GTX 1650 GDDR6 anakarta uyumlu mu?

Evet uyumlu ancak bütçeyi çok az bir şey arttırıp RX6500XT alman daha mantıklı.İleride anakartını PCIe 4.0 destekli bir modelle değiştirirsen söylediğim kart GTX1650'den çok daha iyi performans verecektir.Birnevi geleceğe yatırım diyebiliriz.Mevcut anakartında performans düşüşü yaşıyor ama yine de 1650'den bir tık iyi diyebilirim.

Hocam uyumlu. Ek olarak 6500XT kovalayın derim
Evet uyumlu ancak bütçeyi çok az bir şey arttırıp RX6500XT alman daha mantıklı.İleride anakartını PCIe 4.0 destekli bir modelle değiştirirsen söylediğim kart GTX1650'den çok daha iyi performans verecektir.Birnevi geleceğe yatırım diyebiliriz.Mevcut anakartında performans düşüşü yaşıyor ama yine de 1650'den bir tık iyi diyebilirim.
Hangi marka önerirsiniz bu arada pek bi fiyat farkı giremedim eğer cidden daha iyi ise alırım
Evet uyumlu ancak bütçeyi çok az bir şey arttırıp RX 6500 XT alman daha mantıklı. İleride anakartını PCI-e 4.0 destekli bir modelle değiştirirsen söylediğim kart GTX1650'den çok daha iyi performans verecektir. Birnevi geleceğe yatırım diyebiliriz. Mevcut anakartında performans düşüşü yaşıyor ama yine de 1650'den bir tık iyi diyebilirim.

Hangi marka önerirsiniz 6500XT.

Hangi marka önerirsiniz 6500XT.
Şu anda En uygun fiyatlısı Biostar.Sapphire ve XFX'de uygun sayılır.Üçü de iyi bilinen markalar.Sapphire zaten AMD ekran kartlarıyla özdeşleşmiş bir marka.XFX'de son yıllarda ülkemizde AMD kartlar satmaya başladı.Ancak yurtdışında uzun zamandır bulunan güvenilir bir marka.Biostar hakkında da kötü yoruma denk gelmedim.Genel olarak üçü de kullanıcısını memnun eden markalar.Powercolor markası hakkında bir bilgim yok.İyi ya da kötü demem doğru olmaz.Fiyatlar son günlerde düştü sayılır.Daha da düşmeye devam eder mi ya da ucuz fiyattan almak için bir fırsat mı bilemiyorum.Ancak günümüz şartlarında bu fiyata daha performanslı bir kart yok maalesef.FSR 2.0 çıktığı zaman bu kart 1080p için tam bir f/p canavarı olacak.PCIe 4.0 destekli anakartı da yanına çekersen yıllarca götürür.

Şu anda en uygun fiyatlısı BIOSTAR. Sapphire ve XFX'de uygun sayılır. Üçü de iyi bilinen markalar. Sapphire zaten AMD ekran kartlarıyla özdeşleşmiş bir marka. XFX'de son yıllarda ülkemizde AMD kartlar satmaya başladı. Ancak yurt dışında uzun zamandır bulunan güvenilir bir marka. BIOSTAR hakkında da kötü yoruma denk gelmedim. Genel olarak üçü de kullanıcısını memnun eden markalar. PowerColor markası hakkında bir bilgim yok. İyi ya da kötü demem doğru olmaz. Fiyatlar son günlerde düştü sayılır. Daha da düşmeye devam eder mi ya da ucuz fiyattan almak için bir fırsat mı bilemiyorum. Ancak günümüz şartlarında bu fiyata daha performanslı bir kart yok maalesef. FSR 2.0 çıktığı zaman bu kart 1080p için tam bir F/P canavarı olacak. PCI-e 4.0 destekli anakartı da yanına çekersen yıllarca götürür.

Reis ben AMD kullanıyorum şu an NVIDIA geçme kararlıyım PCI 4.0 destekli anakart demişsiniz benim anakart PCI 3.0 destekliyor eğer taksam ne gibi durumla karşılaşırim çok fazla bir performans kaybı olur mu bir de Power 400 watt yeterli midir?
Evet uyumlu ancak bütçeyi çok az bir şey arttırıp RX 6500 XT alman daha mantıklı. İleride anakartını PCI-e 4.0 destekli bir modelle değiştirirsen söylediğim kart GTX1650'den çok daha iyi performans verecektir. Birnevi geleceğe yatırım diyebiliriz. Mevcut anakartında performans düşüşü yaşıyor ama yine de 1650'den bir tık iyi diyebilirim.

Reis anakartim PCI 3.0 destekliyor senin dediğin ekran kartını taksam çok fazla performans dususu yaparmi herhangi bir sorun yasar miyim?

Son düzenleme:
Reis ben AMD kullanıyorum şu an NVIDIA geçme kararlıyım PCI 4.0 destekli anakart demişsiniz benim anakart PCI 3.0 destekliyor eğer taksam ne gibi durumla karşılaşırim çok fazla bir performans kaybı olur mu bir de Power 400 watt yeterli midir?
PCIe 3.0 anakartla da yeni nesil ekran kartlarını sorunsuz kullanabilirsin.PCIe slotu ileriye dönük üretilir.Kendinden sonraki nesilleri de çalıştırır ama tam performans alamayabilirsin.RX6500XT'de bu fark biraz fazla ama her modelde aynı sorun olmayabiliyor.Mesela RTX3050'de PCIe 4.0 destekli bir ekran kartı ama 3.0 anakarta takıldığında neredeyse hiç performans kaybı yaşamıyor.400W güç kaynağının yeterli olması seçeceğin karta ve güç kaynağının modeline bağlı.12V kanalından ne kadar güç sağlayabildiği önemli.Kaliteli bir güç kaynağı sahip olduğu watt değerini %90-95 oranında bu kanaldan aktarabilir.Bilgisayardaki çoğu bileşen de bu kanaldan beslenir.Kağıt üzerinde 400W güç kaynağı AMD tarafından 6500XT için tavsiye edilen minimum değer.Ancak dediğim gibi 12V kanalı zayıfsa yetmeyebilir.Nvidia'ya geçmek istiyorsan günümüzde alman gereken minimum model RTX3050 olmalıdır.Daha önceki nesillere bakmaya gerek bile yok.Hiçbiri parasının karşılığını vermez.3050'ye geçmek içinse güç kaynağını değiştirmen şart.Minimum 550W öneriliyor.RX6500XT performansı 3.0'da düşüyor ama o haliyle bile GTX1650'den bir tık iyi durumda.Yeni bir konu açıp sisteminin tüm özelliklerini marka-model belirterek yazarsan insanlar sana daha tutarlı tavsiyeler verecektir.

PCI-e 3.0 anakartla da yeni nesil ekran kartlarını sorunsuz kullanabilirsin. PCI-e slotu ileriye dönük üretilir. Kendinden sonraki nesilleri de çalıştırır ama tam performans alamayabilirsin. RX 6500 XT'de bu fark biraz fazla ama her modelde aynı sorun olmayabiliyor. Mesela RTX3050'de PCI-e 4.0 destekli bir ekran kartı ama 3.0 anakarta takıldığında neredeyse hiç performans kaybı yaşamıyor. 400W güç kaynağının yeterli olması seçeceğin karta ve güç kaynağının modeline bağlı. 12v kanalından ne kadar güç sağlayabildiği önemli. Kaliteli bir güç kaynağı sahip olduğu watt değerini %90-95 oranında bu kanaldan aktarabilir. Bilgisayardaki çoğu bileşen de bu kanaldan beslenir. Kağıt üzerinde 400W güç kaynağı AMD tarafından 6500XT için tavsiye edilen minimum değer. Ancak dediğim gibi 12v kanalı zayıfsa yetmeyebilir. NVIDIA'ya geçmek istiyorsan günümüzde alman gereken minimum model RTX3050 olmalıdır. Daha önceki nesillere bakmaya gerek bile yok. Hiçbiri parasının karşılığını vermez. 3050'ye geçmek içinse güç kaynağını değiştirmen şart. Minimum 550W öneriliyor. RX 6500 XT performansı 3.0'da düşüyor ama o haliyle bile GTX1650'den bir tık iyi durumda. Yeni bir konu açıp sisteminin tüm özelliklerini marka-model belirterek yazarsan insanlar sana daha tutarlı tavsiyeler verecektir.

Çok kararsızım 6500XT almak istiyorum fakat içimde korku var 1650 de her şey desteklediği için için rahat sizce kararımı neden yana kullanım.

Çok kararsızım 6500XT almak istiyorum fakat içimde korku var 1650 de her şey desteklediği için için rahat sizce kararımı neden yana kullanım.
Sen gözünde fazla büyütüyorsun bu meseleyi.6500XT zaten sorunsuz çalışıyor PCIe 3.0'da.Herhangi bir bozukluk,arıza durumu yok.Sadece 4.0'da daha iyi performans veriyor.Her açıdan 6500XT daha mantıklı.Sadece güç kaynağının yeterli olduğundan emin ol.6500XT çok daha güncel ve önü açık bir kart.İleride anakart yükseltmesi yaptığında 1650'de herhangi bir performans artışı yaşamayacaksın ama 6500 ile sanki kartın modelini yükseltmişsin gibi performansın artacak.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı