i7 8700k ve 1080Ti kullanmaktayım. Test etmek amacıyla direk LOL indirip bi bakayım dedim hani GPU %30-35 kullanmasını beklerken 100 FPS'nin maksimum 120 FPS'nin üstüne çıkmıyor çıldırmak üzereyim.
Güçlü bir sistem ile LOL'de test yapmak doğru değil. Değerler de LOL için normal. Sistemi daha çok zorlayan BF1, GTA 5 gibi oyunların 4K testlerini at.
120 FPS üstüne çıkmasına ne gerek var? Ekran kartında sorun olup olmadığını anlamak için zorlayacak oyunlar ile test et, LOL 1080 Ti kartını zorlayabilir mi?
Ekran kartı güçlü olunca insanlardaki mantık GTA 5 de 100FPS üzeri oynuyorsam LOL'de 600-700FPS alırım kafası heralde, malesef işler öyle yürümüyor ekran kartın LOL'ü tınlamıyor bile yani aldığın FPS değeri gayet normal.
Şu an piyasadaki tüm oyunları 4K Ultra ayarda oynatacak kart LOL oyununda 100 küsür alıyorsa bunun neden olduğunu sorgulamak onun en doğal hakkı. Eğer 120'den yukarı çıkmıyorsa FPS sabitlenmiş olabilir. Bunun için dikey senkronizasyonu bekle ayarını kapatmanız gerekiyor ki FPS sabitlenmesin.
Şu an piyasadaki tüm oyunları 4K Ultra ayarda oynatacak kart LOL oyununda 100 küsür alıyorsa bunun neden olduğunu sorgulamak onun en doğal hakkı. Eğer 120'den yukarı çıkmıyorsa FPS sabitlenmiş olabilir. Bunun için dikey senkronizasyonu bekle ayarını kapatmanız gerekiyor ki FPS sabitlenmesin.
FPS sabitlenmiş olsa sabit bir değerde olur, değişmez yani FPS sabit ayarı ile ilgili değil.
Sizin dediğiniz gibi oyunları 4K ultra ayarda oynatacak kart LOL'u oyundan sayar mı? Kendini zorlar mı? Ekran kartında sorun olup olmadığını benchmark uygulamaları yada zorlayacak AAA türü oyunlarda anlayabilirsin.
FPS 120'nin üzerine çıkmıyor diyor. FPS sabit olması lazım böyle bir kartın 120 FPS sınırında takılması için. Şu an orta seviye kartlar bile o ayarlarda o FPS değerinden daha yüksek bir değer görüyor.
Ben sabit olması lazım demiyorum. Bu kartın 120 FPS sınırını geçememesi için FPS değerinin sabit olması lazım diyorum. Bence sen okuduğunu anlamıyorsun. Sabit olması düşmeyeceği veya değişmeyeceği anlamına gelmiyor. Bak bakalım konu sahibi ne diyor.
Böyle bir kart ile 120 FPS üzerine çıkmaması demek FPS maksimum 120 olacak şekilde sabitlenmiştir demektir. Böyle bir kart için 120 FPS düşük bir değerdir. Böyle bir kart 120 FPS değerinin ötesine rahatlıkla geçebilecek bir karttır. FPS sabitlenmediği sürece.