Bireysel olarak manga yazılabilir mi?

mertbabapiro

Femtopat
Daha fazla  
Öncelikle merhaba ben kendi mangami yapmaya başladım. Şu an 1.sayfayı bitirdim ama ben bunu Online yayımlamak istiyorum ve olursa da para kazanmak isterim. Ne yapmam lazım? Yardım eder misiniz?

Öncelikle merhaba ben kendi mangami yapmaya başladım. Şu an 1.sayfayı bitirdim ama ben bunu Online yayımlamak istiyorum ve olursa da para kazanmak isterim. Ne yapmam lazım? Yardım eder misiniz?
Açıkçası bu konu hakkında çok bir bilgim yok ama Online yayımlayarak para kazanmak istiyorsanız belki Google Play Store üzerinden E-Kitap olarak satmayı deneyebilirsiniz.

Screenshot_20251211_112034_Google Play Store.jpg

GlobalComix, WEBTOON Canvas, Tapas

Bir ara ben de araştırmıştım. Bu 3'ü var bildiğim kadarıyla global platform olarak. Ödeme alma işi biraz karışık ben de kullanmadığım için bilmiyorum. Türkiye'de benzer bir şey sanırım yok. @ThreatOn 'un dediği gibi play store olabilir belki ama çok fazla kişiye ulaşabileceğini sanmıyorum.

Yerinde olsam önce kitle toplamak için çalışırdım. Kitle topladıktan sonra zaten insanlar sen ne dersen ona tamam diyeceklerdir.
Yada çok daha kaliteli, bitmiş bir iş yapıp yayınevleri ile anlaşıp eser haklarını devredebilirsin yada gene yayınevi ile anlaşırsın ancak kendin finanse edersin ve karın çoğu sana kalır.

Biraz nasıl bir şey yapmak istediğine göre değişiyor bu işler. Bence önce yaptığın şeyin kitlesinin ne istediğine bak. Kendin ne yapmak istiyorsun buna da bak. Sonrasında ise illaki isteklerin konusunda bir yer bulursun.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı