GTX 1080 Ti FE vs Özel Soğutma

Semih Demir

Kilopat
Makaleler
7
Yer
İzmir
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Sistemimi aldım ve ekran kartı alacağım. GTX 1080 Ti FE mi tercih etmeliyim yoksa özel soğutmalı modelleri mi beklemeliyim? Fiyatlarda çok yüksek düşer mi acaba? Ayrıca 750W Gold Evga PSU var, sorun olmaz değil mi?

Hemen almak isterseniz FE sizi üzmez. FE kartların tasarımı beni bitiriyor. Ben olsam FE alırdım ama siz bilirsiniz. FE'de sıcaklık değerleri Özel Soğutmalara karşı biraz daha fazla. Bunu belirtelim.

Tahmini ne kadar beklerim? Ve alacağım kart NZXT S340 kasaya sığar herhalde değil mi? Bir de bu ekran kartının özel soğutmalısı daha pahalı olabilir diye düşünüyorum. FE modeli 3.500 olduğuna göre.

Hemen almak isterseniz FE sizi üzmez. FE kartların tasarımı beni bitiriyor. Ben olsam FE alırdım ama siz bilirsiniz. FE'de sıcaklık değerleri Özel Soğutmalara karşı biraz daha fazla. Bunu belirtelim.
Bende özel soğutmalı modellerin tasarımına bitiyorum. Ama 3.500 bin liranın üstüne çıkmayı salaklık olarak görürüm kendim adına. FE bile 3.500 iken Özel soğutmalı daha pahalı olacaktır kesin. Kararsızım...

Yaz dönemini beklemeniz durumunda fiyatlarda biraz da olsa indirim görüleceğini düşünmekteyim. Vega kartlar olsun, rx570, rx580 kartlar olsun piyasada rekabet oluşması muhtemel bir durum. Tabi ki FE modellere oranla özel soğutmalılar sıcaklık değeri olarak daha tatmin edici olacaktır. Bir müddet beklemeniz iyi olabilir.

Evet. Ben bu yüzden tercih yapamıyorum. En yeni çıkanı almak gibi derdim yok, amacım en güncel olanı kullanmak. Çünkü elimde bir kart bile yok. Mesela GTX 980 ekran kartım olmuş olsa 3.500₺ gibi parayı neden vereyim? ama o da yok, almışken tam alayım diyorum bu sefer de FE ile özel soğutmalı modeller arasında kararsız kalıyorum. Fiyat etiketi de çok fazla, 1800TL'ye MSI GTX 1080 Armor görmüştüm alasım gelmiyor da değil yani.

Yerinde olsam, fiyatları düşmüşken özel soğutmalı GTX 1080 alırım. Aralarındaki %35-40 fark için 1000-1500 TL fazladan 1080 Tİ modeline vermeye hiç gerek yok.

Vega mimarisini beklerseniz de sizin için daha iyi olurdu, yaza kadar bekleyemezsiniz yalnız tahminimce Vega mimarili kartlar o zaman gelecek. Şuan alınacaksa en mantıklı tercih GTX 1080.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı