GTX 1080 Ti düşük GPU kullanımı

İşletim sistemi
Windows 10

AlperenToyr

Centipat
Merhaba. GTX 1080 Ti i7 7700K kullandığım bir bilgisayara sahibim. Oyunlarda 1060 kullanan arkadaşlarımdan daha düşük veya aynı FPS'yi alıyorum. Warzone'da GPU kullanımı %40 ile %70 arasında değişiyor. DDU ile driverları silip tekrar yükledim BIOS'ta XMP açık ve Game Boost kapalı. GPU kullanımını arttırmak için ne yapmam gerekiyor? (1. fotoğraf 1080P düşük ayarlar 2.si 4K High)

unknown (1).png
unknown.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba. GTX 1080 Ti i7 7700K kullandığım bir bilgisayara sahibim. Oyunlarda 1060 kullanan arkadaşlarımdan daha düşük veya aynı FPS'yi alıyorum. Warzone'da GPU kullanımı %40 ile %70 arasında değişiyor. DDU ile driverları silip tekrar yükledim BIOS'ta XMP açık ve Game Boost kapalı. GPU kullanımını arttırmak için ne yapmam gerekiyor? (1. fotoğraf 1080P düşük ayarlar 2.si 4K High)

Eki Görüntüle 755218Eki Görüntüle 755219

Benzer bir sorunu anlık olarak RX 5700 XT ile yaşıyorum. Ek olarak Afterburner ile kartın çektiği gücede baktım. 225 W güç çekmesi gereken ekran kartı 140W güç çekiyor. Kartınızın çektiği güce bakmanızı tavsiye ederim. Afterburner izleme kısmından eklenebiliyor.

İşlemci 1080P'de ekran kartını beslemek için yetersiz, ondan darboğaz oluyor.

Böyle bir darboğaz olmaz. Benzer durum bende de söz konusu Ryzen 7 2700X ile RX 5700 XT ekran kartını besleyememe ihtimalim yok. Arkadaşın durumunda ise zamanında birçok insan i7 6700K ile GTX 1080 ve 1080 Ti modellerini kullandı.

Sizin işlemciniz de ekran kartınıza darboğaz yapıyor. Ek olarak bu oyun işlemciye yüklendiğinden daha çok hissediyorsunuz.

Sizin işlemciniz de ekran kartınıza darboğaz yapıyor. Ek olarak bu oyun işlemciye yüklendiğinden daha çok hissediyorsunuz.

Ekran kartı kullanımı %70 - %80 olsa dediğinizi anlayabilirim ama %40 ve %50 arası bir değer söz konusu i7 6700K böyle bir tek çekirdek darboğazı yaşatmaz. Özellikle kendi dönemine ait bir ekran kartında bunun olması komik olur.

Eki Görüntüle 755218Eki Görüntüle 755219

Sizin yaşadığınız hatayı yaşayan bir kişi'nin bir videosuna denk gelmiştim. Hatırladığım kadarıyla BIOS ayarlarını fabrika ayarlarına getirip ek olarak en baştan Windows 10 kurmuştu. Bu işlemlerin ardından düzeldiğini iddia etti. Verebileceğim en büyük tavsiye budur. Bunun dışında termal değerlerini kontrol edin ve hem ekran kartına hem de işlemciye termal macun güncellemesinde bulunun.

i7 7700K nasıl darboğaz yapabilir
Benzer bir sorunu anlık olarak RX 5700 XT ile yaşıyorum. Ek olarak Afterburner ile kartın çektiği gücede baktım. 225 W güç çekmesi gereken ekran kartı 140W güç çekiyor. Kartınızın çektiği güce bakmanızı tavsiye ederim. Afterburner izleme kısmından eklenebiliyor.
Hangisi oluyor yardımcı olabilir misiniz

i7 7700K nasıl darboğaz yapabilir.

Hangisi oluyor yardımcı olabilir misiniz.

Afterburner izleme kısmına girdikten sonra CPU temp üstünde güç ayarı var. Onu aktive ederek ekran kartınızın oyun içinde ne kadar güç çektiğine bakabilirsiniz?

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı