GTX 1660 Super sistem FPS değerleri normal mi?

Makaleler
4
İşlemci: Ryzen 3 3100.
Ekran kartı: GTX 1660 Super.
RAM: 2x8 G.Skill RipjawsV 3000MHz.
Anakart: B450M S2H.
SSD: Kingston A400 SSDNow 480 GB.
Kasa: Aerocool Aero One Frost.
PSU: High Power 600W +80 Bronze.

FPS değerlerim normal midir? 3 tane oyunun videosunu çektim, Witcher 1, Witcher 3 ve GTA 5. oyunlar Ultra ayarlarda, bunu videolarda da gösterdim. GeForce Experience Witcher 1 hariç oyunları optimize etti, aynı zamanda da videoları GeForce Experience ile çektim.
İşte videolar, videoları konum çözüldüğü zaman veya cevap gelmediği zaman kaldıracağım.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Witcher 1'de bir yere bakarken 160-170 FPS alıyorken baktığım kısmın tersine bakınca FPS 60'a kadar düşüyor, normalde 160-170 FPS almıyorum. Akşam olduğu için öyle, ancak bu kadar düşüş normal mi? GTA 5'de menüde kasıyor, ancak sanırsam menüde kasma olayı oyun yüzünden. BIOS hariç tüm sürücüler günceldir, BIOS sürümü son BIOS sürümünden bir önceki sürümdür.

Son düzenleme:
Oyunu oynuyordum, Witcher 3 ve GTA 5'le sınırlı kalmasın diye onu da koydum. Bir de baktığım tarafta 160-170 FPS alırken tam tersi tarafa bakınca 60 FPS'e kadar düşüyordu, onun için de koydum.
Eski oyun belki ondan oluyordur. 3090 ile Mario açsanız 5000 FPS olmaz örneğin. O tarz bir şey olabilir.
Pahalı bir sistem almışsınız endişelenebilirsiniz ama çok takılmadan sistemin tadını çıkartın. Her oyunda 1 saat oynayıp 2 saat FPS ölçen bir arkadaşım var. Oyunların tadını çıkarın.

Oyunu oynuyordum, Witcher 3 ve GTA 5'le sınırlı kalmasın diye onu da koydum. Bir de baktığım tarafta 160-170 FPS alırken tam tersi tarafa bakınca 60 FPS'e kadar düşüyordu, onun için de koydum.

Baktığınız yerde GPU'ya daha fazla iş düştüğü için daha fazla kullanılıyor bu yüzden de FPS kontrolsüz şekilde artıyor sanırsam.

Eski oyun belki ondan oluyordur. 3090 ile Mario açsanız 5000 FPS olmaz örneğin. O tarz bir şey olabilir.
Pahalı bir sistem almışsınız endişelenebilirsiniz ama çok takılmadan sistemin tadını çıkartın. Her oyunda 1 saat oynayıp 2 saat FPS ölçen bir arkadaşım var. Oyunların tadını çıkarın.
Bu sorunu yaşayan bir arkadaş vardı, ismi de @YamukAdam. Bir de o arkadaş gelsin baksın, seninki gibi mi bu olay?

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı