Çözüldü GTX 1650'yi güncellerken "PAGE_FAULT_IN_NONPAGED_AREA" hatası

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

merayton

Centipat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
CASPER EXCALİBUR G770: NVIDIA GTX 1650,INTEL CORE 11th GEN i7-11800H 2.30GHZ,8GB RAM,WİNDOWS 11 HOME
Merhaba. Ben uzun zamandır ekran kartı driver güncellemelerinin yarısında mavi ekran hatası alıyorum. Hata kodum bu: PAGE_FAULT_IN_NONPAGED_AREA. Ne yazık ki hala bir çare bulamadım. Bana yardımcı olabilir misiniz?
Sistem özellikleri: i7 11800H, 8 GB RAM, GeForce GTX1650, Windows 11.
Minidump linki: minidumps.zip

Son düzenleme:
Çözüm
Onu boş ver şimdilik. Anlattıklarımı iyi dinle. Öncelikle mavi ekranın sebebi NVIDIA'nın sürücüleri senin laptopun için modifiyeli değil yani laptopunun kendi sitesinden NVIDIA driveri yüklersen sorun yaşamayacaksın. Bu 1. çözüm 2. çözüm ise DDU ile sürücünü kaldırıp 2023'e ait en son driveri kurmak DDU ile sildikten sonra Windows Update kapalı olmalı. 3. çözüm nvcleanstall ile platform Framework adındaki sürücüyü kurmadan sürücüyü kurmak:

4. çözüm ise Windows - System32 - drivers kısmında nvpcf.sys olacak ona .old takısını getir. Yani nvpcf.sys.old olacak. Sonra NVIDIA appten kurmayı dene sürücüyü.

Dilediğin çözümü kullanabilirsin, sana kalmış.

@merayton

5. çözüm konudan alakasız bir şekilde gelişmiş güç seçeneklerini şarjda 80-99 min-Max şeklinde ayarlayıp sürücünü tekrar yüklemeyi deneyebilirsin. Sorunu çözerse bu şekilde de kullanabilirsin lakin işlemci temelli oyunlarda 1 tık performans kaybı yaratabilir.
Ekran kartı sürücünü DDU ile kaldırıp son sürümüden 1-2 öncekini kur.

Onu zaten denedim. Olmadı. Ve anlayamadığım bir şekilde işlemcinin grafik kartından 60FPS alırken GTX1650'den 4 FPS alıyorum.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı