Çözüldü GTX 1650S vs RX 580 8 GB

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

363436

Hectopat
Soru oldukça basit, hem geleceğe yönelik hem de performansı daha iyi olan ekran kartı hangisidir? Kafam çok karıştı kimisi kesinlikle GTX 1650 Super derken diğeri; abi onun 4 GB VRAM'i var, RX 580 8 GB daha iyi diyor. Kesin bir cevap almamın bir yolu yok mu?

Çözüm
Forumda bu gibi konulardan sürüsüne bereket var ama yine açıklayalım:

-GTX 1650 Super, güncel bir kart olarak öndedir. Güç tüketimi düşüktür. Bu duruma bağlı olarak daha az ısınır. Sürücü konusunda da stabil bir deneyim sunacaktır. Fiyatı da özellikle Galax, Inno3D nezdinde fazlasıyla makul seviyede. 4 GB olması eksi gibi gözükse de rakamsal olarak düşük VRAM olması kartın performansına olumsuz etki sunmuyor.

-RX 580, bizzat kullandığım bir kart. Eski bir mimari barındırıyor. Biraz fazla güç çektiği için modelden modele göre farklılık gösterse de ısınabiliyor. Sürücü konusunda bir şey diyemiyorum. AMD'ye kalmış bir konu. Ama bir kere Wattman hatası almıştım. Performans konusunda mevcut rakibi ile benzer seviyede. Bazen öne geçiyor bazen geri kalıyor. 8 GB VRAM olması devasa bir fark yaratmıyor. Zaten 24 GB olsa bile bunun vermiş olduğu genişliği karşılayabilecek bir kart değil.

Bireysel tercihim: Güncel ve daha standart çalışan GTX 1650 Super'den yana olacaktır. 2020 yılındayken 2017 çıkışlı kart alınmaz. GTX 1080 Ti almıyorsunuz. RX 580'in rakibi var ve fiyatı uygun.
@Göksel Gündüz bilgisiz yorum yapmayın Benchmark testlerinde RX 570 4 GB bile geçiyor.

O zaman AMD neden RX 5000 serisi çıkarttı kendine bir sor bakalım. Çok iyiyse neden masrafa girip yeni kart üretiyor ? Bassın aynı kartı sürümden kazansın değil mi?

şuan için VRAM hesabı yapmak çok doğru gelmiyor zaten bana ama işte 4 gb vram 1-2 sene sonra kullanılmaz hale gelir diyorlar, emin olamadım.

Karşılaştırmada GTX 1660 Super yok.
Kusura bakmayın, hızlı okurken 1660 diye görmüşüm. Tercihinizi RX 570 8GB (iyi bir üreticiden olmak kaydıyla - MSI Armor gibi değil) yapabilirsiniz diyorum.

Ben çok fazla düşündüm, 1650 Super'i alınabilir buldum. Şu an kasamda 850 liraya aldığım 580 4 GB takılı. Benim gibi bulursan kaçırma.
2.el ekran kartı almayı şuan da düşünmüyorum hele ki şu dönemde. O yüzden tercihim sıfırdan yana olacak, benim için ikisi de hemen hemen aynı fiyatlara denk geliyor , fiyattan ziyade performans daha önemli.

RX 580 diyen ağır AMD fanboyudur ki 1650S'in yanından bile geçemez RX 580.

RX 590 gücünce + kat kat daha iyi ve sorunsuz driver + daha sağlam ve sıkıntı çıkaracak bir kart değil + OC ile 1660 kadar ki çok düşük güç tüketimi ve ısınmasıyla + güç tüketimi çok çok çok daha düşük ve en kötü modelde bile çok az ısınıyor +NVIDIA teknolojileri vs daha iyi + daha güncel.

Güncel test.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

power-maximum.png

Ekran Alıntısı.PNG

1650S daha güçlü. Güç tüketimi daha az ve ay sonu elektrik faturası 40-50 lira daha az gelir. 4 GB VRAM için en iyi ekran kartı. 1080P monitörünüz varsa şu an için 4 GB VRAM 2 sene daha yeni oyunlar için yeter daha sonrası için görüntü ayarını kısarak performans düşüşü yaşamadan oyun oynatır. Güç tüketimi daha az olan 1650 s bence dayanıklılık olarak 2 kat daha avantajlıdır.

-GTX 1650 Super, güncel bir kart olarak öndedir. Güç tüketimi düşüktür. Bu duruma bağlı olarak daha az ısınır. Sürücü konusunda da stabil bir deneyim sunacaktır. Fiyatı da özellikle Galax, Inno3D nezdinde fazlasıyla makul seviyede. 4 GB olması eksi gibi gözükse de rakamsal olarak düşük VRAM olması kartın performansına olumsuz etki sunmuyor.

-RX 580, bizzat kullandığım bir kart. Eski bir mimari barındırıyor. Biraz fazla güç çektiği için modelden modele göre farklılık gösterse de ısınabiliyor. Sürücü konusunda bir şey diyemiyorum. AMD'ye kalmış bir konu. Ama bir kere Wattman hatası almıştım. Performans konusunda mevcut rakibi ile benzer seviyede. Bazen öne geçiyor bazen geri kalıyor. 8 GB VRAM olması devasa bir fark yaratmıyor. Zaten 24 GB olsa bile bunun vermiş olduğu genişliği karşılayabilecek bir kart değil.

Bireysel tercihim: Güncel ve daha standart çalışan GTX 1650 Super'den yana olacaktır. 2020 yılındayken 2017 çıkışlı kart alınmaz. GTX 1080 Ti almıyorsunuz. RX 580'in rakibi var ve fiyatı uygun.

Çözüm

Sonunda yahu, sonunda be. Kral adamsın gerçekten, herkes bir şeyler diyor ama neden diyor belli değil. Sonunda bir insan evladı çıkıp nedenlerini sayarak anlattı bu konuyu. Her şey için teşekkür ederim. Benim de tercihim şu saatten itibaren GTX 1650 Super'dan yana olacak. Konu kilit.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı