Redmi 9C Custom ROM önerisi

f12wx

Hectopat
MIUI sistemini sevmiyorum. Offical ROM var mı şu an Redmi 9C için yok ise de sorunları olmayan güzel, güncel ROM önerilerinizi bekliyorum.

Notlar:
ROM Android 13'tür.
LineageOS ve crDroid gibi ROM'lar unofficial yani gayriresmi olduğu için önermedim.
AncientOS ve Pixel Experience ROM'larında Wi-Fi'ın çalışmama sorunu olduğu için önermedim.
(Eğer daha öncesinde cihazı MIUI 12.5'e güncellediyseniz) Bu cihazda herhangi bir custom ROM/custom recovery kurulumu yapmak için önce fastboot üzerinden MiFirm'den indirdiğiniz stock ROM'u flaşlayarak tekrar MIUI 12.0'a düşürmeniz gerekir, çünkü 12.5 sürümünde hiçbir custom recovery çalışmıyor.

Notlar:
ROM Android 13'tür.
LineageOS ve crDroid gibi ROM'lar unofficial yani gayriresmi olduğu için önermedim.
Ancientos ve PixelExperience ROM'larında Wi-Fi'ın çalışmama sorunu olduğu için önermedim.
(Eğer daha öncesinde cihazı MIUI 12.5'e güncellediyseniz) bu cihazda herhangi bir Custom ROM/custom recovery kurulumu yapmak için önce Fastboot üzerinden Mifirm'den indirdiğiniz stock ROM'u flaşlayarak tekrar MIUI 12.0'a düşürmeniz gerekir, çünkü 12.5 sürümünde hiçbir Custom recovery çalışmıyor.

Pixel expreince en çok kullanmak istiyorum ama offical ROM'u yok. Acaba sıkıntısız bir unoffical ROM'u var mıdır?

@misty rosetta hocam benim evde Redmi 9C var bir tane ona bu ROM'u atmak istiyorum ama sürümü MIUI 12.0.23 sorun olur mu acaba?
Notlar:
ROM Android 13'tür.
AncientOS ve Pixel Experience ROM'larında Wi-Fi'ın çalışmama sorunu olduğu için önermedim.
(Eğer daha öncesinde cihazı MIUI 12.5'e güncellediyseniz) Bu cihazda herhangi bir custom ROM/custom recovery kurulumu yapmak için önce fastboot üzerinden MiFirm'den indirdiğiniz stock ROM'u flaşlayarak tekrar MIUI 12.0'a düşürmeniz gerekir, çünkü 12.5 sürümünde hiçbir custom recovery çalışmıyor.

@misty rosetta hocam benim evde Redmi 9C var bir tane ona bu ROM'u atmak istiyorum ama sürümü MIUI 12.0.23 sorun olur mu acaba?
MiFirm'den 12.0.10 Global sürümü Fastboot olarak indirip alttaki rehber ile kurabilirsiniz. Bootloader'ın zaten açık olduğunu varsayıyorum. Ben ne yaparsam yapayım Error 1 verip kurulmuyordu.

Mifirm'den 12.0.10 global sürümü Fastboot olarak indirip alttaki rehber ile kurabilirsiniz. Bootloader'ın zaten açık olduğunu varsayıyorum. Ben ne yaparsam yapayım error 1 verip kurulmuyordu.

Bootloader nedir hocam?

Mifirm'den 12.0.10 global sürümü Fastboot olarak indirip alttaki rehber ile kurabilirsiniz. Bootloader'ın zaten açık olduğunu varsayıyorum. Ben ne yaparsam yapayım error 1 verip kurulmuyordu.

Bir de ben bu ROM'u yükleyince SIM falan sorun olmaz değil mi IMEI'si falan kaçak değil zaten ama.

Bootloader nedir hocam?
Belli bir Android sürümünden itibaren Android cihazlarda Custom ROM gibi şeyleri yükleyebilmek için önce bunun kilidini açmak gerekiyor. Xiaomi cihazlarda bootloader'ın kilidini açmak için Xiaomi hesabı oluşturup başvuru yaptıktan sonra size verilen yönergeleri izlemeniz gerekiyor. Bootloader kilidini açmak telefonu sıfırlayacağından dolayı bunu yapmadan önce önemli verilerinizi yedekleyin.
Bir de ben bu ROM'u yükleyince SIM falan sorun olmaz değil mi, IMEI'si falan kaçak değil zaten ama.
Kaçak değilse IMEI'nin gitmemesi gerekiyor ama siz yine de yedek alın.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı