GTX 1650 VRAM miktarı farklı gözüküyor

Juest

Hectopat
Daha fazla  
Bilgisayarımda Palit GTX 1650 GP OC var. Görev yöneticisinde bir tarafta 4 GB olarak gözüküyor. Ekran kartı belleği diğer tarafta 8 nasıl oluyor. Ne anlama geliyor bu?

Son düzenleyen: Moderatör:
1654088528556.png

Bu şekilde ise bilgisayardaki RAM'i entegre ekran kartına bağlanmış gibi okuyor. Cihazdaki orijinal RAM'i görüyorsunuzdur.

Başlat çubuğu arama kısmına "dxdiag" yazıp arattıktan sonra açılan pencerede sol üst başlıklarda "Ekran" bölümü var; orada yazan "Görüntü Belleği (VRAM)" değerinin karşısında yazan miktarı baz alacaksınız.

Bende dahili GPU var ve her durumda VRAM yetersiz kalacağı için sistem belleği paylaşılarak kullanılıyor.

Ekran görüntüsü 2022-06-01 155932.png

VRAM yetersizliği durumunda VRAM frekansınızı RAM frekansınız ile aynı seviyeye eşitleyerek takviye sağlar.
Forza Horizon 5'te 2 GB'lik kartım 4.6 GB bellek kullandı.
Bu doğru olabilir ama 2000 Mhz'de çalışan bir kartı 3200 RAM'e nasıl eşitleyebiliriz ki. Memory Clock maksimum 400-500 Mhz falan artar.

Bu doğru olabilir ama 2000 MHz'de çalışan bir kartı 3200 RAM'e nasıl eşitleyebiliriz ki. Memory clock maksimum 400-500 MHz falan artar.

Mühendisler onu düşünür ve gerekli eylemleri sağlar. Ya RAM frekansın düşük olur, ya da VRAM frekansın yüksek. Örneğin Vega 3 1200MHz'de çalışıyor her zaman. RAM'im ise 2400 MHz.
Bellek çekince RAM 1800 MHz'ye anlık olarak düştü çıktı sürekli yaptı bunu. Ekran kartı frekansı ise 1470-1800 arasında değişkenlik gösterdi.
Ayrıca bilgisayar hiç olmadığı kadar fazla ısındı bunu hatırlıyorum bir de.

Mühendisler onu düşünür ve gerekli eylemleri sağlar. Ya RAM frekansın düşük olur, ya da VRAM frekansın yüksek. Örneğin Vega 3 1200MHz'de çalışıyor her zaman. RAM'im ise 2400 MHz.
Bellek çekince RAM 1800 MHz'ye anlık olarak düştü çıktı sürekli yaptı bunu. Ekran kartı frekansı ise 1470-1800 arasında değişkenlik gösterdi.
Ayrıca bilgisayar hiç olmadığı kadar fazla ısındı bunu hatırlıyorum bir de.
Doğru bir mantık ancak 3200 seviyesindeki bir RAM ile eşitlemek zor. Ha belki yeni nesil kartlarda olur ve oluyordur muhtemelen. Ancak mesela ben RX 570 ile 3000 Mhz RAM'leri dengeleyemiyorum haliyle. 1750'den 2150'ye çekebildim maksimum. O da dediğiniz gibi sıcaklık olarak geri dönüyor ancak FPS getirisi de yüksek.

Doğru bir mantık ancak 3200 seviyesindeki bir RAM ile eşitlemek zor. Ha belki yeni nesil kartlarda olur ve oluyordur muhtemelen. Ancak mesela ben RX 570 ile 3000 Mhz RAM'leri dengeleyemiyorum haliyle. 1750'den 2150'ye çekebildim maksimum. O da dediğiniz gibi sıcaklık olarak geri dönüyor ancak FPS getirisi de yüksek.
Sadece laptop cihazlarda VRAM desteği oluyor. Masaüstüne özel bir durum bulunmuyor.
Ondan eşitlenmemiştir. Laptoplarda RAM frekansları çok yüksek olmaz genelde.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı