Çözüldü GTX 1650 SUPER sistemde Cyberpunk 2077 düşük FPS veriyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Khapnols

Hectopat
Daha fazla  
Merhabalar,

GTX 1650 Super, i3-9100F ve 8 GB RAM ile Cyberpunk 2077 oyununda şehir içinde 13 FPS değerlerine düşüyor. Bu normal mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Oyunun orta ayarında 40-50 FPS alarak bitirdim. Eğer düşük FPS alıyorsanız oynanış bölümünden şehir kalabalığını düşük ayara alın ve gölge kademesi tarzında bir ayar var onu da düşüğe alırsanız FPS artıyor.
Evet normaldir. Optimizasyon sorunu var oyunda.

RAM'den kaynaklı bir sorun gibi. RAM'i 16'ya yükseltmenizi öneririm. Ayrıca sıcaklık değerleriniz nedir?

Hangi ayarlarda?

8GB RAM ile yeni nesil AAA oyun oynamak imkansıza çok yakın bir challenge.

Düşük ayarlarda bile yaklaşık 8 GB RAM ve 5 GB civarı VRAM tüketimine sahip oyun. Sistemin tıkanıyor 2x8 GB RAM yükseltmesi yaparak bant genişliğini açman ve takviye yapman şart. 1x8 devri zaten kapandı.

Sıkıntı genel olarak RAM'den dolayı sanırsam. En yakın zamanda 16 yapmaya çalışacağım. Ayarlarım düşük-orta arası karışık bir şekilde bu arada.
Sorunu bir ayarı düşüğe alarak çözdüm. Oynanış kısmından şehir kalabalığını düşüğe alınca 40 FPS değerine kadar yükseldi. Arada FPS droplar oluyor ama onlara yapabileceğim bir şey yok diye düşünüyorum.

Merhabalar,

GTX 1650 Super, i3-9100F ve 8 GB RAM ile Cyberpunk 2077 oyununda şehir içinde 13 FPS değerlerine düşüyor. Bu normal mi?

Son düzenleme:
Düşük ayarlarda bile yaklaşık 8 GB RAM ve 5 GB civarı VRAM tüketimine sahip oyun. Sistemin tıkanıyor 2x8 GB RAM yükseltmesi yaparak bant genişliğini açman ve takviye yapman şart. 1x8 devri zaten kapandı.
Dediğiniz gibi düşükte bile 5GB VRAM yiyorsa 4GB kartlar ile oyunu oynamak imkansız olmaz mıydı?

Dediğiniz gibi düşükte bile 5GB VRAM yiyorsa 4GB kartlar ile oyunu oynamak imkansız olmaz mıydı?

Hayır imkansız değil tabii ki. VRAM daha hızlıdır bu yüzden ekran kartının kendi VRAM değerinin yüksek olması performansına etki eder. Öbür türlü RAM'den kullanmaya başlar ama VRAM gibi olmuyor. Kalanlar ise kartın kas gücü tamamen. Normalde 1650S ile 1660 arasında pek fark göremezsin ama Cyberpunk 2077'de yaklaşık 10 FPS fark atıyor medium ayarlarda bile.

Oyunun orta ayarında 40-50 FPS alarak bitirdim. Eğer düşük FPS alıyorsanız oynanış bölümünden şehir kalabalığını düşük ayara alın ve gölge kademesi tarzında bir ayar var onu da düşüğe alırsanız FPS artıyor.

Çözüm
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı