GTX 1650 sistem PUBG'de düşük FPS veriyor

OUTRA

Hectopat
Arkadaşlar selam. 1650 Super, 2x8GB 3000MHz ve Ryzen 3200G işlemcili sistemimde PUBG'de 1080p düşük ayarlarda bile 50FPS altında alıyorum, kare sürem 30mslere kadar varıyor ve muhteşem drop yiyorum.

RAM'lere Memtest86 ile baktım ve 0 sıkıntı, ekran kartını da ilk aldığımda 5 ay önce FurMark yapmıştım sıkıntı yoktu, daha da kullanmadım. Geçenlerde i5 10300H, 2x8GB, düz 1650'li bir sistemde oynadım aynı ayarlarda ve o gayet akıcı ve daha kaliteli duruyordu.

Kaliteli duruşu muhtemelen monitördendir ama performans farkını anlayamıyorum. Oyun ilk başladığında uçaktayken GPU kullanımı %30 ve derecesi 50 civarı, CPU kullanımı %100 ve 60-70 civarı oluyor ve inanılmaz drop yiyorum. Öyle ki oyun başında drop girdi, geçtiğinde mapin sonunda uçaktan atmıştı beni.

Sistem 1 ay önce formatlandı, antivirüs vs kullanmıyorum, driverlar güncel. GeForce Experience optimum ayarlarda oynuyorum yine bir şey değişmiyor. Sorun neyde olabilir ve nasıl çözebilirim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Grafikleri düşük tuttuğunuz için işlemci darboğaz yapıyor bana kalırsa. İşlemcinin GPU birimini devredışı bırakıp APU’yu kapatın. Ram’ler artık daha verimli olacaktır. Grafikleri de yükseltin ki yük GPU’ya binsin işlemcinin yükü hafiflesin. Bu sayede işlemci ekran kartını daha iyi besler.

Grafikleri düşük tuttuğunuz için işlemci darboğaz yapıyor bana kalırsa. İşlemcinin GPU birimini devredışı bırakıp APU’yu kapatın. Ram’ler artık daha verimli olacaktır. Grafikleri de yükseltin ki yük GPU’ya binsin işlemcinin yükü hafiflesin. Bu sayede işlemci ekran kartını daha iyi besler.
Dahili ekran kartı kapalı zaten, dediğiniz şekilde ayarları yükseltip oynamayı da denedim ancak bu sefer de oyuna giriş kısmı uzuyor. Kendisi uçaktan atlamış oluyor ve oyunun düzelmesini beklemem gerekiyor çünkü o sıra çok drop giriyor.

Dahili nasıl kapalı ama? BIOS'tan mı yoksa yalnızca monitör kablosunu ekran kartına takarak mı? Alıntıdaki mesajdaki gibi APU'yu kapatarak doku ve rötuş ayarlarını yükseğe alıp, çizim mesafesini en düşüğe alıp kenar yumuşatmayı da orta ayara çekin. Render ölçeklendirmesi 100, DirectX sürümü ise 11 enhanced olsun. Geri kalan tüm ayarlar da en düşükte olsun. FPS sabitlemelerini kapatıp maksimumu seçin. Amacımız doğru grafik ayarlarını yükseltip yükü CPU'dan alıp ekran kartına vermek.
Anakart ne ?
  • Biosa gir yapman gereken ayarlar :
  • Primary Video Device: NB PCIe slot Video
  • Integrated Graphics: Disabled
  • Görüntü Çıkışı: Ekran kartına tak
Eğer bunu yaparsan Apu Grafik devre dışı kalmış olacak. Apuya ayrılan Ram miktarı ortadan kalkacak 8GB (6,95) gibi bir şey görmeyeceksin. Sistem sadece A10 7890K işlemci + GTX 1050 Tİ olcak.

Dahili nasıl kapalı ama? BIOS'tan mı yoksa yalnızca monitör kablosunu ekran kartına takarak mı? Alıntıdaki mesajdaki gibi APU'yu kapatarak doku ve rötuş ayarlarını yükseğe alıp, çizim mesafesini en sona alıp kenar yumuşatmayı da orta ayara çekin. Render ölçeklendirmesi 100, DirectX sürümü ise 11 enhanced olsun. Geri kalan tüm ayarlar da en düşükte olsun. FPS sabitlemelerini kapatıp maksimumu seçin. Amacımız doğru grafik ayarlarını yükseltip yükü CPU'dan alıp ekran kartına vermek.
APU biostan kapalı, görüntü kablosu da GPUya takılı. Dediğiniz ayarları yapıp geri dönüş sağlayacağım.

2 tane 8 GB 3000MHz. Oyun SSD üzerine kurulu.

İlk başta ekran kartı sürücülerini kontrol et güncelse Steam a gir PUBG başlatma seçeneklerine
-sm4 -malloc=system -USEALLAVAILABLECORE -maxMem=12288 bu kodu yaz
Oyunu oynarken Görev Yöneticisi'nden arka planda çalışan Discord, vb. kullanmadığın şeyleri kapat artı olarak CMD'ye powercfg -duplicatescheme e9a42b02-d5df-448d-aa00-03f14749eb61 bu kodu yaz ardından güç seçeneklerinde nihai performans olacak ona tıkla
Ardından https://timerresolution.net/den downloada bas ve indir daha sonra oyuna girince programı aç ve Max'a tıkla ben bu şekilde FPS sorunun çözdüm en düşük FPS şu anda 200.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı