GTX 1080 ile 1080p Monitör Nasıl Olur?

RTX serisinde 1080P de kart kullanmama sorununu hallettiler. GTX serisinde devam ediyor eğer monitör 144Hz falansa grafik ayarlarını kökleyip kartı zorlayabilirsiniz. Sorun yaşayan da var yaşamayan da.

Peki Hz değeri bir rol oynuyor mu bu konuda? Örneğin 1080p 240Hz bir monitör alınsa darboğaz devam eder mi ?
Hayır. FPS veya performans düşüklüğüyle alakası yok. İşlemci büyük rol oynuyor burada. Ama tercihen 144 Hz kullanılması iyi olur.

İşlemciyi Ryzen 5 2600x varsayalım, GTX 1080 ile 1080p monitör tam kapasitede çalışır mı?
1080p monitor kullandiktan sonra 1080 almanin bir anlami olmicagini dusunuyorum monitorunuzun ne oldugunu soylerseniz yardimci olabilirim sahsen 60 hz bir monitorunuz varsa 1080 nin hic bir anlami olmicaginida belirtmek isterim

:panda: gecmis olsun hocam zamaninda bende senin gibi dusunup ps4 almistim 1200 ps4 aldim oyunlara 2k dan fazla vermisimdir 😁

Hocam bıktım yemin ederim. Benim hatam ama. Elimde 1080p için canavar Gtx 980 dururken gittik, 2070 aldık elimizde patladı. Kartı 15 gün bile kullanmadım. Kutusuna geri koydum. :D:D
@Great689 İlk defa duydum RTX serisi ile bu problemi yaşayanı. Komple sistemi mi 3500'e satacaksanız sadece ekran kartı o fiyatta haberiniz olsun. Monitör güncelleyerek çözebilirsiniz sorunu.

Hocam monitör değiştirsem, sonra işlemci yetmeyecek falan. Uğraşmayacağım daha. Konsol deneyimlemek istiyorum. Nefret ettim. Gtx 980 yetiyor şuanlık. :):D

Hocam bıktım yemin ederim. Benim hatam ama. Elimde 1080p için canavar Gtx 980 dururken gittik, 2070 aldık elimizde patladı. Kartı 15 gün bile kullanmadım. Kutusuna geri koydum. :D:D
Benim onerim islemciyi aldigin fiyattan az kisip cok zarar etmeden 15 gunluk oldugunu vs. Belirterek elden cikarman yada sorunun ne oldugunu ogrenip sistemi guncellemeniz zira ben ps4 yerine sistemi guncellemeyi tercih ederdim.

Şimdi şöyle açıklayayım Dar boğaz olur diyen arkadaşlar için 1080P de dar boğaz olmaz bu bir dar boğaz değildir işlemcinin karta yetememesi durumu dar boğazdır. 1080P çözünürlükte her halükarda o kart bazı oyunlarda %30 kullanımı bile geçmeyecek ne yaparsa yapsın ne işlemci olursa olsun bazı oyunlardan kasıt LoL CS:GO v.b. fakat PUBG üzerinde 1080P de bile GTX 1080 Ti a % 70 yük biniyor tecrübe ile sabittir hatta daha fazla yük bindiği noktalar oluyor PUBG ekran kartı sömüren bir oyun ve bu oyunda dar boğaz yaşamaz. BF serisine gelecek olursak tam tersi işlemci sömüren bir oyun fakat ne kadar sömürse de işlemciyi yinede belli FPSlerin üzerini alacağı için %100 işlemci kullanımında % 50 % 40 bile kullansa o kart istenilen akıcı performansı sağlar. GTX 1080 var diye illa ki 2K bir monitör alınması gerekmiyor kartın tam gücünü kullanmak istiyorsanız eğer o zaman çözünürlük yükseltirsiniz. 1080P 144 HZ kaliteli bir monitör PUBG tarzı oyunlarda idealdir dar boğaz dediğiniz şey elbette olacak 2K çözünürlükte lol oynuyorum yinede ekran kartı % 50 yi bulmuyor bile fakat PUBG açtığımda %99 kullanıma ulaşıyor tamamen sizin tercihiniz her halükarda o işlemci ve kart ile oyunları akıcı oynarsınız. Burada tek dikkat etmeniz gereken RAM eğer bu kartı bu işlemciyle beraber 1080P de kullanacaksanız RAMiniz en az 2x8 GB 3000 MHZ olmak zorunda işte bu yoksa eğer dar boğazı iliklerinize kadar hissedersiniz oyunu kasıla kasıla oynamanız muhtemel tabi bunu Fortnite PUBG gibi RAMden yiyen oyunlar için söylüyorum.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı