GTX 1650S fanı hızlanıp monitör kapanıyor

Yldrmer

Femtopat
Daha fazla  
Belirsiz zamanlarda aniden monitör kapanıyor sinyal yok diyor ama kasa çalışıyor. Ekran kartının fanları çok hızlı ve gürültülü bir şekilde çalışıyor. Güç tuşu ve restart tuşu işlemiyor. Mecburen PSU şalterinden kapatıp açıyorum ve kasa normal bir şekilde çalışıyor.
Başta da belirttiğim gibi belirli bir şeyde veya zamanda olmuyor. Rastgele YouTube'da video izlerden, PC boştayken veya oyun oynarken yapabiliyor. Kasayı (tüm donanım sıfır) toplayalı 3 ay oldu.
Kasayı ilk aldığımız günden bu yana aynı sorunu birkaç defa daha yaptı.
  • GPU: ASUS GeForce TUF GTX 1650 Super Gaming OC 4 GB GDDR6 128 Bit.
  • CPU: AMD Ryzen 3 3100.
  • Anakart: Gigabyte B450M S2H V2.
  • RAM: Kingston 8 GB HyperX Fury Black DDR4 3200MHz CL 16 1.35V.
  • SSD: Kingston A400 480GB.
  • Kasa: Corsair Carbide serisi Spec Delta 550W 80Plus.
  • Güç kaynağı: Tunçmatik Lite II 1000VA.
  • Windows 10 Pro.

Onu hiç bilmiyorum dostum. Hiç işlemciye veya ekran kartına OC yaptın mı ve hiç RAM'leri yuvalarından çıkartıp yerlerini değiştirdin mi?

Sadece RAM'lar 2400MHz'de çalıştığı için XMP'yi açmıştım
Aynı sorun bende de var. Ekran direk kararıyor GPU fanları çok hızlı ve sesli şekilde çalışıyor ve ben de köyde yaşıyorum :). En son prizde topraklama olmadığını fark ettim ve topraklama yaptırdım şu anlık bir sorun yok umarım düzelmiştir.

Prizinde topraklama var mı?

Prizlerde topraklama varmış. Umarım @xtrax 'ın tavsiyesi sorunu çözer :)
Arkadaşa yazdığım çözümle aynı şekilde. Onun sorunu sizinle aynıydı. Ekran kapanıyor kasa çalışıyor ve ekran kartı fanları hızlı dönüyor.

Bu şekilde çözdük.

Sorun tekrarladı:(
Arkadaşlar, şofben açılınca UPS uyarı verdi hemen ardından PC bu sorunu tekrarladı. GPU fanları uçuşa geçti. İşin garip yanı her seferinde PC kendini kilitliyor. Yani güç tuşu restart tuşu vs. de çalışmıyor. Klavye ışığı, fare ışığı, internet kablosunun ışığı hiçbiri yanmıyor.
Vize haftam olduğu için garantiye de gönderemiyorum. Her zaman yapmıyor... Acaba bu sorunun suçlusu kim :D

Arkadaşlar, şofben açılınca UPS uyarı verdi hemen ardından PC bu sorunu tekrarladı. GPU fanları uçuşa geçti. İşin garip yanı her seferinde PC kendini kilitliyor. Yani güç tuşu restart tuşu vs. de çalışmıyor. Klavye ışığı, fare ışığı, internet kablosunun ışığı hiçbiri yanmıyor.
Vize haftam olduğu için garantiye de gönderemiyorum. Her zaman yapmıyor... Acaba bu sorunun suçlusu kim :D

Şuan yine aynı bilgisayardan yazıyorum. Yeri geliyor saatlerce oyun oynuyorum hiçbir sorun olmuyor....

Son düzenleme:

Şuan yine aynı bilgisayardan yazıyorum. Yeri geliyor saatlerce oyun oynuyorum hiçbir sorun olmuyor....
Sorunu çözebildin mi acaba bende de aynı sorun varda genel olarak fps türü oyunlarda yapıyor fanlar çok hızlı dönüyor ve ekrana sinyal yok yazısı geliyor.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı