Yönetim Bilişim Sistemleri'nden mezun olan birisi yazılım mühendisi olabilir mi?

orkan0405

Decapat
Daha fazla  
Eşit ağırlığım, YBS okumayı düşünüyorum. Bu bölümden mezun olduktan sonra belirli sertifikalar alıp yazılım mühendislerinin çalıştığı pozisyonlarda çalışabilir miyim ya da yüksek lisans kısmı nasıl işliyor, tam bilmiyorum ama YBS mezunu olup yazılım mühendisliğinde yüksek lisans yapabilir miyim?

YBS mezunu olup yazılımcı olabilirsin ama mühendis geçmezsin mühendislik ünvandır. Mühendislik mezunu olman gerekir.
Çalışma konusuna gelirsek şirket politikası iş ilanlarında belirtilir. 4 yıllık bölümlerden mezun yada yazılım/Bilgisayar mühendisliği bölümlerinden mezun gibi ki mimar ve alakasız bir mühendislik mezununun şirketin açtığı boostcamp ile yazılımcı olduğunu gördüm.

Eşit ağırlığım, YBS okumayı düşünüyorum. Bu bölümden mezun olduktan sonra belirli sertifikalar alıp yazılım mühendislerinin çalıştığı pozisyonlarda çalışabilir miyim ya da yüksek lisans kısmı nasıl işliyor, tam bilmiyorum ama YBS mezunu olup yazılım mühendisliğinde yüksek lisans yapabilir miyim?

Yazılımcı olarak çalışabilirsin, ancak mühendis ünvanını kullanamazsın.

Ben Bilgisayar Mühendisliği mezunuyum, beraber çalıştığım birçok YBS uzmanı oldu. Gerek aynı pozisyonda, gerek farklı pozisyonlarda.

Yazılım sektöründe zaten direkt olarak “Yazılım Mühendisliği” diye bir pozisyon yok. Senin alanın ne üzerine ise o ünvanı alırsın. Misal IOS Developer olursun, YBS mezunu da olsan Yazılım Mühendisliği mezunu da olsan bu pozisyonda çalışabilirsin. Veya Siber Güvenlik Uzmanı olursun YBS mezunu olarak da bu pozisyonda çalışabilirsin.

Genelde bizim sektördeki pozisyonları bilmeyenlere ben uzun uzun açıklamamak için Yazılım Mühendisiyim diyorum. Onun dışında bir olayı yok zaten.

YBS mezunu olup yazılımcı olabilirsin ama mühendis geçmezsin mühendislik ünvandır. Mühendislik mezunu olman gerekir.
Çalışma konusuna gelirsek şirket politikası iş ilanlarında belirtilir. 4 yıllık bölümlerden mezun ya da yazılım/Bilgisayar mühendisliği bölümlerinden mezun gibi ki mimar ve alakasız bir mühendislik mezununun şirketin açtığı boostcamp ile yazılımcı olduğunu gördüm.

Yazılımcı olarak çalışabilirsin, ancak mühendis ünvanını kullanamazsın.

Ben bilgisayar mühendisliği mezunuyum, beraber çalıştığım birçok YBS uzmanı oldu. Gerek aynı pozisyonda, gerek farklı pozisyonlarda.

Yazılım sektöründe zaten direkt olarak “yazılım mühendisliği” diye bir pozisyon yok. Senin alanın ne üzerine ise o ünvanı alırsın. Misal iOS developer olursun, YBS mezunu da olsan yazılım mühendisliği mezunu da olsan bu pozisyonda çalışabilirsin. Veya siber güvenlik uzmanı olursun YBS mezunu olarak da bu pozisyonda çalışabilirsin.

Genelde bizim sektördeki pozisyonları bilmeyenlere ben uzun uzun açıklamamak için yazılım mühendisiyim diyorum. Onun dışında bir olayı yok zaten.

Cevaplariniz icin tessekkur ederim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı