GTX 1660 sistem mining yapabilir mi?

Hocam size bir soru soracağım siz hiçbir ekran kartınızı gerçekten artık fazla yıprandığı için değiştirdiniz mi? Yoksa genelde 4-5 sene sonra artık güncellemeniz gerektiği için mi değiştirdiniz?
Dostum bu kartlar oyun oynamak için yapılan kartlar ve taş çatlasın 10-12 saat oyun oynanıyor bunla fakat miningte ise 7/24 %100 performans ile çalışınca üstündeki elektronik bileşenlerin ister istemez yıpranma payı oluyor. Birazda şans işi bakarsın hiçbir şey olmaz bakarsın bozuluverir.

Dostum bu kartlar oyun oynamak için yapılan kartlar ve taş çatlasın 10-12 saat oyun oynanıyor bunla fakat miningte ise 7/24 %100 performans ile çalışınca üstündeki elektronik bileşenlerin ister istemez yıpranma payı oluyor. Birazda şans işi bakarsın hiçbir şey olmaz bakarsın bozuluverir.

Hocam kesinlikle biraz şans işi olduğu konusunda haklısınız ama garantisi var. Yanlış bir şey yapmıyorsunuz. Oyun oynamaktan bir farkı yok Mining'in. Siz servise verdiğinizde kimse size bununla mining yapılmış garanti dışı demeyecek. Ayrıca kart firmaları el altından büyük madencilere kart satıyorlar. Ama oyun oynamak için yapıldığı konusunda haksızsınız. Ayrıca eğer serin bir şekilde çalıştırırsanız kartınızı inanın çok uzun süre gidecektir. Dayanıklı aletler çünkü. Yaklaşık 2 senedir mining yapan bir arkadaşım var ve daha 2 sene önce aldığı kartlar sapasağlam duruyor. Önemli olan işi bilerek yapmak.

Yapmaya başlayıp MH/s değerlerinizi söylerseniz ne kadar kazanabileceğinizi söyleyebilirim. Garanti dışı bırakmıyor arkadaşlar mining yok öyle bir şey. 7/24 oyun oynayan birisi olamaz mı? Ki mining oyunlar kadar yormuyor bile kartı. Mining yaparken kendi kartımı 52 derecede çalıştırıyorum oyunlarda 70-75 dereceleri görüyor kart. Fanların ömrü azalır kartın değil. UV dediğimiz şey karta daha az güç gitmesini sağlayarak hem daha az güç tüketmesini hem de daha az ısınmasını sağlamak. OC ise belleklerin hızını yükselterek performans artışı elde etmek için yapılıyor. Program indiriyorsunuz öyle düşünülen gibi kod falan yazmanız gerekmiyor gayet basit bir işlem :D.

Hocam değerleri söylerseniz maliyeti söylerim demiştiniz şu an yaklaşık 30dkdir ETH kazıyor cihaz suanlik hiçbir O.C U.V yok düz hali ile 63 derecelerde şu an fotoğrafı bırakıyorum sizce değer mi?

Dosya Ekleri

• IMG_20210218_171237.jpg
    IMG_20210218_171237.jpg
    276,1 KB · Görüntüleme: 71
  • IMG_20210218_171242.jpg
    IMG_20210218_171242.jpg
    320,9 KB · Görüntüleme: 73
Hocam değerleri söylerseniz maliyeti söylerim demiştiniz şu an yaklaşık 30dkdir ETH kazıyor cihaz suanlik hiçbir O.C U.V yok düz hali ile 63 derecelerde şu an fotoğrafı bırakıyorum sizce değer mi?
Usta 21 in üstüne çıkabildinmi ben çıkamadımda bilmedigim bir ayar var sanırım.

Usta 21'in üstüne çıkabildinmi ben çıkamadımda bilmedigim bir ayar var sanırım.

Ben MSI Afterburner'den Memory clock +400 bastım 24 civarlarına çıkıyor ama ondan sonra ekran gidiyor resetliyor eski normal değerlere dönüyor ben kazancı da söyleyeyim 6-7 günde 7/24 çalıştırmadan ama 200TL getirisi oldu bana elektrik faturası da çok gelmedi ama bilgisayara ihtiyacım olduğu için kapatmak zorunda kaldım.

Bende 750 ustune cikarsam hata veriyor kapaniyor ekran sıfırliyor ayarlari. 750 ile 24mh/s dogru ayari bir turlu tutturuamadim.

Arkadaşlar herkese iyi akşamlar.

Sorum. AMD Ryzen 5 3500X, GTX 1660, 8x2 16 GB RAM, ASUS B450M Dragon'lu sistemde mining yapılabilir mi yapılırsa günlük 10-15 TL mi getirir PC'ye çok zararı var mıdır garantisi hala var PC'nin 6 aylık cihaz daha.
Mining yapmak zor mu PC'den anlarım ama mining ilk defa araştırıp başlamayı düşünüyorum u. V OC olayları nasıl oluyor bir program indirip mi kazıma başlıyoruz yoksa daha farklı şeyler mi?

Yardımcı olursanız sevinirim şimdiden teşekkürler :D

Git çalış daha çok kazanırsın gerek yok faturadan geçilmez.

GTX 1660 Süper kart ile OC yapmadan 15 gün yapılan kazım sonunda bugün 36 USD, TL olarak 272 TL para hesabıma yattı ve papara ile sağ salim çektim. Bu süre içinde geçen ay 154 TL gelen elektrik faturam bu ay 202 TL geldi. 15 günde 50 TL kullanmış bilgisayar. Düz hesapla 272x2 desek 544 TL yapar, 100 TL elektrik faturası 444 TL kalıyor. Bu arada kazım bücü 26 Mh/s, OC ile biraz arttırırsam 30 MH/s ye çıkarabilirim. Bu arada 15 gün tam 7/24 çalışmadı. Arada 1 güne yakın PC ye format atmak, elektrik kesintisi vs. sebeplerle mola verdim.
Bende 750 ustune cikarsam hata veriyor kapaniyor ekran sıfırliyor ayarlari. 750 ile 24mh/s dogru ayari bir turlu tutturuamadim.
Hiç bir ayar yapmadım, bende 26 Mh/s

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı
09:05:00