GTX 1650 Far Cry 4 ve R6S FPS kaybı yaşanıyor

Makaleler
1
Yer
Ankara
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
İyi günler. Konu başlığında da dediğim gibi bu iki oyunda FPS sorunum var. Sistemimin her iki oyun içinde yettiğini düşünüyorum. Ama nedense çok fazla FPS kaybı yaşıyorum. FarCry 4 oyununda (orijinal) 60 FPS sabit alıyorum 1 FPS bile fazlasını görmedim ki genelde 50 ila 40 FPS arasında oynuyorum.

Gelelim R6 oyununa. Önceden yüksek ayarlarda 100 ila 90 FPS arası oynarken şimdi 60 FPS'i zar zor görüyorum. Hatta belli bir harita var adını unuttum (karlı, garajlı bir ev) o haritadan sonra neredeyse sabit 45 FPS oynuyorum bu da hiç akıcı olmuyor ve oynayışımı fena halde etkiliyor. Sizce sorun neden kaynaklı olabilir? Önerdiğiniz tavsiyeniz varsa yazarsanız çok sevinirim. Sistemim;

• NVIDIA GTX 1650 4 GB.
• Intel i5 9300H.
• 8 GB DDR4 RAM.
Cihazım: Lenovo Ideapad L340.

İyi günler. Konu başlığında da dediğim gibi bu iki oyunda FPS sorunum var. Sistemimin her iki oyun içinde yettiğini düşünüyorum. Ama nedense çok fazla FPS kaybı yaşıyorum. FarCry 4 oyununda (orijinal) 60 FPS sabit alıyorum 1 FPS bile fazlasını görmedim ki genelde 50 ila 40 FPS arasında oynuyorum.

Gelelim R6 oyununa. Önceden yüksek ayarlarda 100 ila 90 FPS arası oynarken şimdi 60 FPS'i zar zor görüyorum. Hatta belli bir harita var adını unuttum (karlı, garajlı bir ev) o haritadan sonra neredeyse sabit 45 FPS oynuyorum bu da hiç akıcı olmuyor ve oynayışımı fena halde etkiliyor. Sizce sorun neden kaynaklı olabilir? Önerdiğiniz tavsiyeniz varsa yazarsanız çok sevinirim. Sistemim;

• NVIDIA GTX 1650 4 GB.
• Intel i5 9300H.
• 8 GB DDR4 RAM.
Cihazım: Lenovo Ideapad L340.
GPU sürücünü güncellemeyi dene.

Ek olarak; cihazımdaki ikincil ekran kartı modeli " Intel(R) UHD Graphics 630 " ve görev yöneticisine göre buna ayrılan ram miktarı 3.9GB. Bu rami biraz daha kısmam mümkün mü acaba ? Ana ekran kartıma ayırmak gibi bi şansım olabilir mi ? Resim ektedir..
GPU sürücünü güncellemeyi dene.
Windows 10 ile birlikte güncel hocam zaten, ki hemen hemen her gün Nvidia Experience uygulaması ile güncellemeleri kontrol ediyorum.
Bu da "dxdiag" görüntüsü. İkincil ekran kartı için ayrılan ram miktarı.
Burdaki ramdan kısıp direk GTX 1650'e vermek gibi bişey mümkün mü acaba ?

Dosya Ekleri

• Ek Açıklama 2020-07-24 122117.png
    Ek Açıklama 2020-07-24 122117.png
    8,8 KB · Görüntüleme: 69
  • İkincil Ekran Kartı.png
    İkincil Ekran Kartı.png
    15,4 KB · Görüntüleme: 81
Ek olarak; cihazımdaki ikincil ekran kartı modeli " Intel(R) UHD Graphics 630 " ve görev yöneticisine göre buna ayrılan ram miktarı 3.9GB. Bu rami biraz daha kısmam mümkün mü acaba ? Ana ekran kartıma ayırmak gibi bi şansım olabilir mi ? Resim ektedir..

Windows 10 ile birlikte güncel hocam zaten, ki hemen hemen her gün Nvidia Experience uygulaması ile güncellemeleri kontrol ediyorum.
Bu da "dxdiag" görüntüsü. İkincil ekran kartı için ayrılan ram miktarı.
Burdaki ramdan kısıp direk GTX 1650'e vermek gibi bişey mümkün mü acaba ?
Aygıt yöneticisinden uhd'yi devre dışı bırakmayı dene.

Bazı oyunlarda ayarlar kısmında görülebiliyor. Fakat oyunlara girerken dediğim şekilde bir dene. Olmazsa NVIDIA denetim masası'ndan 1650'yi seç.

Şu an tam olarak dediğiniz yapıyordum. Bazı oyunlarda entegre ekran kartı bazılarında ise NVIDIA seçiliydi. Hepsini NVIDIA'a alıyorum şu an.

Son düzenleyen: Moderatör:
Şu an tam olarak dediğiniz yapıyordum. Bazı oyunlarda entegre ekran kartı bazılarında ise NVIDIA seçiliydi. Hepsini NVIDIA'a alıyorum şu an.

Windows arama çubuğuna "grafik ayarları" yazıp açılan bölümde oyunları ekleyip harici ekran kartını ata. UHD'nin fazla RAM kullandığını yazmışsın bu yüzden devre dışı bırakmanı söylemiştim.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı