GTX 1650 için işlemci önerisi

• Konuyu başlatan Kesnog
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 21
  • Görüntüleme 1.303
@NoBMPR R8 eğer yapabilirsen;

Seçenek 1:
Birde şuan sahip olduğun RAM'in aynısından bir tane daha(yaklaşık 500-600TL ikinci elde).

Kalan para 1500TL. Ekran kartını 2000TL'den satarsın, bütçen 3500TL olur. O paraya da ikinci elden RTX 2060 tarzı bir kart alırsın. Örnek:

Nihayetinde sistem;
•Ryzen 5 5600
•Gigabyte A520M-K V2
•DDR4 16GB RAM
•RTX 2060 6GB

Seçenek 2:
2x https://www.akakce.com/ram/en-ucuz-...l38-ah5u16g52c5227baa-1-fiyati,231105002.html

Tutar: 12.300TL

Nihayetinde sistem;
•Ryzen 5 7500F
•MSI A620M-E
•DDR5 32GB RAM
•GTX 1650 4GB

Bölüm sonu değerlendirmesi:
Şuanlık R5 5600 olan konfigürasyon daha iyi olsa da herhangi bir işlemci güncellemesi için önü açık değil. Yani bu durumda ileride tekrar AM5 sokete geçmek icap edecek. Eğer ki R5 7500F olan konfigürasyonu tercih ederseniz kısa vadede o ekran kartı ile çok tatmin etmesede bir ekran kartı güncellemesi ile güzel performans sağlayacaktır.

@NoBMPR R8 değerlendirmeniz için teşekkür ederim. İkisi de çok iyi ama 2. seçeneği uygulamaya çalışacağım durumuma göre.

@NoBMPR R8 2. seçenekteki işlemci kutusuz ama fanlı soğutucularda termal macunu sürülü geliyor mu?

Son düzenleme:
@NoBMPR R8 merhaba. Bugün 2. seçenekteki ürünleri alacağım fakat MSI anakart 900 lira gibi bir zam yemiş onun yerine bu Gigabyte anakart alınır mı? yoksa MSI için o farkı vereyim mi?

Gigabyte daha mantıklı zaten. MSI da BIOS flashback desteği yok. Giriş seviye anakartlarda bu daha önemli. Kalan özellikler hemen hemen aynı. Hatta şimdi detaylı baktım Gigabyte biraz daha iyi. MSI adından kaynaklı pahalıya satılıyor. Ama şunu söyleyebilirim en önemli fark BIOS flashback desteği. Kalan özellikler dediğim gibi %95 aynı. MSI da ekstra özellik yok.

Son düzenleme:
Gigabyte daha mantıklı zaten. MSI da BIOS flashback desteği yok. Giriş seviye anakartlarda bu daha önemli. Kalan özellikler hemen hemen aynı. Hatta şimdi detaylı baktım Gigabyte biraz daha iyi. MSI adından kaynaklı pahalıya satılıyor. Ama şunu söyleyebilirim en önemli fark BIOS flashback desteği. Kalan özellikler dediğim gibi %95 aynı. MSI da ekstra özellik yok.
Flashback neden bu kadar önemli?

Flashback neden bu kadar önemli?

Anakartını güncellerken elektrik kesilirse veya PC kapanırsa yani herhangi bir sorunda görüntü alamazsın bilgisayardan. BIOS güncellemesi sırasında eski BIOS silinir üstüne yenisi yazılır. Bu yüzden servise göndermen gerekir. Ama OC yaptın o yüzden voltaj falan yetersiz gelirse görüntü gelmez, bunu BIOS pili çıkartarak düzeltebilirsin ama BIOS flashback parçaları sökmekle uğraşmadan bunu yapmanı sağlar. Anakarta elektrik gitmesi yeterlidir. Yani iki türlüde seni koruyor. Ama BIOS flashback yoksa ve BIOS güncellerken elektrik giderse veya PC kapanırsa BIOS pilini çıkartıp takmak sorunu çözmez. Servis yolu gözükür. Bence bu çok önemli bir şey. Servise göndersen 20 iş günü beklemek zorunda kalırsın. Günümüzde BIOS flashback her yeni çıkan anakartta olmalı diye düşünüyorum. Aynı zamanda BIOS flashback ile BIOS'unu güncelleyebilirsin. Kasaya USB'yi takıp BIOS flashback düğmesine basıyorsun kendi kendine güncelliyor.

@bluerr

Anladım, biraz konu dışı gibi ama bir şey daha sormak istiyorum. Ben PC montaj videoları çok izledim ama hiç yapmadım. Anakartı kasaya takmaktan ve diğer parçaları takmaktan yana sıkıntı yaşayacağımı düşünmüyorum; ama kablolar biraz kafa karıştırıyor. Çıkan eski kabloları zaten yerine takınca her şey çalışır diye düşünüyorum. Öyle olur, yani, değil mi? Bir de SATA kabloları, eski anakarttakiler ile devam etsem mi, yoksa değişsem mi? SATA konusunda bir farklılıkları var mı?

@bluerr

Anladım, biraz konu dışı gibi ama bir şey daha sormak istiyorum. Ben PC montaj videoları çok izledim ama hiç yapmadım. Anakartı kasaya takmaktan ve diğer parçaları takmaktan yana sıkıntı yaşayacağımı düşünmüyorum; ama kablolar biraz kafa karıştırıyor. Çıkan eski kabloları zaten yerine takınca her şey çalışır diye düşünüyorum. Öyle olur, yani, değil mi? Bir de SATA kabloları, eski anakarttakiler ile devam etsem mi, yoksa değişsem mi? SATA konusunda bir farklılıkları var mı?

Anakarttan SATA kablosu çıkıyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı