GTX 1080 Ti vs RTX 2070

İkisi de güzel kart. Kullanan arkadaşlar 720 ve 1080p oyunlarda 2000 serisinin GPU kullanımı düşüklüğü sorunu olduğunu söylüyorlar. Eğer 2K oyun oynayacaksanız alın gibi yorumlar okudum.

Kullanım amacına bağlı. Fayda / maaliyete bağlı. Ne için kullanacaksınız? Ne tür oyunlar mesla?

Düzenlendi: @İbotibo1 çok doğru demiş. Ayrıca RT teknolojisinin bu seride aksaklıkları olduğu ve bir sonraki seride tam olarak oturacağı yönünde kanaatler var.

1.5 aylıktı. Aldığım kişi evime getirdi kartı. Televizonu açtım izledi bende 1 saat falan fiili testlerini yaptım. İş yeri adresini verdi adamın miningle işi olmadığnı anladım yaptığı işten zaten kartta sorunsuz şükür. Yazın fiyatlara göre çok iyi aldım ve hala bu fiyat bandına bu model kart yok piyasada zaten bulursam 2.yi alıp SLI yapmayı düşünüyorum
Ah şu şans bende olsa :)

İkisi de güzel kart. Kullanan arkadaşlar 720 ve 1080p oyunlarda 2000 serisinin GPU kullanımı düşüklüğü sorunu olduğunu söylüyorlar. Eğer 2K oyun oynayacaksanız alın gibi yorumlar okudum.

Kullanım amacına bağlı. Fayda / maaliyete bağlı. Ne için kullanacaksınız? Ne tür oyunlar mesla?

Düzenlendi: @İbotibo1 çok doğru demiş. Ayrıca RT teknolojisinin bu seride aksaklıkları olduğu ve bir sonraki seride tam olarak oturacağı yönünde kanaatler var.
genellikle FPS ve Moba ağırlıklı oyunlar için, birde yayın açmayı düşünüyorum. kolay destek atabilecek bir ekran kartı arayışındayım eğer 1080 için öneriniz varsa alırım.

@RedFranz twitch yayını için hocam 1080 ya da 1080Ti kartlar, Nvenc kodlayıcıda -eğer upload hızınız iyiyse, 2,5-3k üzeri bit verebiliyorsanız- işlemci kodlayıcı ile neredeyse aynı performansı sunuyor. Bu da size FPS düşmeden yayın sırasında fps max 0 yazılı durumda (bitrate, kalite vs. bağlı olarak) 350-500 fps almanızı sağlıyor. Fakat 2k serisinden yayın yapıp, tecrübesini dinlediğim biri yok henüz.

Bu arada, eğer yayıncılık düşünüyorsanız ilk olarak işlemci seçimini kafada bitirmeniz lazım. Çoklu çekirdek performansı güçlü olan Ryzen 7 işlemci öneririm. Halihazırda kullanıyorum, upload hızım düşük olduğu için yayınlarda mecburen işlemci tabanlı x264 kodlayıcı kullanıyorum ve beni gerçekten üzmüyor.

Nvenc kodlayıcıda -eğer upload hızınız iyiyse, 2,5-3k üzeri bit verebiliyorsanız- işlemci kodlayıcı ile neredeyse aynı performansı sunuyor. Bu da size FPS düşmeden yayın sırasında fps max 0 yazılı durumda (bitrate, kalite vs. bağlı olarak) 350-500 fps almanızı sağlıyor.
geforce-rtx-streaming-encoder-improves-image-quality.png

@İbotibo1 görsel için teşekkür ederim. Peki görseldeki RTX hangisi? Ya da GTX hangisi? Seri kodlayıcı performansları eğer aynıysa sorun yok.

Fakat belirtmeliyim ki RTX serisinin tam oturmadığını, 720 ve 1080p'de kullanım değerlerinin düşük olduğunu aktaran kullanıcılar var. İyi araştırıp, detaylıca düşünüp almakta fayda var.

Son düzenleme:
@İbotibo1 görsel için teşekkür ederim. Peki görseldeki RTX hangisi? Ya da GTX hangisi? Seri kodlayıcı performansları eğer aynıysa sorun yok.

Fakat belirtmeliyim ki RTX serisinin tam oturmadığını, 720 ve 1080p'de düşük kullanım değerlerinin düşük olduğunu aktaran kullanıcılar var. İyi araştırıp, detaylıca düşünüp almakta fayda var.
Yazmamışlar hangisi olduğunu ortalama olabilir.

Kimse şuan da 2070 in 1080ti dan daha iyi olduğunu soyleyemez. 1080ti çok iyi ve güçlü bir kart ama ilerleyen dönemlerde rtx teknolojisi gelişicek ve yeni çıkan oyunlar genel olarak rtx teknolojisi üzerine kurulacak o neden ile ileriye dönük bir satın alım yapıcaksanız rtx 2070 derim

Vallahi ben aldığımda daha 2000 serisi çıkmamıştı, ilk zamanlarda keşke bekleseydim dedim ama 2000 serisinin performansını ve olay olayları duyunca RTX için değmez dedim :) aralarında dağlar kadar fark yok hatta 2000 serisinin bazı kartlarının sorunlu olduğunu duydum. Ve şunu diyebilirim performansı çok çok iyi 1080 Tİ nin. Bir arkadaş 2. el aldım çok memnunum yazmış, aynen katılıyorum git 2. el bul bir tane temiz mining yapılmamış olursa süper olur, Keyfini sür :)

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı