GTX 1650S sistem MSI kombustor test sonuçları

mhmtemrr

Hectopat
Daha fazla  
Sistemim:
GTX 1650 Super.
i3-9100F
8 GB RAM.

Çoğu oyunda düşük FPS veriyor. Değiştirmek için servise yolladim ama arıza bulunamadı deyip degistirmiyorlar ve bu fotoğrafı attılar. Bu test düzgün mü?

285d806e-0a5e-11ec-8c26-005056911af3.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
@mhmtemrr RAM frekansın 2133'de kalmış olabilir, SSD kötü olabilir, Windows, BIOS ve sistemin kalanı tam güncel değildir, sıcaklıklar yüksektir vb. bir sürü etken var düşük FPS almana neden olacak. Teknik servis yazılımsal sorunlara müdahale etmez o sende bitiyor. Donanımsal bir sorun olmadığını söylemişler daha fazlasını yapamazlar.

@mhmtemrr RAM frekansın 2133'de kalmış olabilir, SSD kötü olabilir, Windows, BIOS ve sistemin kalanı tam güncel değildir, sıcaklıklar yüksektir vb. bir sürü etken var düşük FPS almana neden olacak. Teknik servis yazılımsal sorunlara müdahale etmez o sende bitiyor. Donanımsal bir sorun olmadığını söylemişler daha fazlasını yapamazlar.

RAM frekansı 2400 fazlasını işlemci desteklemiyor SSD Adata ortalama bir SSD BIOS güncel Windows güncel driverlar güncel sıcaklıklığın 70 dereceyi geçtiğini görmedim. Her şey normal ama yine de GTX 1050 Ti'dan bile daha kötü performans aliyorum değiştirmek istiyorum değişim yapmiyorlar hakem heyetine başvuracağım.

@mhmtemrr sen bilirsin ürün sağlamsa hakem heyeti de senin aleyhinde sonuç çıkarır. En iyi ihtimalle değiştirseler bile aynı değerleri alırsın. Bir anlamı olmayacaktır. Hem o oyunlarda FPS'i çıkaran işlemcidir ekran kartı değil. Elindeki SSD sorunlu bir model, hız ve sağlık testi yapmanı öneririm. İşlemcin daha fazla frekansı kağıt üzerinde yazmasa da destekliyor. Örneğin bu videoda 2x8 GB 3000Mhz RAM kullanılmış;

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

@mhmtemrr sen bilirsin ürün sağlamsa hakem heyeti de senin aleyhinde sonuç çıkarır. En iyi ihtimalle değiştirseler bile aynı değerleri alırsın. Bir anlamı olmayacaktır. Hem o oyunlarda FPS'i çıkaran işlemcidir ekran kartı değil. Elindeki SSD sorunlu bir model, hız ve sağlık testi yapmanı öneririm. İşlemcin daha fazla frekansı kağıt üzerinde yazmasa da destekliyor. Örneğin bu videoda 2x8 GB 3000MHz RAM kullanılmış;

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

SSD bozuk olsa bile FPS'i dogrudan hatta hiç etkilemez sadece açılış süresini yükleme süresini hızlandırır ve benim SSD'im sağlam. RAM'lerin 3000 MHz olmasının bir önemi yok en fazla hız aşırtma ile 2666 MHz destekliyor bende hız aşırtma yapmadığım için 2400'ün üstüne çıkamıyorum isterseniz Intel'in sitesinden bakabilirsiniz en fazla 2400 MHz destekliyor. Ve test videosu atmissiniz i3-9100F GTX 1650 Valorant'ta ortalama 200 FPS veriyor en yüksekte benimki ise GTX 1650 Super olmasına rağmen 100 FPS aliyorum ve çok drop giriyor FPS'i çıkaran işlemci ise neden FPS'ler aynı değil ikimizinde islemcisi aynı.
Ve şunu da ekleyeyim belki yardımcı olursunuz grafik ayarlarını düşürsem bile FPS artmıyor 720p yapsam bile FPS'ler aynı 720p en düşük ayarlar CS:GO'da 120 FPS.

@mhmtemrr cevabını kendin vermişsin, FPS'in artmaması işlemcinin bir sebepten ötürü ekran kartını tam olarak besleyememesinden kaynaklanıyor. Bu sebep işlemcinin, SSD ve RAM tarafından yeteri kadar beslenememesine kadar gider. Bir bilgisayar sistemdeki en kötü parça kadar hızlıdır. 9100F'ün potansiyeli 100-120 FPS değil. Sorunsuz bir ortamda üzerine 1050 Ti da taksan RTX 3090 da taksan ortalama 200 ve üzeri verecektir Valorant ve CS:GO'da. Ben Ryzen 3300X ile hem 5500 XT hem de 6600 XT kullandım ve Valorant'ta 250 FPS civarı alıyordum. Oyunun gereksinimi düşük, ve yüksek FPS'i çıkarmak için tam beslemeye ihtiyaç duyulmuyor.

Peki bunlardan başka bir oyun denedin mi? Mesela Witcher 3 gibi, GTA gibi, AC Odyssey/Valhalla gibi. Eğer kartta sıkıntı varsa tam performansını vereceği (%99 kullanılabileceği) bir oyunda sıkıntısını daha iyi gösterir. CS:GO ve Valorant en çöp sistemlerde bile çalışan oyunlardır %99 ekran kartı kullanımına çıkarmak imkansız, 5950X ile beslense bile.

@mhmtemrr cevabını kendin vermişsin, FPS'in artmaması işlemcinin bir sebepten ötürü ekran kartını tam olarak besleyememesinden kaynaklanıyor. Bu sebep işlemcinin, SSD ve RAM tarafından yeteri kadar beslenememesine kadar gider. Bir bilgisayar sistemdeki en kötü parça kadar hızlıdır. 9100F'ün potansiyeli 100-120 FPS değil. Sorunsuz bir ortamda üzerine 1050 Ti da taksan RTX 3090 da taksan ortalama 200 ve üzeri verecektir Valorant ve CS:GO'da. Ben Ryzen 3300X ile hem 5500 XT hem de 6600 XT kullandım ve Valorant'ta 250 FPS civarı alıyordum. Oyunun gereksinimi düşük, ve yüksek FPS'i çıkarmak için tam beslemeye ihtiyaç duyulmuyor.

Peki bunlardan başka bir oyun denedin mi? Mesela Witcher 3 gibi, GTA gibi, AC Odyssey/Valhalla gibi. Eğer kartta sıkıntı varsa tam performansını vereceği (%99 kullanılabileceği) bir oyunda sıkıntısını daha iyi gösterir. CS:GO ve Valorant en çöp sistemlerde bile çalışan oyunlardır %99 ekran kartı wkullanımına çıkarmak imkansız, 5950X ile beslense bile.

Benimle aynı sistemi olanlarda bu sorun yok işlemci ayni RAM ayni anakart aynı Battlefield 1 de en yuksekte 20 25 arası BF 5'te de 20 25 arası alıyorum Witcher 3'ü fazla oynamiyorum sadece test için girip bakmıştım değerler hemen hemen aynıydı Warzone da ise neredeyse sistem açmiyordu bile 720p en düşükte ve en küçük mapte 10 20 FPS aliyordum. AC Origins de ise en yükseğe çekilmiyordu bile.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı