GTX 1080 sistem no signal hatası

Savaronna

Femtopat
Daha fazla  
Arkadaşlar öncelikle merhabalar. Şimdi sorunum biraz karmaşık hemen anlatıyorum.
Şimdi bilgisayarı açtım girdim herhangi bir oyuna (PUBG, Valorant vs.) Oynuyorum böyle 3-5 dk zaman fark etmeksizin monitör no signal deyip tak diye kapanıyor ama kasa çalışmaya devam ediyor ayrıyeten klavyenin ışıkları vs. de yanıyor ve kasanın tuşlarına bassam da kasa kapanmıyor, sadece Power tuşundan kapatabiliyorum.
Sistem: MSI GTX 1080 8 GB - i7 8700K - 16 GB Corsair RAM - MSI Z370 PC Pro anakart.

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar öncelikle merhabalar. Şimdi sorunum biraz karmaşık hemen anlatıyorum.
Şimdi bilgisayarı açtım girdim herhangi bir oyuna (PUBG, Valorant vs.) Oynuyorum böyle 3-5 dk zaman fark etmeksizin monitör no signal deyip tak diye kapanıyor ama kasa çalışmaya devam ediyor ayrıyeten klavyenin ışıkları vs. de yanıyor ve kasanın tuşlarına bassam da kasa kapanmıyor, sadece Power tuşundan kapatabiliyorum.
Sistem: MSI GTX 1080 8 GB - i7 8700K - 16 GB Corsair RAM - MSI Z370 PC Pro anakart.
Kuvvetli ihtimal işlemcinizin ısındığı kanaatindeyim. Ancak problem ekran kartının ısınması da olabilir.
  1. "MSI Afterburner" programı ile işlemci sıcaklığını izleyin.
  2. "CPU-Z" adlı programın "Bench" menüsüne girin ve "Stress CPU" butonuna tıklayıp işlemci sıcaklığını bu şekilde izleyin.
İşlemcide hangi soğutucuyu kullanıyorsunuz?

Kuvvetli ihtimal işlemcinizin ısındığı kanaatindeyim. Ancak problem ekran kartının ısınması da olabilir.
  2. "CPU-Z" adlı programın "bench" menüsüne girin ve "stress CPU" butonuna tıklayıp işlemci sıcaklığını bu şekilde izleyin.

Hem işlemci hem ekran kartı maximum 75 dereceye çıkıyor. (işlemciyi %100 de kullanınca sıcaklık aşağıdaki gibi.

2. "CPU-Z" adlı programın "bench" menüsüne girin ve "stress CPU" butonuna tıklayıp işlemci sıcaklığını bu şekilde izleyin.

Ve de dostum bir şey fark ettim CPU stress test yapınca bilgisayar kapanmıyor ama GPU stress test yapınca kapanıyor. Sorun neden kaynaklı sence.
Boşta çalışınca da MHz değerleri böyle, ayrıyeten GPU testi yaparken ki değerler 3.ve4. fotoda. Ekran kartı testinin 8 9. dakikasında kapandı yine.

Dosya Ekleri

• Screenshot_122.png
    Screenshot_122.png
    3,8 KB · Görüntüleme: 28
  • Screenshot_123.png
    Screenshot_123.png
    184,8 KB · Görüntüleme: 26
  • Screenshot_125.png
    Screenshot_125.png
    788 KB · Görüntüleme: 22
  • Screenshot_126.png
    Screenshot_126.png
    8,8 KB · Görüntüleme: 29
Son düzenleme:
Hem işlemci hem ekran kartı maximum 75 dereceye çıkıyor. (işlemciyi %100 de kullanınca sıcaklık aşağıdaki gibi.

Ve de dostum bir şey fark ettim CPU stress test yapınca bilgisayar kapanmıyor ama GPU stress test yapınca kapanıyor. Sorun neden kaynaklı sence.
Boşta çalışınca da MHz değerleri böyle, ayrıyeten GPU testi yaparken ki değerler 3.ve4. fotoda. Ekran kartı testinin 8 9. dakikasında kapandı yine.
Tekrardan merhabalar. Yoğunluk sebebiyle geciktim ancak yazabiliyorum, üzgünüm. PSU'nuzdan şüpheleniyorum. OCCT de kullanmanız gerekecek. Muhakkak PSU'da sorun var. (%70 kanaatimce.) Ancak ekran kartındaki belleklerde de sorun olabilir yahut ekran kartı mosfetleri üzerindeki pad parçalanmışsa da ekran kartı için korumaya geçiyor olabilir. Umarım PSU gibi basit bir şeyden çıkar. Tekrardan geçmiş olsun.

OCCT programıyla PSU'nuzu test eder misiniz?

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı