GTX 1650 sistemde performans düşüklüğü

sinezorro

Kilopat
400W Eski bir PSU kullanıyorum.

GTX 1650 olmasına rağmen oyunlarda yeteri kadar performans alamıyorum ve FPS dropları da giriyor. İşlemci kullanımım da bir sıkıntı yok, %30'u geçmiyor. Zula oyununda mesela ekran kartı kullanımı düşük olduğu için FPS değerlerim çok düşük.

PSU ile ilgisi olabilir mi? GTX 1650 Testlerini izlediğim zaman uçurum bir fark var.

İşlemci: AMD FX 8300
Ekran kartı: MSI GTX 1650
RAM: 8 GB DDR 3 1600MHZ
480 GB SSD

Şeklinde sistem.

Son düzenleyen: Moderatör:
400W eski bir PSU kullanıyorum.

GTX 1650 olmasına rağmen oyunlarda yeteri kadar performans alamıyorum ve FPS dropları da giriyor. İşlemci kullanımım da bir sıkıntı yok, %30'u geçmiyor. Zula oyununda mesela ekran kartı kullanımı düşük olduğu için FPS değerlerim çok düşük.

PSU ile ilgisi olabilir mi? GTX 1650 testlerini izlediğim zaman uçurum bir fark var.

İşlemci: AMD FX 8300.
Ekran kartı: MSI GTX 1650.
RAM: 8 GB DDR 3 1600MHz.
480 GB SSD.

Şeklinde sistem.

FX 8300 + 1650? Darboğaz oluyor.
400W Eski bir PSU kullanıyorum.

PSU ile ilgisi olabilir mi? GTX 1650 Testlerini izlediğim zaman uçurum bir fark var.

İşlemci: AMD FX 8300
Ekran kartı: MSI GTX 1650
RAM: 8 GB DDR 3 1600MHZ
480 GB SSD

Şeklinde sistem.
İşlemci Ekran kartına yetmiyor.

FX 8300 + 1650? Darboğaz oluyor.

İşlemci Ekran kartına yetmiyor.

Bundan önce gt 1030 vardı onda da aynı sorun oluyordu? onun öncesinde gt 730 vardı ve yine bu sorun vardı. İşlemci darboğazı için işlemci kullanımının artması gerekmez mi? işlemci kullanımı %30'un üstüne hiç çıkmadı %20-25 arası hep sıcaklığı da %50 maksimum

Bundan önce GT 1030 vardı onda da aynı sorun oluyordu? Onun öncesinde GT 730 vardı ve yine bu sorun vardı. İşlemci darboğazı için işlemci kullanımının artması gerekmez mi? İşlemci kullanımı %30'un üstüne hiç çıkmadı %20-25 arası hep sıcaklığı da %50 maksimum.

Ekran kartının kullanımının düşük olduğunu söylediniz zaten.

Sıkıntı orada zaten o işlemci o ekran kartını beslemez. Ve garip bir şekilde kullanım az. O da başka bir problem.

Hocam zaten ben de diyorum ki gt 1030 ve gt 730 kartlarında da aynısı oluyordu. Sorun acaba PSU kaynaklı mı diye merak ettim.

Sizce ihtimali var mı? eski bir psu 400w
güncel

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı