GTX 1650 ekran kartına 6 pin güç kablosu takılır mı?

Şu an aynı konuya geldik. 6 pin to 8 PIN'i 6 pine bağlayıp kullanmayı düşünüyor arkadaş. Kaynaktan 8 pin çekilmesi zaten normal bir durum. Onda hemfikiriz. Arada bir yerlerde yanlış anlaşılma veya iletişim kopması olmuş :D
Bahsettiğim şeyler zaten teori. Teknik veri üzerinden konuşuyorum. Yoksa sen 6 pin ile de çalıştırışın. Sıkıntı yok bunda. Gerekli kablo sayısını düşürdüğünde kablo başına düşen amper de artacak. Burada bahsettiğiniz gibi "X Ampere dayanmayacak kablo da üretmezler" diyebiliyorsanız. Dediğim gibi kullanılabilir.

Ben doğruyu veya olabilecek senayoyu bence olarak söyleyim de pratikte isteyen istediğini denesin. Ortak payda da buluşmak zorunda değiliz. Burada karar konu sahibinin. Ben kullanmaması gerektiğini söylüyorum. Siz kullanabilir diyebilirsiniz. Karar onun. Teknik doküman ve tasarım da ortada.

Kartın üstünde bulunan etiket görselini paylaşabilir misin ?

arkadaş şuan alamıyor dönüştürücüyü böyle bu şekilde takıp ets2 valorant gibi oyunlar oynasa kartta donanımsal bir zarar oluşurmu bunu merak ediyorduk

Dosya Ekleri

• WhatsApp Görsel 2023-12-18 saat 13.24.14_fd8fab7b.jpg
    WhatsApp Görsel 2023-12-18 saat 13.24.14_fd8fab7b.jpg
    186,4 KB · Görüntüleme: 42
Arkadaş şu an alamıyor dönüştürücüyü böyle bu şekilde takıp ETS 2 Valorant gibi oyunlar oynasa kartta donanımsal bir zarar oluşurmu bunu merak ediyorduk

Ekran kartın bu senin. 75W değil 90W bu kart. Gerekli beslemeyi 6 pin üzerinden yapamazsan ekran kartı en iyi ihtimalle yüke bindiğinde restart attırır makinene. En kötü senaryoda PSU/Ekran Kartı/Anakart yakarsın. Tabii bu Resart'larda SSD/RAM yakmaz isen.

En iyi senaryoda çalışır. Fakat 6 pin kabloya önerilenin üzerinde akım taşıdığı için ısınma yapar. Zamanla bu hem kartının hem de PSU'nun ömründen yer.

Bunlar teknik olarak bakış açısı. Yoksa tak kullan restart atmıyorsa pc kullan demerim, ama dünya para artık her cihaz. Yazık paranıza. PSU değiştirmeniz daha sağlıklı olacaktır.

Ekran kartın bu senin. 75W değil 90W bu kart. Gerekli beslemeyi 6 pin üzerinden yapamazsan ekran kartı en iyi ihtimalle yüke bindiğinde restart attırır makinene. En kötü senaryoda PSU/Ekran Kartı/Anakart yakarsın. Tabii bu Resart'larda SSD/RAM yakmaz isen.

En iyi senaryoda çalışır. Fakat 6 pin kabloya önerilenin üzerinde akım taşıdığı için ısınma yapar. Zamanla bu hem kartının hem de PSU'nun ömründen yer.

Bunlar teknik olarak bakış açısı. Yoksa tak kullan restart atmıyorsa pc kullan demerim, ama dünya para artık her cihaz. Yazık paranıza. PSU değiştirmeniz daha sağlıklı olacaktır.
6 pini 8 pine dönüştüren kabloda sorunlar olurmu olmaz diye düşünüyorum sonuçta biz buna gidipte bi 3000 serisi kart taksak aynı kablodan 100 watın üstünde akım çekecek 550w bir psu çünkü

6 PIN'i 8 pine dönüştüren kabloda sorunlar olur mu olmaz diye düşünüyorum sonuçta biz buna gidip de bir 3000 serisi kart taksak aynı kablodan 100 watın üstünde akım çekecek 550W bir PSU çünkü

Ben önermem. Kullanan var. Sen 5Bin TL'lik kartı 100 liralık Çin malı kabloya emanet edersen ama çalışır. Sana açıklama yapıyoruz sen hala argüman sunuyorsun. Bu kadar kararlıyken zaten sormana gerek yok, tak kullan. Kart senin para senin.

6 pini 8 pine dönüştüren kabloda sorunlar olurmu olmaz diye düşünüyorum sonuçta biz buna gidipte bi 3000 serisi kart taksak aynı kablodan 100 watın üstünde akım çekecek 550w bir psu çünkü
100 watt'ın üstünde akım diye birşey yok ki kardeşim. Elektronikten anlamıyorsan hiç bulaşma bu işlere. Yakarsın.

• 4 GB
  • bellek türüGDDR6
  • bellek hızı2000 MHz.
  • bellek hızı (efektif)12000 MHz.
  • GPU çekirdeği896 birim.
  • bellek arayüzü genişliği128 bit
  • bellek bant genişliği192 GB/s
  • transistör mesafesi12 nm
  • grafik kartı gücü75 W
  • önerilen sistem gücü400W
  • temel frekans1410 MHz.
  • artırılmış (OC) frekans1710 MHz.
  • güç bağlantısı6 pin
Siz bir kartın görselini atın ben hala 6 pin olduğu görüşündeyim.

• 4 GB
  • bellek türüGDDR6
  • bellek hızı2000 MHz.
  • bellek hızı (efektif)12000 MHz.
  • GPU çekirdeği896 birim.
  • bellek arayüzü genişliği128 bit
  • bellek bant genişliği192 GB/s
  • transistör mesafesi12 nm
  • grafik kartı gücü75 W
  • önerilen sistem gücü400W
  • temel frekans1410 MHz.
  • artırılmış (OC) frekans1710 MHz.
  • güç bağlantısı6 pin
Siz bir kartın görselini atın ben hala 6 pin olduğu görüşündeyim.
8 pinli değilmi bu kart

Dosya Ekleri

• WhatsApp Görsel 2023-12-18 saat 12.30.56_a9d4c244.jpg
    WhatsApp Görsel 2023-12-18 saat 12.30.56_a9d4c244.jpg
    275,9 KB · Görüntüleme: 31

Technopat Haberler

Geri
Yukarı