GTX 1650 sistem FPS düşüşü yaşanıyor

harmless52

Decapat
Daha fazla  
RAM
8+8 CL22 3200mhz ddr4
SSD veya HDD modeli
KIOXIA-EXCERIA G2 500 gb
Ekran kartı
GTX 1650
İşlemci
İ5 11400H
Merhaba.
Acer Nitro AN515-57 laptopuma geçen hafta Kioxia marka bir M.2 SSD taktım ikinci sürücü olarak. Daha sonra Steam ayarlarından oyunları yeni SSD'ye taşıdım.
Oyunlara giridiğimde normal FPS değerlerinde seyrederken 30 dk sonra FPS değerlerim bir anda 10 FPS'in altına düşüyor. ve pc yi yeniden başlatmadan düzelmiyor. Hatanın sebebi ne olabilir Steam, SSD vb. kaynaklı sebeple. CrystalDiskInfo programında SSD de bir hata gözükmüyor.

Toz falan varsa ondan kaynaklı ısınıp gücünü kısıyordur belki.

Artı -1 Eksi
Merhaba.
Acer Nitro AN515-57 laptopuma geçen hafta Kioxia marka bir M.2 SSD taktım ikinci sürücü olarak. Daha sonra Steam ayarlarından oyunları yeni SSD'ye taşıdım.
Oyunlara giridiğimde normal FPS değerlerinde seyrederken 30 dk sonra FPS değerlerim bir anda 10 FPS'in altına düşüyor. ve pc yi yeniden başlatmadan düzelmiyor. Hatanın sebebi ne olabilir Steam, SSD vb. kaynaklı sebeple. CrystalDiskInfo programında SSD de bir hata gözükmüyor.
shaderları temizle öyle dene
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

MSI Afterburneri açık kullanıyorsanız kapatıp deneyin eski sistemimde gt 630 vardı normal olarak hatırlamıyorum ama sallıyalım memory clock 700 ise 150 civarına düşüyordu bu da istemsizde fps kaybı oluyor yeniden başlatmadan sorun çözülmüyor ben kendi sorunumu böyle çözmüştüm.

Oyun için FPS düşütüğü beir zaman'da MSI aracı ile kaynak değerlerini gösteren bir görsel yolla.
bir anda böyle oluyor ve yeniden başlatana kadar düzelmiyor

MSI Afterburneri açık kullanıyorsanız kapatıp deneyin eski sistemimde gt 630 vardı normal olarak hatırlamıyorum ama sallıyalım memory clock 700 ise 150 civarına düşüyordu bu da istemsizde fps kaybı oluyor yeniden başlatmadan sorun çözülmüyor ben kendi sorunumu böyle çözmüştüm.
bu sorunu ilk yaşadığımda after burner kapalıydı zaten. Daha sonra nerde hata olduğunu belki anlarım diye açtım. Ama açık veya kapalı fark etmiyor bir süre sonra hatayı tekrarlıyor.

Dosya Ekleri

• Ek Açıklama 2025-03-09 223245.png
    Ek Açıklama 2025-03-09 223245.png
    119,3 KB · Görüntüleme: 26

Technopat Haberler

Geri
Yukarı