GTX 1650 sistem boot ekranında donup kalıyor

RAM
G.Skill 12GB DDR3 Ram
SSD veya HDD modeli
Netac SSD Seagate ve Western Digital HDD
Ekran kartı
Zotac Geforce GTX 1650 Gaming OC
Anakart
M5A97 EVO R2.0
İşlemci
FX-8350 4.0 Ghz
Bu sorun son günlerde olmaya başladı. Bilgisayarı açarken ASUS boot ekranındaki yuvarlak birden donuyor ve hiçbir şekilde beklemelere rağmen açılmıyor. Bilgisayarı zorla kapatıp yeniden açmak gerekiyor. Bazen bu işlemi yaptığımda da aynısı yaşanıyor. Bu sorun neden kaynaklı olabilir?

1742908171240.png

Son düzenleyen: Moderatör:
ASUS AREZ Dual RX 580 o8g Gaming 8 GB 256bit DDR5 gibi bir ekran kartı vardı bende de oluyordu parçalarla alakalı ya da BIOS'la alakalı BIOS pilini sök bekle geri tak ya da parça testi yap SSD'ya da HDD hangisi Windows kuruluysa.
Ramine bak eğer aniden siyah ekranda kalıyorsa ve açılış ekranında bekliyorsan. Ben düzeltemedim yeni kasa aldım belki sen yaparsın.

BIOS'u güncellemeyi deneyin. Ayrıca işlemci ya da anakart üzerindeki temas noktalarında bir problem olabilir bu yüzden işlemciyi çıkarıp yeniden takın.

HDD/SSD bağlantılarını ve güç kablolarını kontrol edin çünkü bazen gevşek bağlantılardan da böyle sorunlar olabiliyor.

Ayrıca ekran kartının düzgün takılı olup olmadığını kontrol edin.

Sorun yazılımsal bir sebepten de kaynaklanıyordur.

En son işletim sistemini sıfırlamayı veya yeni bir kurulum yapmayı deneyin. Sistem sıfırlamak istemezseniz bir kurulum USB'si ile dosyalarınızı onaralım.

Eğer bu adımlar işe yaramazsa, donanımsal bir arıza olabilir.

BIOS'u güncellemeyi deneyin. Ayrıca işlemci ya da anakart üzerindeki temas noktalarında bir problem olabilir bu yüzden işlemciyi çıkarıp yeniden takın.

HDD/SSD bağlantılarını ve güç kablolarını kontrol edin çünkü bazen gevşek bağlantılardan da böyle sorunlar olabiliyor.

Ayrıca ekran kartının düzgün takılı olup olmadığını kontrol edin.

Sorun yazılımsal bir sebepten de kaynaklanıyordur.

En son işletim sistemini sıfırlamayı veya yeni bir kurulum yapmayı deneyin. Sistem sıfırlamak istemezseniz bir kurulum USB'si ile dosyalarınızı onaralım.

Eğer bu adımlar işe yaramazsa, donanımsal bir arıza olabilir.

Eski bir anakart kullanıyorum en son 2015'te güncelleme almıştı artık almıyor.
İşlemciyi uzun süredir çıkartmadım eğer çıkartırsam termal macun yenilemem gerekir şu an elimde yok. Dediğim gibi yakın bir zamanda işlemciyi çıkartmadığım için sorunun işlemci kaynaklı olduğunu düşünmüyorum.
Parçalar ve kablolar düzgün. Tekrar baskı uygulayarak kontrol ettim. Şu an yedek almam süreceği için sıfırlama olmadan onarım yapma rehberi varsa bir deneyebilirim.

Benzer anakart, aynı ekran kartı bende de var son günlerde benim de sistemimde acayip bir yavaşlama var açılması için BIOS'tan CSM açıp öyle restart atmam gerekiyor acaba güncelleme geldi de bozdu mu anlamadım bende.

Başka bir sistemden kurulum USB'si hazırlamamız lazım:

Windows 10'u indirin

Windows 11 kullanıyorsanız oraya yönlendirebilirim.

"Başka bir bilgisayar için yükleme medyası oluştur" seçeneğini seçin linkten.

USB belleği hazırladıktan sonra takın ve aşağıdaki yönergelerde ilerleyin:

• Bilgisayarı yeniden başlatın.
  • BIOS/Boot menüsüne girin (Del, F2, F12, Esc tuşlarından biri).
  • USB aygıtını birincil önyükleme aygıtı olarak seçin.

Dil ve saat ayarlarını geçip "Şimdi yükle" seçeneğine tıklamayın.

Sol alttaki "Bilgisayarınızı onarın" seçeneğine tıklayın.

Onarım seçenekleri

• Başlangıç Onarma:

• "Sorun Gider > Gelişmiş Seçenekler > Başlangıç Onarma"

Önce bunu deneyin, akabinde:

• Komut İstemi ile sistem dosyalarını onarma

• "Sorun Gider > Gelişmiş Seçenekler > Komut İstemi" >sfc /scannow kodunu girip tarayın.

• DISM Aracı

DISM /Online /Cleanup-Image /CheckHealth
DISM /Online /Cleanup-Image /ScanHealth
DISM /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth

Bu kodları komut satırına tek tek yazıp tarayın.

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı