Su arıtıcının 1 litreye 9-10 litre atık çıkarması normal mi?

Shalashaskaa861

Hectopat
Evimde 2 senedir kullandığım bir su arıtıcısı var, filtreleri düzenli olarak 6 ayda bir değiştiriyoruz. Şans eseri ne kadar atık su atıyor diye kontrol ettim, 1 litre temiz su karşılığında neredeyse 9 10 litre civarı atık su sarfiyatı oldu. Sizce normal mi bu durum? Bana normal gelmedi. Azaltmak için bir çözüm öneriniz var mı?
Su arıtıcısı marka modeli: İhlas Aura Cebilon Silver pompasız olarak kullanıyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ro filtre veya iletkenlik düşürücü filtre varsa atık su oranı bu denli fazla olabilir. Diğer türlü sediment, gac karbon, blok karbon, tatlandırıcı, mineral şeklindeyse atık oranı fazla.

Ro filtre veya iletkenlik düşürücü filtre varsa atık su oranı bu denli fazla olabilir. Diğer türlü sediment, gac karbon, blok karbon, tatlandırıcı, mineral şeklindeyse atık oranı fazla.

80 gpd membran.
5 Micron sediment filtre.
Gac karbon filtre.
1 Micron sediment filtre.
Post karbon tatlandırıcı filtre.
Var hocam.

Muhtemelen suyun debisi düșük. Pompa taktırırsanız 1'e 2-3 orana düşebilir. Normalde sizdeki modelde olmuyor ama isterseniz ücretli takıyorlar.

Çift membran işe yarayabilir.

1. membranın atık çıkışı 2 numaralının girişe bağlanır. Faydası muhakkak olur ama 2. membranın ömrünü daha hızlı tüketmiş olursunuz. Bence su debisini yükseltmeyi öncelikli olarak çözmelisiniz. Pompa fiyatları hakkında fikrim yok, umarım çok maliyetli olmaz.

Kısıcı ise riskli, oluşacak yüksek basınçtan dolayı membranı bozabilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı