GTX 1650 R5 3600 sistem kasa darbesi sonrası boot olmuyor

311449

Hectopat
RAM
HyperX 16 GB 3200MHz Fury Ram
SSD veya HDD modeli
Seagate Barracuda 512 GB NVMe SSD
Ekran kartı
Asus Tuf Gaming GTX 1650 4 GB
Anakart
Msi B450M-A Pro Max
İşlemci
Ryzen 5 3600
Merhaba dostlar. Bugün oyun oynarken kısa bir sinir patlaması geçirerek masaya yumruk attım ve bir anda sistem gitti.

Şimdi size şöyle anlatayım: Bilgisayar boot olurken ilk 5-10 saniye gürültülü bir fan sesi çıkarıyor ve ardından fanların sesleri azalıp bilgisayar açılıyor. Fakat masam herhangi bir darbe yediğinde bilgisayar masanın titreşiminden etkileniyor ve bir anda boot olurken çıkardığı sesi çıkarmaya başlayıp kendini yeniden başlatıyor.

Normalde böyle durumlarda kendini hemen yeniden başlatıyordu fakat bugün yine aynı durum yaşandığında, sadece gürültülü sesi çıkarıp boot olmamaya başladı. Bilgisayarı kablolardan çıkardım, RAM'leri söküp taktım, güç kaynağı kablolarını kontrol ettim, ekran kartını çıkarıp taktım, işlemciyi kontrol ettim fakat her şey sağlam gözüküyordu. Sorun ne olabilir?

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba dostlar. Bugün oyun oynarken kısa bir sinir patlaması geçirerek masaya yumruk attım ve bir anda sistem gitti.

Şimdi size şöyle anlatayım: Bilgisayar boot olurken ilk 5-10 saniye gürültülü bir fan sesi çıkarıyor ve ardından fanların sesleri azalıp bilgisayar açılıyor. Fakat masam herhangi bir darbe yediğinde bilgisayar masanın titreşiminden etkileniyor ve bir anda boot olurken çıkardığı sesi çıkarmaya başlayıp kendini yeniden başlatıyor.

Normalde böyle durumlarda kendini hemen yeniden başlatıyordu fakat bugün yine aynı durum yaşandığında, sadece gürültülü sesi çıkarıp boot olmamaya başladı. Bilgisayarı kablolardan çıkardım, RAM'leri söküp taktım, güç kaynağı kablolarını kontrol ettim, ekran kartını çıkarıp taktım, işlemciyi kontrol ettim fakat her şey sağlam gözüküyordu. Sorun ne olabilir?

Anakartda sorun olabilir.

Sorununuzu ve yaptıklarınızı kapsamlı/titiz bir şekilde yazdığınız için teşekkürler.
Yaptıklarınızıdaha kapsamlı ve aynı şekilde tekrar edin demek gelse de içimden demeden gidecektim ama teşekkür ek nedeni ile yazdım..
Umarım donanım arızası yoktur.
İyi geceler..

Sorununuzu ve yaptıklarınızı kapsamlı/titiz bir şekilde yazdığınız için teşekkürler.
Yaptıklarınızıdaha kapsamlı ve aynı şekilde tekrar edin demek gelse de içimden demeden gidecektim ama teşekkür ek nedeni ile yazdım.
Umarım donanım arızası yoktur.
İyi geceler.

Hocam maalesef ki anladığım kadarıyla donanım arızası. Kasanın arızasını anlamak için parçaları denerken fark ettim, gürültülü sesi çıkaran ekran kartıymış. Fakat anlamadığım bir şey var, kasa ekran kartı takılıyken boot oluyor mu olmuyor mu? Çünkü kasa ekran kartı ile beraber çalıştırıldığında USB portlarına güç gelmiyor. Fakat ekran kartsız çalıştırdığımda USB portlarına güç geliyor. Üstelik ekran kartı ile beraber takıp çalıştırdığımda bilgisayarı zorla kapatmam gerekiyor fakat ekran kartsız bir kere Power düğmesine bastığımda hemen kapanıyor.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı