GTX 1650 sistemde GTA V 5 FPS'e düşüyor

İşletim sistemi
Windows 10

StarlendS

Hectopat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
**Ekran Kartı: ** GALAX GeForce RTX 4080 SG 1-Click OC 16GB
**İşlemci: ** AMD Ryzen 5 7600 3.80GHz 6 Çekirdek 38MB Önbellek
**Ram:** V-Color DDR5 Manta ROG Certified XSky RGB DDR5 32GB (2 x 16GB) 6000MHz
**Anakart:** GIGABYTE B650M DS3H AMD B650 Soket AM5 DDR5 6400MHz (OC)

**Kasa:** Lian Li Lancool III X ARGB 3 Fanlı Beyaz E-ATX
**Güç Kaynağı:** NZXT 650W C650W 80+ Bronze Yarı Modüler
**Sıvı Soğutma:** Deepcool LS720 SE RGB 360MM Siyah
RAM
16
Ekran kartı
1650
Anakart
Gigabyte B460M D3H
İşlemci
İ5 10600
Yayıncıyım. OBS üzerinden yayın yaparken bazen GTA 5 de 5 FPS'ye düşüyor. Bazen bekleyince düzeliyor bazen de alt+F4 çektiğim halde düzelmiyor. Nasıl çözerim? Sadece GTA 5'te oluyor.

Arkadaşın da dediği gibi sistem yayın için yeterli değil hele ki yayını yüksek çözünürlükte GTA'yı da Online oynuyorsanız düşünemiyorum bile.

İşlemcideki grafik kartını kullanıyor olabilir oyun. F ibaresi yok.

Yayın yapmazken de aynı durum oluyor mu? Sistem yayın için çok yeterli değil.

Oluyor ama nadiren. 5-6 aydan beri GTA 5 yayını yapıyorum son 1 aydır bu durum başıma geldi. Sistemim yayın için yeterli. RDR 2 vb. ağır grafik yapan oyunları FPS düşmesi ve yayında takılmadan olmadan yayın yapabiliyorum.

İşlemcideki grafik kartını kullanıyor olabilir oyun. F ibaresi yok.
Nasıl emin olabilirim GTA 5 ultra ayarlarda 90 fps alıyorum. İşlemci grafik kartını kullanıyorsa bu kadar fps alamam değilmi?

Arkadaşın da dediği gibi sistem yayın için yeterli değil hele ki yayını yüksek çözünürlükte GTA'yı da Online oynuyorsanız düşünemiyorum bile.
1080p yayın veriyorum.

Nasıl emin olabilirim GTA 5 Ultra ayarlarda 90 FPS alıyorum. İşlemci grafik kartını kullanıyorsa bu kadar FPS alamam değil mi?

Alamazsın. Windows aramasına "grafik ayarları" yaz, karşına "donanım artırmalı GPU" çıkacak, önce onu aç. Sonra altta liste çıkacak oradan masaüstü uygulaması de. Tüm GTA 5 ile alakalı şeyleri ekle ve NVIDIA karta ayarla, OBS'i de ekle onu da Intel'e ayarla.

Yayını ekran kartıma veriyorum (Ekran kartında yayın için çekirdek bulunduğundan yayındayken oyunlarda daha fazla fps alabiliyorum. İşlemciye verdiğimde ise aynı şeyi söyleyemeyeceğim.) Bahsettiğiniz ayarları yaparsam OBS, GTA 5 dışında oyunlarda işlemcinin grafik ayarlarınımı kullanacak yoksa bu durum GTA 5 özelmi olacak?

Son düzenleme:

Genelde OBS'i fazla yük olmasın diye Intel'e ayarlayanlar oluyor. Böylece NVIDIA kart sadece oyunda harcanıyor. GTA 5 dışında kullanan olur mu bilmiyorum. Onu öğrenmek için NVIDIA denetim masasında bir ayar var o ayarı açarsan, kim NVIDIA'da çalışıyor öğreniyorsun, NVIDIA denetim masası> (üst köşedeki listede) > masaüstü > bildirim alanında GPU etkinliğini göster.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…