GTX 1650 ekran kartına 6 pin güç kablosu takılır mı?

wyusuf58w

Hectopat
GTX 1650 Colorful marka ekran kartı aldım. Bilgisayardaki PSU 550W fakat Güç kablosu 6 pinli Ekran kartında ise 8 pin var. 6 PIN'i taksam bu kart sorun çıkartmadan çalışır mı?

GTX 1650 Colorful marka ekran kartı aldım. Bilgisayardaki PSU 550W fakat. Güç kablosu 6 pinl. Ekran kartında ise 8 pin var. 6 PIN'i taksam bu kart sorun çıkartmadan çalışır mı?
Çalışır ama ekran kartın yüke bindiğinde mavi ekran yersin veya makinen kendini kapatır vs. çeşitli problemler yaşarsın.

PSU değiştirmeyeyim kar edeyim derken makineni bozar 1000'lik olmayayım diye 10.000lik olursun.

GTX 1650 Colorful marka ekran kartı aldım. Bilgisayardaki PSU 550W fakat Güç kablosu 6 pinli Ekran kartında ise 8 pin var. 6 PIN'i taksam bu kart sorun çıkartmadan çalışır mı?
Keşke forumu biraz araştırsaydınız.
Ekran Kartı
Çoklayarak yapabilirsiniz.

Çalışır ama ekran kartın yüke bindiğinde mavi ekran yersin veya makinen kendini kapatır vs. çeşitli problemler yaşarsın.
1650 dediğimiz kart 75W çekiyor diye biliyorum anakartın üstündeki sokette 75W destekliyor diye 6 pinle çalışabileceğini düşünüyordum

1650 dediğimiz kart 75W çekiyor diye biliyorum anakartın üstündeki sokette 75W destekliyor diye 6 pinle çalışabileceğini düşünüyordum
Düşünüyorsan tak. Mobil versiyonlar bile 150W'a kadar çıkabiliyor.

Dediğim gibi 6 Pin ile talep edilen gücü karşılaması durumunda bir sıkıntı yaşamazsın. Fakat karşılamaz ise veya yükte 6 pinden uzun süre çekmesi durumunda kablo kalitene göre Ark yapma ihtimali de oluşabilir.

Dediğim gibi çalışır. Önerilmez. Sıkıntı yaşarsın.

Elektrik-Elektronik Mühendisi olarak önerim bu yönde. İlla yukarıdaki arkadaş gibi oku deyip dönüştürücü ile taktım kullanıyorum sıkıntı yok diyenler olacaktır. Takdiri senin.
Kartı tasarlayan Nvidia mühendislerinden daha deneyimli ve zeki arkadaşlar çıkar illaki. (!)

elimdeki kart bu linkteki kablo için biraz daha kullanmadan beklemem gerekecek bu yüzden soruyorum arkadaş için almıştık oda şuan ek bir kabloya yeterli bütçe kalmamış

Supply'de yeterli güç varsa beslemeye takviye kabloyla besleme yapmanın bir zararı olmaz. Zaten girişinde izolasyon devreleri var.

Tamamdır o zaman bir 6 pini 8 pine dönüştürücü kablo alıyoruz teşekkür ederim yardımınız için

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…