GTX 1650 Super sistem yükseltme tavsiyesi

wexLer

Decapat
Daha fazla  
Merhaba herkese iyi günler,

Aşağıda sistem özelliklerini belirttim. Biliyorsunuz ki önümüzdeki dönemler de çıkacaklar oyunlar için artık sistemi yavaş yavaş yükseltme kararı aldım. Bunun için önce hangisinden başlamayalım. Benim aklımda önce anakart ve işlemci geldi ama özellikle de malum ülke şartları içerisinde ekran kartı içinde geç kalmak istemiyorum. Mevcut anakart ve işlemcinin desteklediği ekran kartları tavsiyelerini de açığım. Şu anki bütçem maksimum 10 bin TL üstüne çıkamıyorum. Şimdiden vereceğiniz fikirler için teşekkürler.

İşlemci: AMD Ryzen 3 3100 4-Core Processor 3.60 GHz.
RAM: Kingston HyperX Fury 8 GB 3200 MHz DDR4 CL16 HX432C16FB3/8 RAM (Dual 16 GB)
Ekran kartı: ASUS GeForce TUF GTX 1650 Super Gaming OC 4 GB GDDR6 128bit DX12 ekran kartı.
Anakart: EX-A320M-Gaming
Depolama: Crucial 120GB SSD - Seagate 3.5" 1 TB Barracuda ST1000DM010 SATA 3.0 7200 RPM hard disk.
PSU: 650W.

Bu arada oynadığım oyunlar arasında daha çok FPS oyunları aktif. PUBG - CS:GO vs. bunların yanı sıra Assassin's Creed tarzı oyunlar.

Son düzenleyen: Moderatör:
Oynadığınız oyunlar CPU gücünü seven türden, önceliğiniz işlemci olmalı diye düşünüyorum. Ryzen 5 5600 ile B450 bir anakart alın derim. Sonra çıkan parçaları satıp ikinci el bir RX6600 XT veya RX6700 düşünebilirsiniz. Elimde 1.5 yıl garantili 6600 XT'de var, düşünürseniz iletişime geçebiliriz. Ancak şimdilik anakart beklese bile işlemciden başlamanız en uygunu olur.

Son düzenleme:
R5 5600 ve B550 serisi bir anakart üstüne de ikinci elden bir RX 6600 ya da 6600 XT alınıp ekstra M2 ssd takviyesi bence bu sistem için çok iyi olur. Ya da direkt hepsini satıp sıfır bir sistem de dizilebilir.

Bahsettiğin ekran kartı ve işlemci bunlar sanırım.

Komple satıp sıfır sistem dizmek en iyisi. Eğer işlemci anakart satarsan da alıcısı olur.

Teşekkürler ama onu da düşündüm satıp sıfır almak bütçeyi fazlasıyla zorluyor. Böyle kademe kademe gitmem daha kolay oluyor benim için.

Oynadığınız oyunlar CPU gücünü seven türden, önceliğiniz işlemci olmalı diye düşünüyorum. Ryzen 5 5600 ile B450 bir anakart alın derim. Sonra çıkan parçaları satıp ikinci el bir RX6600 veya RX6700 düşünebilirsiniz. Elimde 1.5 yıl garantili 6600'de var, düşünürseniz iletişime geçebiliriz. Ancak şimdilik anakart beklese bile işlemciden başlamanız en uygunu olur.

Peki bu anakartla devam edip işlemci ve ekran kartı değişim yapsam herhangi bir sıkıntı olur mu . ryzen 5 5600 ve Rx6700. Birde bahsettiğiniz ekran kartı bu sanırım ?

Bahsettiğin ekran kartı ve işlemci bunlar sanırım.

Teşekkürler ama onu da düşündüm satıp sıfır almak bütçeyi fazlasıyla zorluyor. Böyle kademe kademe gitmem daha kolay oluyor benim için.

Peki bu anakartla devam edip işlemci ve ekran kartı değişim yapsam herhangi bir sıkıntı olur mu? Ryzen 5 5600 ve RX6700. bir de bahsettiğiniz ekran kartı bu sanırım?

Anakart sizi kısa bir süre daha idare eder, eski işlemci ile anakartı birlikte satışa koyarsanız elde ettiğiniz parayla B450 anakart alabilirsiniz. Evet, dediğim kart bu ve Sapphire modeline güzel bir indirim yapmışlar, bütçenize uygun olduğunu düşünüyorsanız tercih edebilirsiniz. XFX modeli de Inventus'da indirime girmiş;

Yukarıda dalgınlığıma gelmiş, evet benim sattığım kart RX6600 XT, önerdiğim üst modek ise RX 6700 XT.

Ben mesela teker teker satsam bir tık zarar da çıktığımı gördüm ama yavaş yavaş gidecekseniz o zaman pek etki etmek parça başına 200 Tl gibi zarar oluyor benim hesabıma göre mesela ekran kartlı kasa 5500e gidebilir , ama kartsız 3000e gider ama kartın değeri 1700 dür. aradaki zararı engeleyemezsin. Bu bir örnektir herhangi bir sistem göz önüne almadan düşününüz.

Anakart değişmek şart hocam çünkü anakartınızın chipseti eski olduğu için yeni işlemci yüzünden hem anakart hem de işlemci aşırı ısınacaktır. Ayrıca vatan bilgisayar'dan alışveriş yapmanızı önermiyorum. İnternette en uygun nerdeyse ordan önerilen modelleri alabilirsiniz.

Anakart değişmek şart hocam çünkü anakartınızın chipseti eski olduğu için yeni işlemci yüzünden hem anakart hem de işlemci aşırı ısınacaktır. Ayrıca Vatan Bilgisayar'dan alışveriş yapmanızı önermiyorum. İnternette en uygun neredeyse oradan önerilen modelleri alabilirsiniz.

İşlemci olarak R5 5600 karar kılacak gibiyim. Yalnız anakartdan çok anlamamakla beraber beni uzun bir süre teknolojinin gerisinde bırakmayacak bir anakart tavsiyen var mıdır?

İşlemci olarak R5 5600 karar kılacak gibiyim. Yalnız anakartdan çok anlamamakla beraber beni uzun bir süre teknolojinin gerisinde bırakmayacak bir anakart tavsiyen var mıdır?
Gigabyte B550M DS3H

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı