Bilgisayarımda son 5-6 aydır bir sıkıntı var. Birkaç kere hem bilgisayarcıya hem elektronikçiye de gitti lakin aynı sorun devam ediyor. Bilgisayarda bu hatayı ilk aldığımda Windows 10 kullanıyordum.
Hatayı rastgele bir anda webde gezinirken bile aldığım oluyor. Bilgisayarı tekrar açtığımda ekran kartını görmüyor ve bazen Wi-Fi modülü çalışmıyor. Herhalde tam teşhis için "mindump dosyaları" da gerekliymiş, onu da ekliyorum.
Display Driver Uninstaller (DDU), zamanla bilgisayara takılan farklı monitörler, üst üste güncellenen sürücüler ve Windows güncellemeleri sonrası biriken kayıt defteri ve sürücü dosyalarını silerek temiz bir sürücü kurulumunun yolunu açan kullanışlı bir araçtır. Adım adım sürücü temizliği...
Display Driver Uninstaller (DDU), zamanla bilgisayara takılan farklı monitörler, üst üste güncellenen sürücüler ve Windows güncellemeleri sonrası biriken kayıt defteri ve sürücü dosyalarını silerek temiz bir sürücü kurulumunun yolunu açan kullanışlı bir araçtır. Adım adım sürücü temizliği...
Daha da derine indiğimiz zaman PCI yani Microsoft sürücülerinde sorun çıktığını görüyoruz. Ama şaşırtıcı bir şekilde NVIDIA driver hataları da var. Donanım sorunu sürücüye etki ediyor olabilir.
Kod:
kd> !devstack ffff8a8aa32e8120
!DevObj !DrvObj !DevExt ObjectName
ffff8a8aa8541030 \Driver\nvlddmkm ffff8a8aa8541180 InfoMask field not found for _OBJECT_HEADER at ffff8a8aa8541000
ffff8a8aa2be6d30 \Driver\ACPI ffff8a8a9cd59aa0 InfoMask field not found for _OBJECT_HEADER at ffff8a8aa2be6d00
> ffff8a8aa32e8120 \Driver\pci ffff8a8aa32e8270 Cannot read info offset from nt!ObpInfoMaskToOffset
Devstack yani arızalı sürücü ile ilgili komutu girdiğimizde bu üç tane dosya geliyor. Çoğunlukla > işaretle başlayan satır hatanın nerede olduğunu bize bilgi verir.
Yine arg 4'teki irp yi açtığımızda karşımıza aynı sürücü çıkıyor.
Daha da derine indiğimiz zaman PCI yani Microsoft sürücülerinde sorun çıktığını görüyoruz. Ama şaşırtıcı bir şekilde NVIDIA driver hataları da var. Donanım sorunu sürücüye etki ediyor olabilir.
Kod:
kd> !devstack ffff8a8aa32e8120.
!DevObj !DrvObj !DevExt ObjectName.
ffff8a8aa8541030 \Driver\nvlddmkm ffff8a8aa8541180 InfoMask field not found for _OBJECT_HEADER at ffff8a8aa8541000.
ffff8a8aa2be6d30 \Driver\ACPI ffff8a8a9cd59aa0 InfoMask field not found for _OBJECT_HEADER at ffff8a8aa2be6d00.
> ffff8a8aa32e8120 \Driver\pci ffff8a8aa32e8270 Cannot read info offset from nt!ObpInfoMaskToOffset
Devstack yani arızalı sürücü ile ilgili komutu girdiğimizde bu üç tane dosya geliyor. Çoğunlukla > işaretle başlayan satır hatanın nerede olduğunu bize bilgi verir.
Yine arg 4'teki irp yi açtığımızda karşımıza aynı sürücü çıkıyor.
Hocam kaç format attım hatırlamıyorum. Götürdüğüm bilgisayarcılardan biri ekran kartına yüksek ısıda müdahale gerekebilir ama bilgisayarın tekrar açılmama riski var demişti ben reddetmiştim. Galiba adam haklıymış.
@Mertmetu hocam bir driver sorunu olsa 6 ay süreceğini sanmam. Ekran kartınızda sorun olabilir. Bilgisayarcıya gidip deneyin. Farklı bir kartla. Şu anda ise OCCT ile kartınızı test edebilirsiniz.
@Mertmetu hocam bir driver sorunu olsa 6 ay süreceğini sanmam. Ekran kartınızda sorun olabilir. Bilgisayarcıya gidip deneyin. Farklı bir kartla. Şu anda ise OCCT ile kartınızı test edebilirsiniz.
@Mertmetu dediğim gibi donanım sıkıntısı olması mümkün. Sürücüleri çıktığı gibi de güncelliyorsanız yani bu 6 aylık sürede sürücü sorun çıkaracağını sanmam.