Çözüldü GTX 1650S sistemde FC 25 kasıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Jeux

Kilopat
Merhaba dün Steam üzerinden FC 25 satın aldım. Dün oynarken hiçbir sıkıntı yoktu gayet iyiydi. Bugün oyunu tekrar açtığımda lobi ve oyun akıcı değildi ve ara sıra takılmalar yaşadım. Bunun bir çözümü var mıdır?

Sistem:
Ryzen 5 5600X.
GTX 1650S.
16 GB RAM.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Bende görseli attığım görünüyor sizde görünmüyor mu?
Kusura bakmayın hocam dikkatli bakamamıştım dün.

1734562978248.png

Şuan burada 23,6 GB olarak RAM Kullanıyorsunuz ama sisteminiz 16 GB fiziksel bellek buluyor ve bu yetmemiş, SSD üzerinden 25,4 GB Tampon bellek talebi oluşturulmuş ve bunun 23,6 GB'si toplam fiziksel ram bellek boyutu ve ssd üzerinden 7,6 GB ram oluşturulmuş buda sizin belleğiniz yetmediği için ssd hızı ile sınırlı kaldığınız için FPS drop yaşıyorsunuz.

Size önerim 2x16 bellek kullanmanız olur ve bu şekilde sadece ram hızı ile devam edersiniz ssd hızı ile sınırlı kalmazsınız.

FPS Drop önüne nasıl geçilir?
  • Cache yönetimi
  • DDU ve NVCleanstall ile temiz sürücü kurulumu
  • 3. Parti fps boost yazılımlarının kullanılmaması
  • JEDEC bellek kullanmak
JEDEC Benim tercihimdir isteyen istediği şekilde ram kullansın:

JEDEC Bellek: Ben stabiliteye çok önem veriyorum mesela şöyle 3200 MHz JEDEC bellek fabrikasyon olarak ayarlanmış en iyi stabil güvenilir bellektir.

XMP/EXPO: Bu bellek ise 2666 MHz Jedec olup 2666 MHz'den 3600 MHz'ye overclock yapılıp satışa sunulan bellekler gerçek olarak ayarlanmış jedec 3600 MHz bellek değiller.
Selamlar,

oyunu inceledim ve oyun çok büyük RAM boyutu kullanıyor aşağıya görsel bırakıcam bunun için sisteminizde 16 GB RAM olduğu için FPS drop yaşıyorsunuz bunun sebebi ise SSD'nin bellek boyutu oluşturmasıdır.

1734473558649.png

Buranın görselini rica edebilir miyim?
1734473609075.png

sorunun çözülene kadar burada olucam.

Selamlar,

Oyunu inceledim ve oyun çok büyük RAM boyutu kullanıyor aşağıya görsel bırakacağım bunun için sisteminizde 16 GB RAM olduğu için FPS düşmesi yaşıyorsunuz bunun sebebi ise SSD'nin bellek boyutu oluşturmasıdır.

Eki Görüntüle 2376651

Buranın görselini rica edebilir miyim?
Eki Görüntüle 2376652

Sorunun çözülene kadar burada olacağım.

1734516037517.png

Şu an oyun içi akıyor birkaç ayarı kurcaladım ve onu düzelttim fakat duran toplar ve ara sahnelerde oyun birden 6 7 FPS'lere düşüyor.

Eki Görüntüle 2376817

Şu an oyun içi akıyor birkaç ayarı kurcaladım ve onu düzelttim fakat duran toplar ve ara sahnelerde oyun birden 6 7 FPS'lere düşüyor.

Görsel istemiştim lakin dönüş alamadım yine de 2x16 RAM kullanmak sizin yararınıza olur eğer ki 2x8 ile devam ederseniz mecbur olarak SSD üzerinden RAM bellek boyutu oluşucak bu da size FPS düşmesi olarak yansıyacak.

Bende görseli attığım görünüyor sizde görünmüyor mu?

1734562978248.png

Şuan burada 23,6 GB olarak RAM Kullanıyorsunuz ama sisteminiz 16 GB fiziksel bellek buluyor ve bu yetmemiş, SSD üzerinden 25,4 GB Tampon bellek talebi oluşturulmuş ve bunun 23,6 GB'si toplam fiziksel ram bellek boyutu ve ssd üzerinden 7,6 GB ram oluşturulmuş buda sizin belleğiniz yetmediği için ssd hızı ile sınırlı kaldığınız için FPS drop yaşıyorsunuz.

Size önerim 2x16 bellek kullanmanız olur ve bu şekilde sadece ram hızı ile devam edersiniz ssd hızı ile sınırlı kalmazsınız.

FPS Drop önüne nasıl geçilir?
  • Cache yönetimi
  • DDU ve NVCleanstall ile temiz sürücü kurulumu
  • 3. Parti fps boost yazılımlarının kullanılmaması
  • JEDEC bellek kullanmak
JEDEC Benim tercihimdir isteyen istediği şekilde ram kullansın:

JEDEC Bellek: Ben stabiliteye çok önem veriyorum mesela şöyle 3200 MHz JEDEC bellek fabrikasyon olarak ayarlanmış en iyi stabil güvenilir bellektir.

XMP/EXPO: Bu bellek ise 2666 MHz Jedec olup 2666 MHz'den 3600 MHz'ye overclock yapılıp satışa sunulan bellekler gerçek olarak ayarlanmış jedec 3600 MHz bellek değiller.

Dosya Ekleri

• 1734561565617.png
    1734561565617.png
    8,4 KB · Görüntüleme: 17
  • 1734562961873.png
    1734562961873.png
    10,8 KB · Görüntüleme: 16
Çözüm

Eki Görüntüle 2377225

Şu an burada 23,6 GB olarak RAM kullanıyorsunuz ama sisteminiz 16 GB fiziksel bellek buluyor ve bu yetmemiş, SSD üzerinden 25,4 GB tampon bellek talebi oluşturulmuş ve bunun 23,6 GB'si toplam fiziksel RAM bellek boyutu ve SSD üzerinden 7,6 GB RAM oluşturulmuş bu da sizin belleğiniz yetmediği için SSD hızı ile sınırlı kaldığınız için FPS düşmesi yaşıyorsunuz.

Size önerim 2x16 bellek kullanmanız olur ve bu şekilde sadece RAM hızı ile devam edersiniz SSD hızı ile sınırlı kalmazsınız.

FPS düşmesi önüne nasıl geçilir?
  • Cache yönetimi.
  • DDU ve nvcleanstall ile temiz sürücü kurulumu.
  • 3. parti FPS Boost yazılımlarının kullanılmaması.
  • JEDEC bellek kullanmak.
JEDEC benim tercihimdir isteyen istediği şekilde RAM kullansın:

JEDEC bellek: Ben stabiliteye çok önem veriyorum mesela şöyle 3200 MHz JEDEC bellek fabrikasyon olarak ayarlanmış en iyi stabil güvenilir bellektir.

XMP/EXPO: bu bellek ise 2666 MHz JEDEC olup 2666 MHz'den 3600 MHz'ye overclock yapılıp satışa sunulan bellekler gerçek olarak ayarlanmış JEDEC 3600 MHz bellek değiller.

Hocam desteğiniz için teşekkürler ama kafamın takıldığı bir soru var eğer donanımsal bir yetersizlik olsa bu oyunun her yerinde kendini hissettirmez miydi? Şu an sadece duran toplar ve ara sahnelerde FPS çakılıyor 7FPS'e sabitleniyor. Onun dışı her şey olması gerektiği gibi.

Hocam desteğiniz için teşekkürler ama kafamın takıldığı bir soru var eğer donanımsal bir yetersizlik olsa bu oyunun her yerinde kendini hissettirmez miydi? Şu an sadece duran toplar ve ara sahnelerde FPS çakılıyor 7FPS'e sabitleniyor. Onun dışı her şey olması gerektiği gibi.

Benim önerdiklerimi yapın sorununuz %100 olarak çözülür.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı