GTX 1650 Alınır mı?

Prizmann

Kilopat
Katılım
7 Temmuz 2019
Mesajlar
578
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
MSI Gaming X ekran kartı Nanokatalog'ta 1040 TL civarına kadar düşmüş. RX 580 yerine en azından yazılımsal olarak daha iyi olan GTX 1650 alınabilir bence.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Yazılımsal olarak ne kadar fark var bilmiyorum ama performans bakımından RX 580 çok daha iyi görünüyor.

Eğer 60Hz bir monitörde GTX 1650 kullanmayı düşünüyorsan alınabilir belki ama RX 580 daha performanslı.

Ayrıca eğer Nanokatalog'da kart ellerinde yoksa sana ulaşması zaman alıyormuş. Önceden arayıp bir konuşursan daha iyi olur
1.png
2.png
 
RX 580 alıp sisteminize taktığınızda belki bir gün belki 1-2 ay sonra buraya (coilwhine ekran gelmeme sistem kilitlenmesi) türü sorunların çözümü için gelme ihtimaliniz oldukça yüksek. Sıkıntı çıkmayadabilir ama arkadaşların dediği risk teknolojide alınmaz bana göre.
 
RX 580 alıp sisteminize taktığınızda belki bir gün belki 1-2 ay sonra buraya (coilwhine ekran gelmeme sistem kilitlenmesi) türü sorunların çözümü için gelme ihtimaliniz oldukça yüksek. Sıkıntı çıkmayadabilir ama arkadaşların dediği risk teknolojide alınmaz bana göre.
Rx 580 de de garanti var. Böyle bir durumda kartı rahatlıkla değiştirebilir. Yani fanboyluk yapmaya gerek yok. Arada neredeyse %30 luk bir fark var. Ve bunu bir 1660Ti kullanıcısı ve Nvdia'yı bir zamanlar gerçekten seven biri olarak yazıyorum. Böyle bir durumda 1650 alınmaz. Ve Nvdia son zamanlar driver konusunda çok problem yaşatıyor.
 
Rx 580 de de garanti var. Böyle bir durumda kartı rahatlıkla değiştirebilir. Yani fanboyluk yapmaya gerek yok. Arada neredeyse %30 luk bir fark var. Ve bunu bir 1660Ti kullanıcısı ve Nvdia'yı bir zamanlar gervekten seven biri olarak yazıyorum. Böyle bir durumda 1650 alınmaz. Ve Nvdia son zamanlar driver konusunda çok problem yaşatıyor.
Alırken herkes garantisi var diye alıyor ama sıkıntı olunca firmalar bir şekilde işin içinden tüyüyor. Nvidia nın son zamanlardaki driver sorunu dediğiniz durum RX serisinde 570 den 5700 e kadar var yaklaşık 4 aydır bu forumdayım. RX serisindeki yaşanan o kadar sorun gördüm ki almadan önce sadece performansına göre öneri yapan arkadaşlar bu sıkıntılar olduğunda çaresizce "garantisi varsa gönder " diyebiliyor. Garanti ise bu kartlardaki çoğu sorunu çözmeden geri gönderiyor. Değişim yapanlar da var ama bu oran düşük. Sadete gelecek olursak burda özellikle ekran kartı konusu açıldığınde çoğu arkadaş sadece performansa bakıyor dayanıklılığa veya çıkartabileceği sorunları çoğu kişi hesaba katmıyor
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı