GTX 1080 ve i5 8600K Sistem Kasıyor

Daha fazla  
Birkaç gün önce fareyi sağa sola hareket ettirirken hafif hafif kastığını farkettim sonra dosyayı alıp hızlıca sağa sola sürüklediğimde küçük küçük takılmalar oluyor sizce nedeni nedir? sistem özellikleri şunlar;
  • MSI GTX 1080 Gaming
  • I5 8600K
  • 2x8 GB 2933 MHz Kingston RAM
  • Cooler Master Masterliquid Lite ML120l
  • Masterbox Pro 5 RGB
  • MSI Z370 Tomahawk
  • 500 GB Samsung 860 Evo SSD

Son düzenleyen: Moderatör:
Bilgisayar düşük güç modunda olabilir mi? Yenimi kasmaya başladı yoksa bayadır var mı? Windows güncel mi veya güncellemeden sonra olma gibi bir durum var mı?

Harddisk kullanıyor olsaydın ondan diyecektim fakat SSD kullanıyor görünüyorsun. Sisteminde hard disk de var mı?

Vsync mı açık ? Genelde 60 FPS'yee sabitlediği için sağa sola dönerken FPS anlık 59'a düşer ve ufak kasar. Eğer açık değilse kasma anında FPS ve oyundaki sıcaklıklarını belirtirmisin ? Sürücüler güncel mi?

Ryzen'e yönelmeni tavsiye ederim. Hem ucuz hem kasılma yok. Ama senin sıkıntın ekran kartınla alakalı :) ekran kartı sürücülerini güncellemeden önce iyi yerleştirdiğinden ve kasa içi hava sirkülasyonundan emin olmalısın. Sıcaklık değerlerine de bir göz atmalısın boş ve yükte olarak.

En son güncellemeyi şimdi yaptım. Biraz zaman aldı ve sorun geçmiş gibi duruyor. Tekrarlar ise bildiririm bir de oyundan çıktıktan sonra bazen fare 1-2 saniyeliğine çok yavaş ve ivmeli bir şekilde hareket ediyor. Normalde ivme kullanmıyorum bu neden olur peki?
@Skyline34 dengeli güç modunda kullanıyorum, kasmayı yeni yeni farkettim.
@rubyred hard disk yok.
@mrBang sistem boşta olduğunda işlemci 42 derece civarı ekran kartı 60 derece civarında.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı