GTX 1650 ekran kartına 6 pin güç kablosu takılır mı?

Supply'de yeterli güç varsa beslemeye takviye kabloyla besleme yapmanın bir zararı olmaz. Zaten girişinde izolasyon devreleri var.

Sıkıntı yok bahsettiğiniz durumda fakat kullanılan Çin malı dönüştürücünün kaç AWG olduğu meçhul. Örnek PSU markası Rampage ise kablolar kaç AWG yine meçhul. Koruma vs daha da meçhul. Çıkış dengeli değil vs vs. en kaliteli PSU bile olsa yükte kablo üzerinde düşecek akımı aşman durumunda kablo uzun kullanımda ısınır ve erime yapar. Çokça yaşanıyor bu durum.
Yaşamaya dabilirsin. Fakat teknik durum bu.

Tamamdır o zaman bir 6 PIN'i 8 pine dönüştürücü kablo alıyoruz teşekkür ederim yardımınız için

Göze alıp almamak kendisine ait

1650 Super bile 6 pin normali nasıl 8 oluyor?
Bilmiyorum 6 pin diye kartı aldık psunun modeline baktığımızda 6+2 yazıyor fakat +2 olan kabloyu hiçbir şekilde bulamadık 6 pini taktık kartta 2 pin boşta kaldı kart bozulur diyede korkuyoruz ondan buraya konu açtık. 1650 dediğimiz kart ne kadar güç tüketebilir ki birazda bunu düşündüm

Sıkıntı yok bahsettiğiniz durumda fakat kullanılan Çin malı dönüştürücünün kaç AWG olduğu meçhul. Örnek PSU markası Rampage ise kablolar kaç AWG yine meçhul. Koruma vs daha da meçhul. Çıkış dengeli değil vs vs. en kaliteli PSU bile olsa yükte kablo üzerinde düşecek akımı aşman durumunda kablo uzun kullanımda ısınır ve erime yapar. Çokça yaşanıyor bu durum.
Yaşamaya dabilirsin. Fakat teknik durum bu.

Göze alıp almamak kendisine ait
Vallahi kardeşim ben de Elektrik-Elektronik mühendisiyim. Otomasyon ve kontrol alanında aktif olarak çalışıyorum. Aynı şekilde motor sürüyorum daha negatif bir yönünü göremedim. Supply 220 volt olsa 550watt psudan kalan amper 2.3 amper civarı yapar bu tarz bir akıma dayanamayacak kabloyu hiç bir firma zaten üretmez.

Vallahi kardeşim ben de Elektrik-Elektronik mühendisiyim. Otomasyon ve kontrol alanında aktif olarak çalışıyorum. Aynı şekilde motor sürüyorum daha negatif bir yönünü göremedim. Supply 220 volt olsa 550watt psudan kalan amper 2.3 amper civarı yapar bu tarz bir akıma dayanamayacak kabloyu hiç bir firma zaten üretmez.
RTX 4090 kartlarda kullanılan eski tip PSU'ların dönüştürücüleri/kabloları cayır cayır eridi/yandı. Fakat öyle diyorsanız öyledir.

Kabloyu yakan amper değeridir. Söylediğiniz teorikte mümkün olsa da pratikte imkansız.

Bahsettiğim şeyler zaten teori. Teknik veri üzerinden konuşuyorum. Yoksa sen 6 pin ile de çalıştırışın. Sıkıntı yok bunda. Gerekli kablo sayısını düşürdüğünde kablo başına düşen amper de artacak. Burada bahsettiğiniz gibi "X Ampere dayanmayacak kablo da üretmezler" diyebiliyorsanız. Dediğim gibi kullanılabilir.

Ben doğruyu veya olabilecek senayoyu bence olarak söyleyim de pratikte isteyen istediğini denesin. Ortak payda da buluşmak zorunda değiliz. Burada karar konu sahibinin. Ben kullanmaması gerektiğini söylüyorum. Siz kullanabilir diyebilirsiniz. Karar onun. Teknik doküman ve tasarım da ortada.

Bu nasıl 1650 ise şaşırdık bizde elimizde 3060 2060 gibi kartlar var onlarla aynı pin sayısını 75w bi kartta görünce şaşırdık
Kartın üstünde bulunan etiket görselini paylaşabilir misin ?

Bahsettiğim şeyler zaten teori. Teknik veri üzerinden konuşuyorum. Yoksa sen 6 pin ile de çalıştırışın. Sıkıntı yok bunda. Gerekli kablo sayısını düşürdüğünde kablo başına düşen amper de artacak. Burada bahsettiğiniz gibi "X Ampere dayanmayacak kablo da üretmezler" diyebiliyorsanız. Dediğim gibi kullanılabilir.

Ben doğruyu veya olabilecek senayoyu bence olarak söyleyim de pratikte isteyen istediğini denesin. Ortak payda da buluşmak zorunda değiliz. Burada karar konu sahibinin. Ben kullanmaması gerektiğini söylüyorum. Siz kullanabilir diyebilirsiniz. Karar onun. Teknik doküman ve tasarım da ortada.
Ha onda haklısınız ben ondan bahsetmiyorum güç kaynağından 2 pinlik daha kablo alıp 8 pine tamamlarsa 8 pin çalıştırabilir. Onun dışını ben de tavsiye etmem tabiki. Her cihazın kendi terminal gerilim ve akımı vardır.

Ha onda haklısınız ben ondan bahsetmiyorum güç kaynağından 2 pinlik daha kablo alıp 8 pine tamamlarsa 8 pin çalıştırabilir. Onun dışını ben de tavsiye etmem tabii ki. Her cihazın kendi terminal gerilim ve akımı vardır.

Şu an aynı konuya geldik. 6 pin to 8 PIN'i 6 pine bağlayıp kullanmayı düşünüyor arkadaş. Kaynaktan 8 pin çekilmesi zaten normal bir durum. Onda hemfikiriz. Arada bir yerlerde yanlış anlaşılma veya iletişim kopması olmuş :D

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı