GTX 1080 Ti hala alınır mı?

Bunu maalesef anlayamayız ancak alınacak 1080 Ti modellerinin full yükte kaç derecelere çıktığını mutlaka aşağı yukarı biliriz. Kartı stres testine soktuğunuzda çok fazla ısınıyorsa muhtemelen madencilikte kullanılmıştır. Türkiyede madencilikte kullanılmayan kart sayısı çok az. Kullanmadım diyen insanın bile yalan söylüyor olma ihtimali yüksek. Dediğiniz konu da sadece bildiğim kadarıyla üretici firma fan hızları kaç saat kaç rpm'de çalışmış vs. buralardan tahmin ediyorlar kartın miningde kullanıldığını.
Hayır
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
baya yöntemi var ama 1080 tinin miningde kullanılacağını düşünmüyorum.

Bu arada 3070 fps ini veriyormuş. (Yakınlar)
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Yakın dediğin kartlar arasında çoğu oyunda neredeyse 100 FPS fark var 240p falan mı izledin videoyu arkadaş.

Hayır
baya yöntemi var ama 1080 tinin miningde kullanılacağını düşünmüyorum.

Hocam bunların hepsi tahmin. Videoyu izleyeli çok oldu. Kesin bir ifade yok orada. Kartın kaç saat kaç rpm'de çalıştırıldığını sadece üretici firma biliyor. Yazılımla bunu öğrenmemiz mümkün olmadığı için de mining kullanılıp kullanılmadığından asla emin olamazsın.

Yakın dediğin kartlar arasında neredeyse 100 FPS fark var 240p falan mı izledin videoyu arkadaş.
100 fps mi nasıl ben görmedim 😳

Hocam bunların hepsi tahmin. Videoyu izleyeli çok oldu. Kesin bir ifade yok orada. Kartın kaç saat kaç rpm'de çalıştırıldığını sadece üretici firma biliyor. Yazılımla bunu öğrenmemiz mümkün olmadığı için de mining kullanılıp kullanılmadığından asla emin olamazsın.
Doğrudur hocam ancak sadece dediğiniz yöntemler yok yani onu demek istedim.

Yakın dediğin kartlar arasında çoğu oyunda neredeyse 100 FPS fark var 240p falan mı izledin videoyu arkadaş.
Oyunların neredeyse hepsine 20 30 fpslik fark gördüm.

Dosya Ekleri

• Screenshot_20221013-172254_Edge.jpg
    Screenshot_20221013-172254_Edge.jpg
    98,5 KB · Görüntüleme: 69
Madencilikte kullanılmış olsun olmasın, stres testinde sıcaklık değerlerine bakarak kartın sağlıklı olup olmadığını anlayabilirim değil mi? Doğru mu anladım?

Herhangi AAA bir oyun açar ısı değerlerine bakar ısınmıyorsa aşırı sorun yoktur. Bu en basit yolu farklı programlar ile de test edebilir. Ayrıca kartın içinin açılıp tamir görmemesi de önemli. Dışarıdan bir sorun yoksa içeriden de yoksa yoktur zaten.

Doğrudur hocam ancak sadece dediğiniz yöntemler yok yani onu demek istedim.
Hayır zaten tek başına sıcaklık faktörü de kartın miningde kullanıldığının garantisi değil ancak insanımızı tanıyoruz o yüzden stres testinde kartın normal sıcaklık ortalamarının çok üstünde bir değer var ise bu miningde kullanılmış olabilir diyoruz sadece. Bu da bir öngörü. Kesinlik hiçbir zaman mümkün değil.

Madencilikte kullanılmış olsun olmasın, stres testinde sıcaklık değerlerine bakarak kartın sağlıklı olup olmadığını anlayabilirim değil mi? Doğru mu anladım?
Kartın sağlık faktörü olarak değerlendirebilirsin tabikii. Soğutma önemli arkadaşın attığı PC hocası videosunda 2. el kart satın alınırken dikkat edilmesi gereken konular anlatılmış. İzle gerekli bilgilendirmeyi sağlamış olursun.

Hayır zaten tek başına sıcaklık faktörü de kartın miningde kullanıldığının garantisi değil ancak insanımızı tanıyoruz o yüzden stres testinde kartın normal sıcaklık ortalamarının çok üstünde bir değer var ise bu miningde kullanılmış olabilir diyoruz sadece. Bu da bir öngörü. Kesinlik hiçbir zaman mümkün değil.

Miningte kullanılması mesele değil. Bu süreç içerisinde kartın zarar görüp görmediği önemli. Kısa sürelerde miningte kullanılmış olması sorun yaratmaz ama yıllarca durmadan miningte kalmış olması problem.

Miningde yıpranan kart kendini belli ediyor. Yazılımsal hatalar ve aşırı sıcaklık dikkat çekiyor. Boşta bile sıcaklık yüksek oluyor. Fakat minig çıkması kart alıp oyunlarda yüksek FPS alan milyonlarca kullanıcı var. Bunu kötü birşeymiş gibi lanse etmeyelim. Adam 2 ay mining yapmış sonra satışa çıkartmış. Kart daha sıfır. Kaymakla bal gibi.

Peki 1080ti alırken, çift fanlı , 3 fanlı, bir de blower deniliyo sanırım garip gözüken bir tasarım var resimde gösterdiğim gibi. Bunlar arasında seçim yapmam gerekirse, mesela 3 fanlı değil de blower denk geldi veya 2 fanlı olanı denk geldi. Soğutma açısından sorun yaşar mıyım ? kasamda çalışan fan yok yan tarafı hep açıktır . 2-3 tane alıp takıcam yakın zamanda fan olduğunu varsayalım.

Dosya Ekleri

• blower 1080.jpg
    blower 1080.jpg
    8,8 KB · Görüntüleme: 62

Technopat Haberler

Geri
Yukarı