Çözüldü GTX 1650'yi güncellerken "PAGE_FAULT_IN_NONPAGED_AREA" hatası

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

merayton

Centipat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
CASPER EXCALİBUR G770: NVIDIA GTX 1650,INTEL CORE 11th GEN i7-11800H 2.30GHZ,8GB RAM,WİNDOWS 11 HOME
Merhaba. Ben uzun zamandır ekran kartı driver güncellemelerinin yarısında mavi ekran hatası alıyorum. Hata kodum bu: PAGE_FAULT_IN_NONPAGED_AREA. Ne yazık ki hala bir çare bulamadım. Bana yardımcı olabilir misiniz?
Sistem özellikleri: i7 11800H, 8 GB RAM, GeForce GTX1650, Windows 11.
Minidump linki: minidumps.zip

Son düzenleme:
Çözüm
Onu boş ver şimdilik. Anlattıklarımı iyi dinle. Öncelikle mavi ekranın sebebi NVIDIA'nın sürücüleri senin laptopun için modifiyeli değil yani laptopunun kendi sitesinden NVIDIA driveri yüklersen sorun yaşamayacaksın. Bu 1. çözüm 2. çözüm ise DDU ile sürücünü kaldırıp 2023'e ait en son driveri kurmak DDU ile sildikten sonra Windows Update kapalı olmalı. 3. çözüm nvcleanstall ile platform Framework adındaki sürücüyü kurmadan sürücüyü kurmak:

4. çözüm ise Windows - System32 - drivers kısmında nvpcf.sys olacak ona .old takısını getir. Yani nvpcf.sys.old olacak. Sonra NVIDIA appten kurmayı dene sürücüyü.

Dilediğin çözümü kullanabilirsin, sana kalmış.

@merayton

5. çözüm konudan alakasız bir şekilde gelişmiş güç seçeneklerini şarjda 80-99 min-Max şeklinde ayarlayıp sürücünü tekrar yüklemeyi deneyebilirsin. Sorunu çözerse bu şekilde de kullanabilirsin lakin işlemci temelli oyunlarda 1 tık performans kaybı yaratabilir.
.old getirmeden önce şu dediğimi yap:

Konudan alakasız bir şekilde gelişmiş güç seçeneklerini şarjda 80-99 min-Max şeklinde ayarlayıp sürücünü tekrar yüklemeyi deneyebilirsin. Sorunu çözerse bu şekilde de kullanabilirsin lakin işlemci temelli oyunlarda çok az performans kaybı yaratabilir.

1724014244293.png

1724014269056.png

1724014284674.png

1724014322260.png

@Jellyel7 sürücüyü kaldırıp yeniden yüklüyordum fakat SYSTEM_THREAD_EXCEPTION_NOT_HANDLED mavi ekranı verdi şimdi ekran gözükmüyor.(düzenleme oto onarımı geçti)
(2.düzenleme: açıldı sonra yeniden hata verdi aynı Kodla tekrar ekran açılmayıp onarımı geçti)
Düzenleme 3 : aynı şeyler oluyor fakat hatalı dosyanın ismi nvlddmkm.sys

Son düzenleme:
@Jellyel7 sürücüyü kaldırıp yeniden yüklüyordum fakat SYSTEM_THREAD_EXCEPTION_NOT_HANDLED mavi ekranı verdi şimdi ekran gözükmüyor.(düzenleme oto onarımı geçti)
(2.düzenleme: Açıldı sonra yeniden hata verdi aynı kodla tekrar ekran açılmayıp onarımı geçti)
Düzenleme 3: Aynı şeyler oluyor fakat hatalı dosyanın ismi nvlddmkm.sys

Minidump at.

Daha bilgisayarı açamadım sistem geri yüklemesi oluyor.

Hayırlı sabahlar, dün gece açıldıktan sonra sürücü kurulu değildi markanın kendi sitesinden ekran kartı sürücüsünü yükledim ama sürümü düşük. Mavi ekran almadım kurarken. FPS düşüklüğü yaşamadım. Güncellemeli miyim sonra? Bir de minidump kaydı bulamadım dün attıklarımdan başka, ya geri yükleme yüzünden bulamadım ya da oluşturulmadı.

@Jellyel7

Son düzenleme:

Hayırlı sabahlar, dün gece açıldıktan sonra sürücü kurulu değildi markanın kendi sitesinden ekran kartı sürücüsünü yükledim ama sürümü düşük. Mavi ekran almadım kurarken. FPS düşüklüğü yaşamadım. Güncellemeli miyim sonra? Bir de minidump kaydı bulamadım dün attıklarımdan başka, ya geri yükleme yüzünden bulamadım ya da oluşturulmadı.

@Jellyel7
Hayırlı sabahlar, özelleştirilmiş sürücü olduğu için mavi ekran almadın. Guncellemene gerek yok. Eğer güncellemek istiyorsan ddu ile sürücünü güvenli modda kaldır ve tekrar güvenli moda girip surucunu güvenli moda kur, ayrıca şunu da yap. Gelişmiş güç seçeneklerini şarjda 80-99 min-Max şeklinde ayarlayıp sürücünü tekrar yüklemeyi deneyebilirsin. Sorunu çözerse bu şekilde de kullanabilirsin lakin işlemci temelli oyunlarda çok az performans kaybı yaratabilir. Nvcleanstall ile de kullanabilirsin.

Son düzenleme:
Hayırlı sabahlar, özelleştirilmiş sürücü olduğu için mavi ekran almadın. Guncellemene gerek yok. Eğer güncellemek istiyorsan DDU ile sürücünü güvenli modda kaldır ve tekrar güvenli moda girip surucunu güvenli moda gir, ayrıca şunu da yap. Gelişmiş güç seçeneklerini şarjda 80-99 min-Max şeklinde ayarlayıp sürücünü tekrar yüklemeyi deneyebilirsin. Sorunu çözerse bu şekilde de kullanabilirsin lakin işlemci temelli oyunlarda çok az performans kaybı yaratabilir. Nvcleanstall ile de kullanabilirsin.

Şimdilik güncellemesemde sonra deneyeceğim. Yardımlarınız için çok teşekkür ederim.

Şimdilik güncellemesemde sonra deneyeceğim. Yardımlarınız için çok teşekkür ederim.
Sonra da güncellemene gerek yok. Özelleştirilmiş surucun bu. Kullanmaya devam edebilirsin. Bende g770 var bende kendi sitesinden yüklüyorum bende de aynı sorun vardı.

Sende de g770 var anladığım kadarıyla. Bu arada biosunun sürüm nedir? msinfo32 yazıp ogrenebilirsin.

Sonra da güncellemene gerek yok. Özelleştirilmiş surucun bu. Kullanmaya devam edebilirsin. Bende G770 var bende kendi sitesinden yüklüyorum bende de aynı sorun vardı.

Sende de G770 var anladığım kadarıyla. Bu arada biosunun sürüm nedir? Msinfo32 yazıp ogrenebilirsin.

Evet bende de aynı model var. Sürücüleri peki güncelliyorlar mı sitelerinde? BIOS sürümüm CP191 25.03.2022. SMBIOS 3.3

Çok eski, istersen güncelleyebilirsin. Hatana çözüm olabilir.

Nasıl yapacağımı bilmiyorum onun için BIOS menüsüne girmek gerekiyor değil mi riskli bir iş bildiğim kadarıyla.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı