Çılgın Adanalı
Hectopat
Daha fazla
- RAM
- 16
- SSD veya HDD modeli
- Samsung 860 EVO
- Ekran kartı
- MSI 1660 Super Ventus Xs Oc
- Anakart
- MSI H310 A PRO
- İşlemci
- I5 9400F
Arkadaşlar masaüstü sistemimde uzun süredir mavi ekran hatalarıyla uğraşmaktaydım. Forumlara konular açtım, yeri geldi minidump dosyalarını incelemeye başladım. Dayanamayıp en son bilgisayarcıya götürdüm ve bana 1660 Super ekran kartımın bozulduğunu söylediler. Hatanın ne olduğunu sorduğumda ya VRAM'ya da chipsetin bozulduğunu söylediler. (ekran kartım görüntü veriyor.) Bende evdeki eski kasamın içindeki eski model ATI HD 3400 512 MB model bir ekran kartımı taktım ve görüntü aldım. İlk birkaç gün sıkıntı yokken tekrar mavi ekran almaya başladım. Sizce sıkıntı gerçekten ekran kartından mı? Ya da eski model ekran kartı uyumsuzluk mu gösteriyor?
Not: Kendim SSD, HDD ve RAM testlerimi yaptığımda herhangi bir sıkıntı çıkmadi. Ayrıca eski model ekran kartı eski kasamda sıkıntısız çalışıyor.
Bu konu benim için çok önemli çünkü neredeyse 1 aya yakındır sistemi kullanamıyorum. Şu anda minidump dosyası paylaşacak durumda değil bilgisayar. HDD'yi alıp başka kasaya takıp almam gerekiyor.
Not: Kendim SSD, HDD ve RAM testlerimi yaptığımda herhangi bir sıkıntı çıkmadi. Ayrıca eski model ekran kartı eski kasamda sıkıntısız çalışıyor.
Bu konu benim için çok önemli çünkü neredeyse 1 aya yakındır sistemi kullanamıyorum. Şu anda minidump dosyası paylaşacak durumda değil bilgisayar. HDD'yi alıp başka kasaya takıp almam gerekiyor.