Çözüldü GTX 1080 ve Core 2 Duo Oyun Performansı

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

akcan123

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba. Arkadaslar benim kafamda bir sorun var. Bir bilgisayarda oyun oynamak için ekran kartı, RAM, ve işlemcide önemlidir. Peki RAM 16 GB olsa ve ekran kartı 8 GB ve islemci Intel Core 2 duo ve 1.8GHZ olsa GTA 5'i kaldırır mı ? Tahminim uyumlu olmayabilir. Peki olsa GTA 5 ultra ayarlarda akıcı bir şekilde oynaya bilirmiyim ?

Son düzenleyen: Moderatör:
GTA V bir de özellikle işlemci de kullanan bir oyun olduğu için GTX 1080 gibi güçlü bir kartı besleyebilecek bir işlemci gerekir. GTX 1080'in parasına şu an giriş-orta sınıf arası bir sistem dizmek mümkün. Elindeki işlemcinin şu anki çoğu kartı dar boğaza sokacağı da bir gerçek. Ayrıca RAM miktarı ya da GHZ performansı belirtmez. Mimarileri daha önemlidir ekran kartlarının.

Core 2 Duo bilseydi GTX 1080 gibi bir canavarı besleyecek, kendini imha ederdi :D

Konunun bilimsel açıklaması.
Intel® Ürün Teknik Özellikleri - Karşılaştırma
Öncelikli olarak yüksek işlem kapasitesi olan işlemcileri tanımak gereklidir. Konu içeriğinde belirtilmiş olan Intel Core 2 Duo 1.8GHz işlemci tanımlaması, hiçbir hesap için kriter ve done oluşturmamaktadır.
Bilgim dahilinde olan, yüksek FSB ve nispeten yüksek CACHE değerine sahip E serisi işlemcileri inceledim.
Bu işlemciler zamanının üst seviye işlemcilerinden idi. Halihazırda benchmark testlerinde oldukça tatminkar netice vermektedirler. Bizzat E8200 ve E8300'ü test ettim.
Test neticesi benim sistemde 1.45 ila 1.66 civarı idi.
Çekirdek miktarının az olmasını hesaba katmazsak, günümüz birçok işlemcilerinin tek çekirdek performansını rahatlıkla geçmektedirler.
Ancak böyle bir sonuca ulaşabilmek için, Anakart sistem hızları son derece önem arzetmektedir.
1333MHz FSB hızına ulaşabilen ve kuzey köprüsü son derece hızlı olan bir Anakart ile E8600 gibi bir işlemci çok iyi konfigüre edilebilirse, yüksek seviye ekran kartları ile fazlaca sorun yaratmadan kullanılabilecektir. Ancak bir GTX1080'den ziyade ideal olan GTX1060 daha uygun olacaktır.
Bahsetmiş olduğum Anakartlar, en azından ICH 10R gibi bir chipsetli olanlardan olsa bile sınır seviyede kalacaktır. Daha hızlı FSB eşliğine sahip bir oyuncu Anakartı varmıdır bilemiyorum.
Özetle:
1) O.C.'suz 1333MHz veya yukarı FSB eşliği destekli bir Anakart.
2) UDMA erişimi için, mümkünse Dual Channel DDR3 RAM. 2X2GB yeterli olur. DDR3 RAM'li anakart bulunamazsa DDR2 1066 Hhper-x RAM zorunludur.
3) Ekran kartı ve FSB eşliği iyi konfigüre edilip te grafik hızlandırma ekran kartına yüklenilebilirse.
4) Monitör çözünürlüğü en fazla 1366X1024 gibi bir değerle optime edilip bu çözünürlükle kullanılırsa.
Bahsi geçen oyunun ULTRA ayarlarda değil ama, 2 veya 4XAA ile yeterli detayda oynanılabileceğini düşünüyorum.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı