GTX 1660 sistem mining yapabilir mi?

Kartı yormak mı? Oynadığınız oyundaki ısı değerleriniz, bellek hızınız oyunda değişkenlik gösteriyor miningde ise sabit ben 60 derecede tutuyorum oyundayken 75 derece oluyordu kartım bal gibi de para kazanıyorum elektrik faturasına günde 40-50 kuruş yansırken ben ise günde 13-13.5 tl kazanıyorum

Arkadaşlar herkese iyi akşamlar.

Sorum. AMD Ryzen 5 3500X, GTX 1660, 8x2 16 GB RAM, ASUS B450M Dragon'lu sistemde mining yapılabilir mi yapılırsa günlük 10-15 TL mi getirir PC'ye çok zararı var mıdır garantisi hala var PC'nin 6 aylık cihaz daha.
Mining yapmak zor mu PC'den anlarım ama mining ilk defa araştırıp başlamayı düşünüyorum u.V OC olayları nasıl oluyor bir program indirip mi kazıma başlıyoruz yoksa daha farklı şeyler mi?

Yardımcı olursanız sevinirim şimdiden teşekkürler :D
Yaparsın kazarsın ama değmez.

Arkadaşlar herkese iyi akşamlar.

Sorum. AMD Ryzen 5 3500X, GTX 1660, 8x2 16 GB RAM, ASUS B450M Dragon'lu sistemde mining yapılabilir mi yapılırsa günlük 10-15 TL mi getirir PC'ye çok zararı var mıdır garantisi hala var PC'nin 6 aylık cihaz daha.
Mining yapmak zor mu PC'den anlarım ama mining ilk defa araştırıp başlamayı düşünüyorum u. V OC olayları nasıl oluyor bir program indirip mi kazıma başlıyoruz yoksa daha farklı şeyler mi?

Yardımcı olursanız sevinirim şimdiden teşekkürler :D

Yapmaya başlayıp MH/s değerlerinizi söylerseniz ne kadar kazanabileceğinizi söyleyebilirim. Garanti dışı bırakmıyor arkadaşlar mining yok öyle bir şey. 7/24 oyun oynayan birisi olamaz mı? Ki mining oyunlar kadar yormuyor bile kartı. Mining yaparken kendi kartımı 52 derecede çalıştırıyorum oyunlarda 70-75 dereceleri görüyor kart. Fanların ömrü azalır kartın değil. UV dediğimiz şey karta daha az güç gitmesini sağlayarak hem daha az güç tüketmesini hem de daha az ısınmasını sağlamak. OC ise belleklerin hızını yükselterek performans artışı elde etmek için yapılıyor. Program indiriyorsunuz öyle düşünülen gibi kod falan yazmanız gerekmiyor gayet basit bir işlem :D.

Kartı yormak mı? Oynadığınız oyundaki ısı değerleriniz, bellek hızınız oyunda değişkenlik gösteriyor miningde ise sabit ben 60 derecede tutuyorum oyundayken 75 derece oluyordu kartım bal gibi de para kazanıyorum elektrik faturasına günde 40-50 kuruş yansırken ben ise günde 13-13.5 tl kazanıyorum
Tamamda %100 yükte tam performans sabah akşam çalışmasından bahsediyoruz dostum. Ayrıca kripto para borsası manipüle edilmeye çok müsait bana kalırsa girecekseniz bile oyun bilgisayarınız yerine başka bilgisayarla girin bana kalırsa.

Tamamda %100 yükte tam performans sabah akşam çalışmasından bahsediyoruz dostum. Ayrıca kripto para borsası manipüle edilmeye çok müsait bana kalırsa girecekseniz bile oyun bilgisayarınız yerine başka bilgisayarla girin bana kalırsa.

Hocam size bir soru soracağım siz hiçbir ekran kartınızı gerçekten artık fazla yıprandığı için değiştirdiniz mi? Yoksa genelde 4-5 sene sonra artık güncellemeniz gerektiği için mi değiştirdiniz?

Arkadaşlar o zaman şöyle ufaktan bı girsem bu mecraya sadece 1 gün kazım yapsam sonuçlara baktıktan sonra 1 ay boyunca sabah akşam değilde sadece geceleri açık bıraksam hem kasa yorumlamış olur dediğiniz gibi hem elektrik faturası çok gelmez diye düşünüyorum yanlışım olabilir hiçbir bilgim yok çünkü

Arkadaşlar o zaman şöyle ufaktan bir girsem bu mecraya sadece 1 gün kazım yapsam sonuçlara baktıktan sonra 1 ay boyunca sabah akşam değil de sadece geceleri açık bıraksam hem kasa yorumlamış olur dediğiniz gibi hem elektrik faturası çok gelmez diye düşünüyorum yanlışım olabilir hiçbir bilgim yok çünkü

Hocam elektrik faturası normalden tabii ki fazla gelecek. Ama kazandığınızın yanında az kalacak emin olun. 1 gün de değil. 30 dakika yapın değerleri benimle paylaşın 1 ay boyunca gelirinizi giderinizi söyleyeyim size. Ben size illa yapın demiyorum ama yanlış anlaşılmasın deneyin diyorum. Bir şey kaybetmezsiniz. Ama düzgün ayarlarla yapın. UV yapmış bir şekilde yapın kartınıza zarar vermeyin.

Hocam elektrik faturası normalden tabii ki fazla gelecek. Ama kazandığınızın yanında az kalacak emin olun. 1 gün de değil. 30 dakika yapın değerleri benimle paylaşın 1 ay boyunca gelirinizi giderinizi söyleyeyim size. Ben size illa yapın demiyorum ama yanlış anlaşılmasın deneyin diyorum. Bir şey kaybetmezsiniz. Ama düzgün ayarlarla yapın. UV yapmış bir şekilde yapın kartınıza zarar vermeyin.
Hocam yarın başlamak istiyorum aslında şu u.v ayarlarını araştırıp öğrenmem lazım ne kazacagimi nasıl kazacagimi araştırmam lazim sonra dediğiniz gibi 1 saat felan kazım yapıp sonucu sizinle paylaşmak istiyorum

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı