GTX 1660 Super sistem değiştirilmeli mi?

Selamlar, 2021 Kasım ayında almış sistemim artık belirsiz aralıklarla rastgele mavi ekran vermesi ve bazı oyunlarda yeteri kadar performans vermemesinden ötürü tatmin etmemeye ve düşündürtmeye başladı. Bilgisayarımı her yıl düzenli olarak temizliyorum, sadece bu yıl temizlemedim ancak temizleme planım var. Kendimi "halen açabiliyor ve işimi görüyor diye avutuyorum" ancak yakın tarihte işe gireceğim. Bu süreçte elime para geçecek, bunu da değerlendirmek istiyorum sizce bilgisayarımı yenilemeli miyim yoksa bu süreçte ölene veya tamamen işi bitene kadar kullanmaya devam etmeli miyim? Fikirlerinizi merak ediyorum, teşekkürler!

Özellikler:

MSI GTX 1660 Super Gaming X - GPU.
AMD Ryzen 5 3500X - CPU.
Gigabyte B450M S2H - anakart.
G.Skill 8x2 3200 MHz - RAM.
WD blue 1 TB - HDD.
WD blue 500 GB - SSD.
Corsair Spec-Delta RGB/550W 80+ - Kasa/PSU

Selamlar, 2021 Kasım ayında almış sistemim artık belirsiz aralıklarla rastgele mavi ekran vermesi ve bazı oyunlarda yeteri kadar performans vermemesinden ötürü tatmin etmemeye ve düşündürtmeye başladı. Bilgisayarımı her yıl düzenli olarak temizliyorum, sadece bu yıl temizlemedim ancak temizleme planım var. Kendimi "halen açabiliyor ve işimi görüyor diye avutuyorum" ancak yakın tarihte işe gireceğim. Bu süreçte elime para geçecek, bunu da değerlendirmek istiyorum sizce bilgisayarımı yenilemeli miyim yoksa bu süreçte ölene veya tamamen işi bitene kadar kullanmaya devam etmeli miyim? Fikirlerinizi merak ediyorum, teşekkürler!

Özellikler:

MSI GTX 1660 Super Gaming X - GPU.
AMD Ryzen 5 3500X - CPU.
Gigabyte B450M S2H - anakart.
G.Skill 8x2 3200 MHz - RAM.
WD blue 1 TB - HDD.
WD blue 500 GB - SSD.
Corsair Spec-Delta RGB/550W 80+ - Kasa/PSU

İşlemciyi 5600 ekran kartını 4060 Ti yap yine bir 3-4 sene gider.

İşlemciyi 5600 ekran kartını 4060 Ti yap yine bir 3-4 sene gider.
Hocam PSU'yu yükseltmem gerekmez mi? O tarz bir yükseltme düşündüm ama bakıldığında diğer bileşenleri de yükseltmek gerektiğinden çok da fark eder mi harcanacak para olarak?

Kontrol ettiğimde arada 3-5 bin TL farklar oluyor. Gerçekten o tarz bir upgrade yapmak yerine halihazırda olan sistemimi satıp 4070'li bir sistem almak daha mantıklı çünkü harcanan paraya değmeyecektir.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı