GTX 1080 Ti oyunlarda ve benchmark testlerinde düşük performans sorunu

Günay Şentürk

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba, ben bilgisayarımı 4 - 5 ay önce topladım fakat kullanmaya başladığımdan beri birkaç performans sorunum var. Bu durumu yaşamamın sebeplerinden birisinin ekran kartımın olduğunu düşünüyorum.

indir (3).png

Userbenchmark testlerinde ekran kartımın altında ''Performing below expectations (26th percentile)'' diye bir ibare var. Benchmark testini G-Sync kapalı ve açık şekilde denedim iki sonuçta da aynı sonucu aldım. Xbox DVR her türlü kapalı zaten. Overwatch'ta EPIC ayarlarda 250 sabit FPS almam gerekirken 160'lara hatta 140'lara düştüğü oluyor.

Aşağıya bilgisayarımın donanımlarını bırakacağım. 1080P'de düşük performans alırsın o kartla diyenler için aşağıya bir video bırakacağım. Aynı işlemci aynı ekran kartı ve aynı monitörü kullanmamıza rağmen videodaki kişi daha fazla FPS alabiliyor.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Screenshot_1.png

Screenshot_2.png

Anakart: ASUS Crosshair VI Hero X370
İşlemci: Ryzen 1800X
RAM: Corsair Vengeance RGB 3200 MHz DDR4 2x8
Ekran Kartı: ASUS ROG STRIX 1080 Ti OC

Windows'um güncel. Ekran kartı sürücüm güncel. Bilgisayarımda herhangi bir virüs yok.

Yardımcı olmak için yapmamı istediğiniz testler vs. varsa söyleyin lütfen. Yardımlarınızı bekliyorum...

Dosya Ekleri

• Screenshot_1.png
    Screenshot_1.png
    26 KB · Görüntüleme: 536
Son düzenleyen: Moderatör:
1080P'de düşük performans alırsın o kartla diyenler için aşağıya bir video bırakacağım. Aynı işlemci aynı ekran kartı ve aynı monitörü kullanmamıza rağmen videodaki kişi daha fazla FPS alabiliyor.

O 144 Hz kullanıyor belki, siz 60 Hz kullanıyorsunuzdur.

Her şeyi sadece ekran kartına bağlamamak lazım. Oyunlarda ekran kartının yüksek GPU kullanımını kısıtlayan anakartın ve Windows'un güç ayarları da olabilir. Bir zamanlar bu durum benim başıma gelmişti. BIOS güncelledikten sonra ayarlar sıfırlanmış C-State ve HPET tekrar aktif olduğundan ekran kartı tam yükte çalışmamaya başlamış, haliyle performansta beklentilerimin altına düşmüştü. Onları geri kapatınca sorunu halletmiştim.

Bildiğim kadarıyla (yanlışta biliyor olabilirim) DIMM_A2 ve DIMM_B2 slotları öncelikli olarak takılır. Yeni sistemlerde değişmediyse böyle olması gerekiyor.
Bunu araştıracağım teşekkürler bilginiz için.
Herşeyi sadece ekran kartına bağlammak lazım. Oyunlarda ekran kartının yüksek GPU kullanımını kısıtlayan anakartın ve Windows'un güç ayarları da olabilir. Bir zamanlar bu durum benim başıma gelmişti. BIOS güncelledikten sonra ayarlar sıfırlanmış C-State ve HPET tekrar aktif olduğundan ekran kartı tam yükle çalışmamaya, haliyle performansta beklentilerimin altına düşmüştü. Onları geri kapatınca sorunu hallettmiştim.
Bunlar nedir ve nasıl devre dışı bırakabilirim? BIOS'u sürekli olarak güncelliyorum.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı