- Makaleler
- 5
Gigabyte GTX 1660 Super (iki fanlı olan) Ray Tracing teknolojisini destekler mi? Ben araştırdım ama İngilizcem iyi olmadığı için bulamadım. Eğer biliyorsanız.
RTX serisi ekran kartlarında RT Çekirdekleri (fizikseller) bulunuyor ve bu da ışın izleme işlemlerine ayrılan çekirdekler demek oluyor. Bunların görevi bu olduğundan performansta çok fazla kayıp olmuyor ve RTX 3000 serisi ile bu kayıp neredeyse yok denecek seviyeye indi. Işın izlemeye ayrılmış özel donanım var yani.Pardon, tam anlamadım da daha detaylı anlatabilir misin?
O zaman oyunlarda çağ atlama tarzı bir şey yok. Çünkü ortada bir gelişme yok. Tamamen pazarlama stratejisi gibi duruyor.RTX'ler piyasada yokken bu grafik yamaları dolaşıyordu ortada. Bu 5 yıllık bir video çok daha gerçekcileri var ama nasıl kuruluyor hiç araştırmadım.
Peki AMD tarafında çıkan 5000 serisi ekran kartlarında da var mı bu teknoloji, yoksa sadece Nvidiaya mı özel?
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.