Çözüldü GTX 1650 Super sistemde ekran kartı mı yandı?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

siento

Decapat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Merhaba, bugün bilgisayarın termal macununu yeniledikten sonra "no signal" hatası alıp görüntünün gelmediğini fark ettim. Her şeyi kontrol ettim ve hepsi olması gerektiği gibiydi, herhangi bir bileşende bir yanlışlık yoktu ta ki bilgisayar çalışırken ekran kartının kablosunu çıkarana kadar. Ekran kartının kablosunu çıkardığım gibi zaten fanlar aşırı gürültü yaptı ve kırmızı ışık yandi, hemen bilgisayarı kapatıp kabloyu yerine taktıktan sonra bu sefer ekrana hiçbir görüntünün gelmediğini fark ettim. Ekran kartım mı yandı yoksa ortada başka bir sorun mu var?

Sistem:
Anakart: ASUS EX-H410-M-v3
İşlemci: i3 10100F.
Ekran kartı: ASUS GTX 1650 Super.
RAM: Corsair Vengeance 2x8 2666MHz.

Çözüm
Neden bilgisayar çalışırken ekran kartının güç kablosunu çıkardınız acaba
Hocam normalde hiç yapacağım bir hareket değil fakat acelem olduğundan "Bir de kabloyu çıkarıp takayım" dedim. Demez olaydım. Elimde başka bir ekran kartı, ya da ekran kartını takabileceğim bir başka sistem yok. Bilgisayarı açtığımda fanlar gayet normal hızda dönüyor ve ekran kartının ışığı beyaz yanıyor. Monitörü açıp kapattığımda ise AOC yazısı ekrana gelip gidiyor ardından da "DP No Signal" hatası alıyorum. Ekran Kartı yanmış olsaydı bu yazılar yine de gelir miydi? Mantıken ekran kartı yanınca ekrana hiçbir şekilde görüntü gelmez diye düşünüyorum.

Güncelleme: Ekran Kartı ve Ramlerin altındaki altın sarısı yerleri silgiyle silip tekrar taktıktan sonra sorunum düzeldi. Konu kapanabilir.
Kesin olarak yanıp yanmadığını nasıl anlayabilirim hocam?

Onu bende bilmiyorum hocam benimkinin yandığını amcam anlamıştı ben çok anlamam yanma olayından.

Onu bende bilmiyorum hocam benimkinin yandığını amcam anlamıştı ben çok anlamam yanma olayından.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Buna bakın hocam.

En kötü senaryoyu düşünmeden önce bazı çözümlere bakalım.

Anakarttaki CMOS pilini çıkarıp 5-10dk arası bekledikten sonra tekrar deneyin.
Elinizde başka ekran kartı varsa anakarta takıp deneyebilirsiniz.
Ekran kartı arızalanmış olabilir. Umarım bu senaryo değildir.

Ekran kartının yanmış olabileceğini gösteren durumlar;
Fanlar tam hızda dönüyorsa ve kırmızı ışık yanıyorsa
No signal uyarısı
Kabloyu çıkardıktan sonra oluşan statik elektrik veya kısa devre

Eğer yapabiliyorsanız ekran kartını başka sistemde test edebilirsiniz. Veya bir bilgisayarcıya götürüp ayrıntılı açıklama alabilirsiniz.

Hocam normalde hiç yapacağım bir hareket değil fakat acelem olduğundan "Bir de kabloyu çıkarıp takayım" dedim. Demez olaydım. Elimde başka bir ekran kartı, ya da ekran kartını takabileceğim bir başka sistem yok. Bilgisayarı açtığımda fanlar gayet normal hızda dönüyor ve ekran kartının ışığı beyaz yanıyor. Monitörü açıp kapattığımda ise AOC yazısı ekrana gelip gidiyor ardından da "DP No Signal" hatası alıyorum. Ekran Kartı yanmış olsaydı bu yazılar yine de gelir miydi? Mantıken ekran kartı yanınca ekrana hiçbir şekilde görüntü gelmez diye düşünüyorum.

Güncelleme: Ekran Kartı ve Ramlerin altındaki altın sarısı yerleri silgiyle silip tekrar taktıktan sonra sorunum düzeldi. Konu kapanabilir.

Son düzenleme:
Çözüm
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…