GTX 1660 kartı ısınıyor

YamaçRewind

Hectopat
Arkadaşlar 4 yıldır sıkıntısız şekilde oyunumu oynuyordum fakat dün CS oynarken bir anda drop girdi sesler görüntü gitti sonra ses geldi görüntü gitti oyunu kapattım açtım duzeldi 1 2 saat aralıklarla olmaya başladı. İnternette RAM'le ilgili olabileceğini gördüm zaten almayı planlıyordum 8 GB RAM daha alıp 16 GB yaptım. ETS oynarken ekran kartından zzzzzzzz diye bir ses geldi bakayım dedim öğrendim ki asıl mesele ekran kartı ısınıyormuş fakat MSI Afterburner'da gözükmüyormuş kart 50 derece gözüküyor bakır boruya elliyorum elime bayağı bir sıcaklık geliyor yüzüme çarpıyor oynadığım oyunlarda ekran kartı isteyen oyunlar bile değil GTA dışında. Arkadaşlarımdan ekran kartının ömrü bitmiş diyen oldu, macunu bitmiş diyen oldu, termal pedlerin değişmesini söyleyen oldu. Kafam iyice karıştı benim ne yapmam gerekiyor?

GTX 1660 Ventus XS 6 GB.
R5 5600X.
16 GB 3000MHz.
B450M Pro V2 M.2
FSP Hydro k 500W.

Son düzenleyen: Moderatör:
kanka 50 derece gösteriyor fakat 50 dereceyle uzaktan yakından alakası yok

Ağam sanki 50 derecelik demirlerle 100 derecelikleri devamlı tutup tecrübe edinmişsin gibi söylüyorsun. 50 derece oldukça sıcak hissettirir, 40 derece güneş altındaki demirlere bile dokunulmuyor.

Bu hata genelde format atılarak düzeltilebiliyor. Diskin içindeki veriler önemliyse başka bir yere aktarıp diski formatlamanı öneririm. İşe yaramama olasılığı da var tabii, aynı problem eski Seagate Barracuda HDD'mde yaşanmıştı formatla düzeltebilmiştim.

Böyle bir hatada format geçici çözümdür onu da baştan belirteyim. Diskin artık eskidiğini ve ölmeye başladığını gösteriyor. Formattan sonra hata kaybolsa bile bir süre sonra geri dönecektir. En kökten çözüm yeni bir disk ile şu an bilgisayarının içinde olanı değiştirmek.

Benim eski HDD olabilir çok sorun değil. Açıkçası benim için önemli olan GPU yarın bilgisayarcıya götürecektim bu ped mevzusundan sıcaklık mevzusundan dolayı o zaman götürmeme gerek yok doğru mudur?

Vatan da çalışanlar dedi bana bunu. İşte termal pedlerin değişmesi gerekiyor vs. gibi. O yüzden buraya sordum.

İncelemedikleri bariz belli. Muhtemelen sorunun HDD. Senle aynı soruna sahip arkadaşım SSD alıp sorundan kurtuldu.

Benim eski HDD olabilir çok sorun değil. Açıkçası benim için önemli olan GPU yarın bilgisayarcıya götürecektim bu ped mevzusundan sıcaklık mevzusundan dolayı o zaman götürmeme gerek yok doğru mudur?

Gpun oldukça serin. Gerek yok.

İncelemedikleri bariz belli. Muhtemelen sorunun HDD. Senle aynı soruna sahip arkadaşım SSD alıp sorundan kurtuldu.

Gpun oldukça serin. Gerek yok.

Oyun dün böyle oldu bu arada sonra da daha çözünürlük vs değiştiremedim bunları gösterdikten sonra öyle demişlerdi ekran kartına böyle olmuştur şöyle olmuştur diye size de söyleyeyim dedim. Belki alakası vardır bilmediğim için.

Dosya Ekleri

• image.png
    image.png
    1 MB · Görüntüleme: 30
  • image.png
    image.png
    801,5 KB · Görüntüleme: 36
Oyun dün böyle oldu bu arada sonra da daha çözünürlük vs değiştiremedim bunları gösterdikten sonra öyle demişlerdi ekran kartına böyle olmuştur şöyle olmuştur diye size de söyleyeyim dedim. Belki alakası vardır bilmediğim için.

Fotoğrafta paylaştığın durumun sıcaklıkla alakalı bir şey olmadığını söyleyebilirim.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı