GTX 1650 ile Minecraft'ta düşük FPS

İşletim sistemi
Windows 10

ArderZ

Hectopat
Daha fazla  
Merhabalar, cihazım yeni garantiden geldi ve oynamak için Minecraft oyununu indirdim fakat bir türlü düzgün FPS alamadım. En yüksek 113 FPS'yi gördüm. Biraz yürüyüp koşunca tekrar 40 FPS'lere kadar düşüyor, kasma oluyor. Çözümünü bilen arkadaşlar yardımcı olabilirse sevinirim.

Cihazımın özellikleri: ASUS TUF (Ryzen 5 3550 H, GTX1650, 8 GB RAM, 1TB HDD, 256 SSD)

Not: Orijinal Minecraft kullanıyorum.

Evet en günceli şu an.

GeForce Experience ile optimize edince tüm ayarları en yükseğe aldı 30 40 FPS zor alıyordum.
Ayarları biraz düşürünce maksimum 113 görebildim.

Laptop sanırım güç tasarrufu modunda çalışıyor, sağ alttaki pil simgesine tıklayarak performansa alabilirsiniz.

Laptop sanırım güç tasarrufu modunda çalışıyor, sağ alttaki pil simgesine tıklayarak performansa alabilirsiniz.
Pil simgesine tıkladığımda ileri veya geri alacağım kısım yok cihazım yeni garantiden geldi o özelliği nasıl geri getirebilirim bilginiz var mı ?

Hocam aynı kart ile bende de aynı sorun vardı şu şekilde çözdüm;

1-) Oyun açık iken görev yöneticisinden hangi java uygulamasının daha yüksek değer kullandığına bakın.
2-) Yüksek değer kullanan java uygulamasına sağ tıklayın, dosya konumunu açın ve üsteki çubukta adresi kopyalayın.
3-) Windows grafik ayarları yerine gidin ve göz at kısmına tıklayın. Tıkladıktan sonra kopyaladığınız adresi oraya yapıştırın ve yanlış hatırlamıyorsam javaw.exe olması lazım onu seçin.
4-) Daha sonra seçenekler kısmından "yüksek performans" moduna alın.
5-) Son olarak videodaki gibi javanıza ram verin.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Hocam Minecraft ekran kartına dayalı bir oyun değildir, genellikle RAM üzerine kurulu bir oyundur. Launcher oyuna 2 GB RAM ayırıyor, ancak bunu attığım videodaki yöntem ile 4 GB'a ya da dilediğinize çıkarabilirsiniz. Ancak 8 GB RAM'de 6'nın üstüne çıkmanızı önermem. ( Çözüm olarak işaretlersiniz, memmun olurum .)
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Yardımınız için teşekkür ederim çözümü deneyip geri dönüş sağlayacağım.
Mesajınız için teşekkür ederim 6 gb veya üstüne çıkınca tam olarak ne oluyor 4gb yapınca herhangi bir sıkıntı yaşar mıyım ?

Hocam öncelikle arkadaşın cihazı sanırsam laptop aynı benim ki gibi. Gidipte oyunu Intel UHD ile oynamak var bir de GTX 1650 ile. Onun dışında arkadaşta kaç GB ram var bilmiyorum maalesef. Eğer 8gb var ise 6GB ram vermesini tavsiye ederim. Şahsen benim 16GB ramim var. Oyunuma 10GB ram verdiğimde FPS değerlerim (bütün bu dediklerimi yapmadan önce) 40'lı değerlerdeydi bunlardan sonra ise 150+FPS almaya başlamıştım.

Rica ederim. Hocam eğer modsuz oynuyorsanız 4 GB yeterlidir. Ne olur olmaz 2 GB boş kalsın diye 6 GB maksimum önerdim. Dilerseniz 8 GB'da yapabilirsiniz ama önermem.

Hocam ekran kartının elbet farkı vardır, ama çok bir farkı yoktur. 6 yıllık bir Minecraft oyuncusu olarak bunu gönül rahatlığıyla söyliyebilirim. Bende arkadaşa dediğiniz tavsiyeyi önerdim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…