GTX 1650 sistem için işlemci önerisi

Melo60

Femtopat
Daha fazla  
Merhaba 2. el bir sistem aldım.
Sistem özellikleri 4 GB 1650 ekran kartı i5 9400F 2.9 GHz işlemci 2x8 GB (16) 2666GHz RAM 650+80 watt Power.
CS:GO, PUBG Steam gibi oyunlarda aşırı derecede anlık FPS droplar yaşıyorum ve işlemciye aşırı yük bindiğini fark ettim.
Aksine Battlefield 1 oyununu full ayarlarda sabit 60 FPS akıcı bir şekilde saatlerce oynayabiliyorum.
Pek anlamadığımdan dolayı danışmak istedim bir arkadaşım işlemcimi yükselltiğim taktirde sorunumun düzeleceğini söyledi.
Peki işlemciyi yükseltmek sorunu düzeltir mi? Düzeltirse ASUS anakartıma her işlemcinin uymadığı söylendi yerine hangi işlemciyi alıp takabilirim?
Not: Anakartta M.2 SSD desteği yok belki anakartın hangi işlemciyi desteklediğini tespit etmek i. İn yardımcı olabilir.

12100F kullanıyorum CS 2'yi sene başında sildim ben saçma sapan bir oyun. Optimizasyonu çok kötü bence. GTA 5 RTX(iki ayar kapalı) ve FSR açıyorum 80-100 FPS gayet akıcı mesela.

Merhaba 2. el bir sistem aldım.
Sistem özellikleri 4 GB 1650 ekran kartı i5 9400F 2.9 GHz işlemci 2x8 GB (16) 2666GHz RAM 650+80 watt Power.
CS:GO, PUBG Steam gibi oyunlarda aşırı derecede anlık FPS droplar yaşıyorum ve işlemciye aşırı yük bindiğini fark ettim.
Aksine Battlefield 1 oyununu full ayarlarda sabit 60 FPS akıcı bir şekilde saatlerce oynayabiliyorum.
Pek anlamadığımdan dolayı danışmak istedim bir arkadaşım işlemcimi yükselltiğim taktirde sorunumun düzeleceğini söyledi.
Peki işlemciyi yükseltmek sorunu düzeltir mi? Düzeltirse ASUS anakartıma her işlemcinin uymadığı söylendi yerine hangi işlemciyi alıp takabilirim?
Not: Anakartta M.2 SSD desteği yok belki anakartın hangi işlemciyi desteklediğini tespit etmek i. İn yardımcı olabilir.
i5 9400F'e dokunmadan 3060 bile takarsınız. İşlemci kaç derecede çalışıyor? Takılmalar olduğu anda kaç dereceye çıkıyor bunu bilmek lazım.

12100F kullanıyorum CS 2'yi sene başında sildim ben saçma sapan bir oyun. Optimizasyonu çok kötü bence. GTA 5 RTX(iki ayar kapalı) ve FSR açıyorum 80-100 FPS gayet akıcı mesela.
Anladım Teşşekür Ediyorum ama ben anakartımı tam olarak bilmiyorum yani 9400 işlemci takılan bir anakarta 12100 işlemci taksak olurmu ?
ve oluyorsa başka hangi işlemciler olur?

i5 9400F'e dokunmadan 3060 bile takarsınız. İşlemci kaç derecede çalışıyor? Takılmalar olduğu anda kaç dereceye çıkıyor bunu bilmek lazım.
Anladım Ama ekran kartını değil İşlemciyi yükseltmek istiyorum İşlemci konusunda Yardım istiyorum ana kartımı tam bilmediğim için hangi işlemciler uyumlu olur onu öğrenmek istiyorum hali hazırda 94000F Takılı

Anladım teşekkür Ediyorum ama ben anakartımı tam olarak bilmiyorum yani 9400 işlemci takılan bir anakarta 12100 işlemci taksak olur mu?
Ve oluyorsa başka hangi işlemciler olur?

Anladım Ama ekran kartını değil İşlemciyi yükseltmek istiyorum İşlemci konusunda Yardım istiyorum ana kartımı tam bilmediğim için hangi işlemciler uyumlu olur onu öğrenmek istiyorum halihazırda 94000F Takılı

Takamazsın, soketler farklı.

Anladım teşekkür ediyorum ama ben anakartımı tam olarak bilmiyorum yani 9400 işlemci takılan bir anakarta 12100 işlemci taksak olur mu?
Ve oluyorsa başka hangi işlemciler olur?

Anladım ama ekran kartını değil işlemciyi yükseltmek istiyorum işlemci konusunda yardım istiyorum ana kartımı tam bilmediğim için hangi işlemciler uyumlu olur onu öğrenmek istiyorum halihazırda 94000F takılı.

Ne dediğinizi anlıyorum ama dediğim gibi sorun işlemcinizin düşük olması değil gibi. Yukarıda demek istediğim şey RTX 3060 için bile yeterli bir işlemci. Yani hemen işlemci yükseltmeyi düşünmeden önce sorunun kaynağına bir bakın. Sıcaklık kaynaklı bir frekans düşmesi yaşanıyor gibi duruyor. Benim 13 senelik Xeon CS2, PUBG ve BF1 gibi oyunlarda takılma yapmıyor i5 9400F neden böyle bir şey yapsın?

Ne dediğinizi anlıyorum ama dediğim gibi sorun işlemcinizin düşük olması değil gibi. Yukarıda demek istediğim şey RTX 3060 için bile yeterli bir işlemci. Yani hemen işlemci yükseltmeyi düşünmeden önce sorunun kaynağına bir bakın. Sıcaklık kaynaklı bir frekans düşmesi yaşanıyor gibi duruyor. Benim 13 senelik Xeon CS2, PUBG ve BF1 gibi oyunlarda takılma yapmıyor i5 9400F neden böyle bir şey yapsın?
O zaman ben bi işlemciyi normal çalışırken ve oyunda test edip sonuçları fotoğraflı olarak yükleyeyim

O zaman ben bi işlemciyi normal çalışırken ve oyunda test edip sonuçları fotoğraflı olarak yükleyeyim
Boştaki değerleri atmana gerek yok. Şu videoya bakarak işlemcini test et. Fotoğraf atarken de core temp uygulamasının görselini at ki işlemci kaç dereceye çıkmış bakalım. Sondaki Furmark testi ile işin yok orayı izleme.

Uygulama linkleri videonun yorumlarında paylaşılmış.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı