GTX 1080'de Coil Whine Var Mı?

WOODCUTTER

Megapat
Daha fazla  
Meslek
Graphic Designer
Selam, yaklaşık 3 haftadır kartımda coil whine olduğunu düşündüğüm için garanti kapsamında Servispoint firmasına gönderiyorum fakat hiçbir şey olmadığını söyleyip inatla geri gönderiyorlar. Şimdi benim gördüğüm kadarıyla bu coil whine, alta şimdi iki tane link bırakacağım bir tanesi %0 fan hızında test edilmişken diğeri ise otomatik fanda iken. Lütfen coil whine olup olmadığını söyler misiniz?
  1. sistem Corsair VS600 80+ Güç kaynağı ile test ediliyor. Corsair PSU Test
  2. sistem FSP Hydro 600W 80+ Güç kaynağı ile test ediliyor. FSP PSU Test
Aslında 2 farklı sistem ile test ettim sadece PSU ile değil. Sessiz bir ortamda ya da kulaklık ile dinlerseniz çok daha rahat duyabilirsiniz. Şunu da ekleyeyim farklı ekran kartları ile de test ettim PSU'nun sorunsuz olduğunu anlamak için herhangi bir sorun yoktu.

Servisler uğraşmak istemeyip geri göndermiş olabilir. Coil While olduğunu tam anlamıyla öğrenmek için yüksek derecede kartı zorlayın.
Biliyorum uğraşmak istemediği için geri gönderdiklerini. Yakında sayılırım oraya kendim gideceğim bir de. Yüksek derecede zorlamaya gerek bile olmadan zaten ötüyor kart. Videoyu izlediniz mi? Benim kulaklarımda mı sorun var yoksa.

Biliyorum uğraşmak istemediği için geri gönderdiklerini. Yakında sayılırım oraya kendim gideceğim bir de. Yüksek derecede zorlamaya gerek bile olmadan zaten ötüyor kart. Videoyu izlediniz mi? Benim kulaklarımda mı sorun var yoksa.
İzlemedim fakat daha iyi anlayabilmeniz için öneride bulundum kızmayın :D
Videoyu izledim ve aman tanrım dedim. MSI yurtdışı ile iletişime geçip şikayetçi olun.

Keşke ASUS alsaydınız hem uyumlu olurdu hemde sıkıntı çıkaracağını sanmazdım. Daha önce benimde başıma geldi eski kartımda anında değişim yapıldı.
Alırken araştıramadım maalesef. Nereden bilebilirdim ki koskoca Türkiye'de bakkal kadar servis yerlerinin olduğunu. :)

Asus da aynı ve servisi müthiş ilgisiz. Benim kartımda da Coil While var. Birkaç ay önce servise yolladım oyunlarda zırıl zırıl anlayacağınız. Hiçbir şekilde coil while olduğunu kabul etmediler ve saçma sapan bir açıklama ile geri yolladılar. Deselerki evet ekran kartında kabul edilebilir coil while var fakat bu değişim gerektirecek derecede değildir ya da değişim sebeplerinden değildir anlarım ama oda yok.

Arkadaş Asus da alsa şansına kalmış ben şahsen birdaha Asus ürünlerini kullanmayı düşünmüyorum. Size tavsiyem eğer uğraşmak isterseniz bilemem ama aksi taktirde kafanızı o sese çok takmayın ben duymuyorum bile artık. :)

Asus da aynı ve servisi müthiş ilgisiz. Benim kartımda da Coil While var. Birkaç ay önce servise yolladım oyunlarda zırıl zırıl anlayacağınız. Hiçbir şekilde coil while olduğunu kabul etmediler ve saçma sapan bir açıklama ile geri yolladılar. Deselerki evet ekran kartında kabul edilebilir coil while var fakat bu değişim gerektirecek derecede değildir ya da değişim sebeplerinden değildir anlarım ama oda yok. Arkadaş Asus da alsa şansına kalmış ben şahsen birdaha Asus ürünlerini kullanmayı düşünmüyorum. Size tavsiyem eğer uğraşmak isterseniz bilemem ama aksi taktirde kafanızı o sese çok takmayın ben duymuyorum bile artık. :)
Herkesin herzaman bir marka ile illaki kötü sorunları olmuştur. Ben ASUS garanti olarak değiştirir demiyorum. Daha önce Coil While sorunundan dolayı değişim yaptılar benim kartıma. Fakat biraz şans işi gibi bu işler. Servistekilerin keyfine kalmışa benziyor. Bu gibi durumları Global ASUS'a iletmek yada MSI veya başka markalar olsun daha mantıklı. Arkadaşımın Cooler Master Seidon model sıvı soğutucusu vardır. Pompası delindi ve servis ile görüştüğünde resmen bize ne dercesine bir tavırla karşılaştı. Fakat Global Cooler Master ile iletişime geçtiğinde gereği yapılacağını söylediler vede yaptılar. Servistende şikayetçi oldu ve yeni parçaları bizzat temin etti.

Haklısınız o konuda, aksini söylemiyorum fakat öyle de kötü bir zamana gelip beni 1 ay boyunca mağdur ettiler ki. İşlemcim Ryzen serisi olduğundan bilgisayarımı kullanamadım resmen o günden beri öfke kusuyorum Asus'a. Birdaha kati şekilde yanından dahi geçmeyeceğim. :)

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı