laptopdakiamdişlemci
Centipat
Hayır baya yöntemi var ama 1080 tinin miningde kullanılacağını düşünmüyorum.Bunu maalesef anlayamayız ancak alınacak 1080 Ti modellerinin full yükte kaç derecelere çıktığını mutlaka aşağı yukarı biliriz. Kartı stres testine soktuğunuzda çok fazla ısınıyorsa muhtemelen madencilikte kullanılmıştır. Türkiyede madencilikte kullanılmayan kart sayısı çok az. Kullanmadım diyen insanın bile yalan söylüyor olma ihtimali yüksek. Dediğiniz konu da sadece bildiğim kadarıyla üretici firma fan hızları kaç saat kaç rpm'de çalışmış vs. buralardan tahmin ediyorlar kartın miningde kullanıldığını.
Bu arada 3070 fps ini veriyormuş. (Yakınlar)
Hocam bunların hepsi tahmin. Videoyu izleyeli çok oldu. Kesin bir ifade yok orada. Kartın kaç saat kaç rpm'de çalıştırıldığını sadece üretici firma biliyor. Yazılımla bunu öğrenmemiz mümkün olmadığı için de mining kullanılıp kullanılmadığından asla emin olamazsın.Hayır baya yöntemi var ama 1080 tinin miningde kullanılacağını düşünmüyorum.
100 fps mi nasıl ben görmedimYakın dediğin kartlar arasında neredeyse 100 FPS fark var 240p falan mı izledin videoyu arkadaş.
Doğrudur hocam ancak sadece dediğiniz yöntemler yok yani onu demek istedim.Hocam bunların hepsi tahmin. Videoyu izleyeli çok oldu. Kesin bir ifade yok orada. Kartın kaç saat kaç rpm'de çalıştırıldığını sadece üretici firma biliyor. Yazılımla bunu öğrenmemiz mümkün olmadığı için de mining kullanılıp kullanılmadığından asla emin olamazsın.
Oyunların neredeyse hepsine 20 30 fpslik fark gördüm.Yakın dediğin kartlar arasında çoğu oyunda neredeyse 100 FPS fark var 240p falan mı izledin videoyu arkadaş.
Hocam bunların hepsi tahmin. Videoyu izleyeli çok oldu. Kesin bir ifade yok orada. Kartın kaç saat kaç rpm'de çalıştırıldığını sadece üretici firma biliyor. Yazılımla bunu öğrenmemiz mümkün olmadığı için de mining kullanılıp kullanılmadığından asla emin olamazsın.
Hayır zaten tek başına sıcaklık faktörü de kartın miningde kullanıldığının garantisi değil ancak insanımızı tanıyoruz o yüzden stres testinde kartın normal sıcaklık ortalamarının çok üstünde bir değer var ise bu miningde kullanılmış olabilir diyoruz sadece. Bu da bir öngörü. Kesinlik hiçbir zaman mümkün değil.Doğrudur hocam ancak sadece dediğiniz yöntemler yok yani onu demek istedim.
Kartın sağlık faktörü olarak değerlendirebilirsin tabikii. Soğutma önemli arkadaşın attığı PC hocası videosunda 2. el kart satın alınırken dikkat edilmesi gereken konular anlatılmış. İzle gerekli bilgilendirmeyi sağlamış olursun.Madencilikte kullanılmış olsun olmasın, stres testinde sıcaklık değerlerine bakarak kartın sağlıklı olup olmadığını anlayabilirim değil mi? Doğru mu anladım?
Hayır zaten tek başına sıcaklık faktörü de kartın miningde kullanıldığının garantisi değil ancak insanımızı tanıyoruz o yüzden stres testinde kartın normal sıcaklık ortalamarının çok üstünde bir değer var ise bu miningde kullanılmış olabilir diyoruz sadece. Bu da bir öngörü. Kesinlik hiçbir zaman mümkün değil.