GTX 1650 sistem zamanla FPS düşüşü

Usta_10

Decapat
Daha fazla  
Bilgisayarım Acer Nitro 5 GTX 1650 ekran kartı ve i5 9300H işlemcisi var. Bilgisayarı ilk aldığımda CS:GO'da 240-250 FPS'leri görürken şu anda 110-120leri görüyorum. Bilgisayara format attırdım ekran kartı sürücüleri güncel her şey maksimum performansta her şey minimumda neden böyle oluyor anlamış değilim. Yardım edebilecek biri varsa sevinirim.

Öncelikle termal macunlarını kontrol et
Sistem zaten gün geçtikçe FPS kaybına uğrar ama bu kadar fazla değil.
Eğer FPS daha fazla düşer SE ekran kartına, işlemcine, overclock yap.

Bilgisayarım Acer Nitro 5 GTX 1650 ekran kartı ve i5 9300H işlemcisi var. Bilgisayarı ilk aldığımda CS:GO'da 240-250 FPS'leri görürken şu anda 110-120leri görüyorum. Bilgisayara format attırdım ekran kartı sürücüleri güncel her şey maksimum performansta her şey minimumda neden böyle oluyor anlamış değilim. Yardım edebilecek biri varsa sevinirim.
O işlemci ile Thermal Throttling yememeniz hele ki Acer'in dandik fabrika çıkışı sürdüğü macunları ile neredeyse imkansıza yakın. Undervolt yapabilirsiniz. Yardımcı olabilirim ama tavsiyem kesinlikle o macunu bir yenileyin çünkü sorun orada başlıyor.

Bir Thermal Throttling genelde bu kadar FPS düşürmez. Turbo Boost'u kapatmadığınıza eminsiniz değil mi? Sıcaklıklar işlemci için 90 derece üstünde mi? Özellikle 94,95?
Undervolt yapmak isterseniz normalde özel ilgileniyorum ama bugünlerde müsait değilim. Rehberimi atabilirim daha ayrıntılı anlatıyorum zaten orada.

O işlemci ile thermal throttling yememeniz hele ki Acer'in dandik fabrika çıkışı sürdüğü macunları ile neredeyse imkansıza yakın. Undervolt yapabilirsiniz. Yardımcı olabilirim ama tavsiyem kesinlikle o macunu bir yenileyin çünkü sorun orada başlıyor.

Bir thermal throttling genelde bu kadar FPS düşürmez. Turbo Boost'u kapatmadığınıza eminsiniz değil mi? Sıcaklıklar işlemci için 90 derece üstünde mi? Özellikle 94, 95?
Undervolt yapmak isterseniz normalde özel ilgileniyorum ama bugünlerde müsait değilim. Rehberimi atabilirim daha ayrıntılı anlatıyorum zaten orada.

İşlemci sıcaklıkları oyunda 90-100 arası. Rehberinizi uygulamaya çalışacağım.

İşlemci sıcaklıkları oyunda 90-100 arası. Rehberinizi uygulamaya çalışacağım.
Thermal Throttling oluyor evet. Macun sorunlu durumda olmalı. Bu durumda kaliteli macun tercih etmelisiniz. Yarı yarıya düşüren bir Thermal Throttling çok tehlikelidir. Undervolt kurtarmayabilir. - 120 Cache üstüne çıkamıyorsanız rehberi yaparken muhtemelen soğunayacak. FPS artar ama hala sıcaklık aynı kalır.

Macun sorunlu. Onu yenilemeniz gerekiyor. Sorunun en kök nedeni bu.

Thermal throttling oluyor evet. Macun sorunlu durumda olmalı. Bu durumda kaliteli macun tercih etmelisiniz. Yarı yarıya düşüren bir thermal throttling çok tehlikelidir. Undervolt kurtarmayabilir. - 120 cache üstüne çıkamıyorsanız rehberi yaparken muhtemelen soğunayacak. FPS artar ama hala sıcaklık aynı kalır.

-160 da mavi ekran verdi maksimum -140 oluyor.
Thermal throttling oluyor evet. Macun sorunlu durumda olmalı. Bu durumda kaliteli macun tercih etmelisiniz. Yarı yarıya düşüren bir thermal throttling çok tehlikelidir. Undervolt kurtarmayabilir. - 120 cache üstüne çıkamıyorsanız rehberi yaparken muhtemelen soğunayacak. FPS artar ama hala sıcaklık aynı kalır.

Macunu yenilersem yine eski değerlere ulaşır mıyım yoksa tekrar undervolt yapmam gerekir mi?

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı